Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2016 - Anul XXI, nr. 163 (6276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Donaţii

„Aruncaţi grijile la coş”, acţiune caritabilă, sâmbătă şi duminică, pentru copiii necăjiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Competiţia sportivă Phoenix Cup - Baschet 3 x 3, ediţia a III-a, are, în premieră, şi o latură umanitară, astfel că organizatorii dau start proiectului social: „Aruncaţi grijile la coş”. În zilele de 16 iulie (esplanada Casei de Cultură Suceava) şi 17 iulie (strada Calea Burdujeni, în faţa Parcului Copilului - zona Moldova), sucevenii pot face donaţii (ce vor să arunce... la coş: obiecte casnice, haine, încălţăminte, rechizite, cărţi etc.) care vor ajunge la câteva familii nevoiaşe din municipiul Suceava, dar şi la copii de la Centrul de plasament „Speranţa”.

 

Ajutaţi un copil diagnosticat cu autism

Preşedintele ACS Phoenix Suceava, organizatorul principal al competiţiei, Andrei Tiperciuc, profesor de sport la Şcoala Gimnazială Volovăţ,ne-a spus că „prin acest eveniment, Clubul Phoenix Suceava îşi propune să ajute câteva familii din municipiul Suceava. Una dintre acestea este familia Arcus, care are un copil extraordinar de inteligent şi foarte luptător care, din nefericire, a fost diagnosticat cu autism. Iustin râde, învaţă, socializează, face sport, merge la o şcoală normală şi se pregăteşte pentru viaţă, alături de ceilalţi copii. Soarta a făcut ca acest copil să treacă prin toate aceste probleme şi nevoi pe care un copil nu ar trebui să le simtă. Cu toate acestea, părinţii lui povestesc cu lacrimi în ochi cum au făcut orice pentru a-l ajuta, chiar dacă acest lucru a însemnat să cheltuiască banii proveniţi din vânzarea unei case, să se mute împreună cu bunica, într-o cameră nu foarte mare ce ţine loc de dormitor, sufragerie şi spaţiu de joacă şi să muncească din greu pentru un trai cât mai decent şi pentru a-i asigura copilului medicamentele şi terapiile de care are nevoie”. Am aflat de la Andrei Tiperciuc că Iustin practică jocul de baschet de doi ani la Clubul Phoenix şi se descurcă excelent. Tatăl copilului a declarat, imediat după un antrenament, că „în fiecare seară mă întorc de la muncă la aceeaşi oră şi de fiecare dată el este la poartă, cu mingea de baschet în mână şi mă aşteaptă să îmi arate ce a mai învăţat şi cât de multe coşuri dă la coşul improvizat de mine din câteva scânduri şi o sârmă. Poate că uneori sunt foarte obosit, uneori sunt nervos, uneori poate nu am mâncat în acea zi, dar când îl văd la poartă uit de tot şi stăm să ne jucăm cel puţin 30 de minute şi mai apoi intru în casă". Îndemnul profesorului Andrei Tiperciuc este „să-l ajutăm pe Iustin, dar şi alte familii nevoiaşe care au copii, care au nevoie de haine, alimente, jucării pe care poate noi le avem şi le ţinem degeaba prin casă. Vă aşteptăm pe 16-17 iulie să aruncaţi la coş, să faceţi mişcare şi să faceţi o faptă bună”. 

 

Competiţii de baschet pe 23 şi 24 iulie

A treia ediţie consecutivă a celui mai mare campionat de baschet din judeţul Suceava, Phoenix Cup - Baschet 3 x 3, va debuta, pe 23 iulie, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Pe 23 iulie vor avea loc calificările în Campionatul de Baschet 3 x 3 pentru grupele de vârstă sub 14 ani mixt, sub 18 ani masculin/feminin, peste 18 ani mixt/feminin. Tot în această zi vor începe calificările pentru concursurile de aruncări libere, trei puncte, îndemânare. Pe 24 iulie, de această dată pe strada Calea Burdujeni, în faţa Parcului Copilului (zona Moldova), vor avea loc semifinalele şi finalele Campionatului de Baschet 3 x 3 şi finalele pentru concursul de aruncări libere, trei puncte, îndemânare. Preşedintele ACS Phoenix Suceava, Andrei Tiperciuc, ne-a spus că acest eveniment sportiv a adunat, la fiecare din ediţiile anterioare, „peste 200 de participanţi la joc şi peste 2.500 de spectatori”. Evenimentul din iulie va cuprinde pe lângă competiţia de baschet şi concursuri de aruncări libere, aruncări de trei puncte şi îndemânare, la care pot participa atât sportivii înscrişi în campionat, cât şi spectatorii. În premieră, în Suceava, se va organiza un concurs oficial de slam dunk sau aruncări spectaculoase, la care publicul va decide câştigătorul. Înscrierile se fac pe http://goo.gl/forms/ofNEtDYQtfACkxQd2sau la telefonul 0757 388 269.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Aruncaţi grijile la coş”, acţiune caritabilă, sâmbătă şi duminică, pentru copiii necăjiţi.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Aruncaţi grijile la coş”, acţiune caritabilă, sâmbătă şi duminică, pentru copiii necăjiţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei