Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2016 - Anul XXI, nr. 163 (6276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte în derulare

Noul primar din Moara şi-a început activitatea în forţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eduard Dziminschi, noul primar al comunei Moara, şi-a început mandatul în forţă. Acesta a demarat deja o serie de proiecte extrem de importante pentru comunitatea locală.

În primul rând s-a realizat nivelarea drumurilor de pământ existente în comună pe o distanţă de aproape 20 de km, operaţiune pentru care s-a achitat suma de 4.300 de lei.

„Vreau să spun că s-au realizat operaţiuni aproape identice cu cele de anul trecut, în urma cărora din bugetul Primăriei Moara s-au scurs de 25 de ori mai mulţi bani, adică aproape 100.000 de lei. Şi acesta este doar un exemplu despre modul deficitar în care s-a cheltuit banul public”, a arătat Eduard Dziminschi.

Iar economiile la bugetul local nu se rezumă doar la lucrările de pe drumuri. Factura în valoare de 10.000 de lei emisă în luna aprilie a acestui an, dar neplătită, de o firmă care a realizat un raport de evaluare a riscului de securitate fizică (pe româneşte un studiu de oportunitate privind instalarea de camere video la Primăria Moara şi la Căminul Cultural Moara) a fost anulată. Şi asta pentru a lăsa loc unei alte facturi, la jumătate din suma iniţială, adică 5.000 de lei.

În paralel s-a început operaţiunea de intabulare a unor drumuri din comună, respectiv în zona Bulai, la Moara Carp şi de la vechea primărie spre iaz.

„Toate aceste drumuri nu sunt intabulate, iar acest aspect înseamnă imposibilitatea de a derula vreun proiect, de asfaltare, introducere de apă şi canal sau gaz. Sper să reuşim intabularea cât mai rapid pentru a începe aici o serie de lucrări de modernizare”, a spus Eduard Dziminschi.

În curând vor începe lucrările la un trotuar cu o lungime de aproape 3 km, de la zona numită Pilat şi până la biserica ortodoxă din Moara. Va fi un trotuar cu o lăţime de 1,2 metri, iar pentru această investiţie s-au alocat 400.000 de lei.

 

Alegerea viceprimarului, un moft al opoziţiei

Actualul primar a ţinut să precizeze că acestea sunt problemele reale care trebuie rezolvate în Moara şi nu alegerea viceprimarului, în absenţa căruia activitatea din comună merge foarte bine.

„Am văzut că aleşii PNL şi UNPR au convocat pentru ziua de vineri, 15 iulie, o nouă şedinţă extraordinară de Consiliu Local în care subiectul unic este alegerea viceprimarului. O tentativă similară a fost şi săptămâna trecută, dar propunerea lor a picat pentru că nu au ştiut să întocmească o propunere de Hotărâre de Consiliu Local care să îndeplinească toate cerinţele legii. Nu ştiu de ce atâta grabă pentru a convoca o şedinţă extraordinară de Consiliu Local în condiţiile în care luni, 18 iulie, este convocată şedinţa ordinară de Consiliu Local, iar unul dintre puncte este şi cel legat de alegerea viceprimarului”, a menţionat Eduard Dziminschi.

În opinia primarului din Moara, toate forţele politice din comună ar trebui să lase deoparte orgoliile şi să conlucreze pentru a schimba faţa comunităţii, iar atmosfera din ultimii 8 ani să fie înlocuită cu una constructivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul primar din Moara şi-a început activitatea în forţă.
 Vizualizări articol: 11674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Noul primar din Moara şi-a început activitatea în forţă5.0513

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei