Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2016 - Anul XXI, nr. 163 (6276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protest

PSD Suceava îl acuză pe Flutur că ”i-a convins” să demisioneze pe unii directori din instituţiile subordonate CJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Judeţeană a PSD Suceava îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, că ar fi făcut presiuni să demisioneze asupra directorului Centrului Cultural Bucovina, Viorel Varvaroi, şi a directorului Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, Cristina Cojocaru. Printr-un comunicat de presă remis ieri, PSD afirmă că a luat act ”cu stupoare de modul nedemocratic în care actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, gestionează relaţia cu directorii aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean şi ai instituţiilor subordonate”. ”Astfel, într-o manieră pe care o considerăm ca aparţinând unor vremuri de mult apuse, prin discuţii individuale i-a convins pe directorul Centrului Cultural Bucovina şi pe directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să demisioneze din funcţie şi să solicite transferul pe un post de execuţie. În discuţia avută cu unul dintre directori a menţionat şi faptul că funcţia de manager pe care acesta o deţine este incompatibilă cu opţiunea politică exprimată. Prin această abordare preşedintele Consiliului Judeţean demonstrează că nu ţine cont de prevederile Constituţiei României care garantează libertatea gândirii, opiniilor şi exprimării şi nici de faptul că instituţia pe care o reprezintă nu este spaţiul confruntărilor politice, ci, conform jurământului depus de fiecare consilier judeţean (implicit şi de preşedinte), este spaţiul în care trebuie să respecte Constituţia şi legile ţării şi să facă, cu bună credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea sa pentru binele locuitorilor judeţului Suceava”, se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al PSD, Alexandru Rădulescu.

 

PSD susţine că imaginea directorilor ale căror funcţii sunt desfiinţate ”este afectată pe nedrept”

Social-democraţii protestează şi faţă de proiectul de modificare a organigramei Consiliului Judeţean, în sensul transformării a patru direcţii (juridică, economică, programe şi patrimoniu) în servicii. ”Susţinem că, prin această transformare, eficienţa actului administrativ nu sporeşte absolut deloc, iar imaginea profesională a celor patru directori aflaţi în fruntea acestor direcţii, cât şi a celor doi menţionaţi anterior, este afectată pe nedrept. Menţionăm că aceşti directori, selectaţi probabil nu întâmplător de preşedintele Gheorghe Flutur, au obţinut prin concurs această funcţie în mandatul preşedintelui Cătălin Ioan Nechifor (2012-2016) şi s-au evidenţiat prin implicare şi performanţe profesionale care le-au adus în fiecare an calificative excelente în actul de evaluare profesională.

PSD Suceava consideră aceste demersuri ale preşedintelui Consiliului Judeţean drept abuz în serviciu şi doreşte să-i amintească acestuia propriile cuvinte la învestirea în funcţie: <a venit momentul să lăsăm deoparte patimile politice şi logica de campanie electorală şi să îmbrăcăm haina administraţiei. Fac apel la unitatea Consiliului Judeţean Suceava pentru că e nevoie de aşa ceva. Avem nevoie de unitate pentru că judeţul Suceava aşteaptă construcţie, soluţii, şi mai puţin contradicţii şi spectacol politic>”, arată purtătorul de cuvânt al PSD.

În acest spirit, PSD Suceava face apel ”la renunţarea la orgoliile şi răzbunările nedemne de managementul democratic al mileniului trei şi îşi exprimă disponibilitatea de colaborare la nivelul consilierilor judeţeni şi al parlamentarilor suceveni pentru rezolvarea problemelor economice şi  sociale ale judeţului, printre care şi una care se impune a fi soluţionată cu celeritate: cea a menţinerii celor peste cinci sute de locuri de muncă ale angajaţilor Minei de Uraniu Crucea pe care guvernul actual intenţionează să o închidă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava îl acuză pe Flutur că ”i-a convins” să demisioneze pe unii directori din instituţiile subordonate CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 3474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PSD Suceava îl acuză pe Flutur că ”i-a convins” să demisioneze pe unii directori din instituţiile subordonate CJ Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei