Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2016 - Anul XXI, nr. 147 (6260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă DNA

Şef din cadrul Poliţiei Fălticeni, trimis în judecată sub acuzaţia că a luat bani de la un şofer pentru a-i „rezolva” alcoolemia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au anunţat finalizarea anchetei şi trimiterea în judecată a comisarului-şef Vasile Cristinel Miron, şef al Biroului de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Fălticeni la data comiterii presupuselor fapte. Ofiţerul a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de trafic de influenţă, sub acuzaţia că a luat bani de la un bărbat care avea dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi căruia i-a promis că va interveni la Serviciul de Medicină Legală pentru a-i „ajusta” alcoolemia şi a transforma astfel dosarul penal în contravenţie (adică sub limita de 0,8 g/l alcool în sânge).

Procurorii DNA au acţionat împotriva ofiţerului de poliţie pe 31 mai a.c., când acesta a fost ridicat pentru audieri. Comisarul-şef Vasile Cristinel Miron a stat 24 de ore în arest, după care a fost plasat în arest la domiciliu. El a rămas sub această măsură până în prezent.

Procurorii au arătat că, în cursul lunii martie 2016, inculpatul a pretins şi primit suma de 500 de euro şi foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 150 de lei, de la Florin Marius Curcă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava şi îi va determina pe aceştia să stabilească o valoare a alcoolemiei mai scăzută, în dosarul în care Curcă era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Procurorii au mai arătat că poliţistul a fost de acord şi cu propunerea de a mai primi încă 2.000 de euro, după ce va “rezolva” dosarul penal.

Alcoolemia stabilită de medicii legişti a fost însă cea legală, superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, astfel că poliţistul, supus la presiuni de mituitor, a început să returneze suma de 500 de euro în tranşe. Pe fir au intrat însă procurorii anticorupţie, care au început să lucreze la probatoriu.

Florin Marius Curcă este şi el inculpat în acest dosar. El a recunoscut acuzaţia penală formulată împotriva sa, astfel că s-a dispus disjungerea cauzei în vederea încheierii unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei acestuia.

Dosarul în care va fi judecat ofiţerul se va consuma, în prima sa fază, la Tribunalul Suceava.

Până la o decizie definitivă a instanţei de judecată, ofiţerul de poliţie se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şef din cadrul Poliţiei Fălticeni, trimis în judecată sub acuzaţia că a luat bani de la un şofer pentru a-i „rezolva” alcoolemia.
 Vizualizări articol: 6895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şef din cadrul Poliţiei Fălticeni, trimis în judecată sub acuzaţia că a luat bani de la un şofer pentru a-i „rezolva” alcoolemia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei