Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2016 - Anul XXI, nr. 163 (6276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Lucrările de modernizare a iluminatului stradal din Suceava, demarate de la periferii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea iluminatului public din municipiul Suceava, prin înlocuirea corpurilor de iluminat clasice cu modele mai economice şi mai eficiente, de tip LED, precum şi prin realizarea unui sistem de gestiune la distanţă a acestora, va fi demarată zilele următoare, dar din zonele periferice ale oraşului. Suceava este primul oraş din ţară, din cele patru selectate de partea elveţiană, în urma unei competiţii naţionale de proiecte, care a licitat şi încheiat un contract şi primul care a semnat acordul de finanţare. Oraşele ale căror proiecte vor fi finanţate din fonduri elveţiene sunt Suceava, Arad, Braşov şi Cluj-Napoca.

„Săptămâna trecută a fost semnat un proiect pe fonduri elveţiene, în valoare de 15 milioane de lei plus TVA. Am avut discuţii cu firmele care au câştigat licitaţia, vizavi de modul de demarare a lucrărilor, am convenit să nu aglomerăm bulevardele principale în perioada de vară, când va fi oricum aglomeraţie pe străzi, pentru că vin în vacanţă cei care lucrează în străinătate.

Am convenit să începem lucrările din cartiere, în zone unde nu deranjăm foarte mult, cu mai multe formaţii, numai să nu afectăm circulaţia pe bulevardele principale, deocamdată. Vom începe acea etapă din toamnă, de cum se termină perioada de vacanţe”, a precizat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Valoarea contractului este de 15.832.275 lei, câştigătoarea licitaţiei fiind asocierea Flash Lighting Services – Loial Impex Suceava. 85% din costurile de implementare sunt asigurate din fonduri elveţiene, iar diferenţa de la bugetul local.

„Acest proiect ne va aduce economii substanţiale la factura de energie electrică consumată pentru iluminatul public, dar va îmbunătăţi calitatea iluminării spaţiilor publice”, a subliniat Ion Lungu.

Durata de realizare a contractului este de 14 luni. În total vor fi montate 3.843 corpuri de iluminat cu tehnologie LED, vor fi înlocuite 3.741 cutii conexiune pe stâlpii de iluminat, iar în plus, vor fi achiziţionate şi instalate echipamente de telegestiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de modernizare a iluminatului stradal din Suceava, demarate de la periferii.
 Vizualizări articol: 1751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lucrările de modernizare a iluminatului stradal din Suceava, demarate de la periferii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei