Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2016 - Anul XXI, nr. 147 (6260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

PSD a refuzat preşedinţia singurei comisii care i-a fost oferită de PNL în Consiliul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şedinţa extraordinară convocată, ieri, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru constituirea comisiilor de specialitate din cadrul deliberativului a fost o demonstraţie de precizare clară a raporturilor de forţe dintre PNL şi PSD, cu poziţii de forţă din partea PNL şi ripostă de la PSD şi cu momente de infantilism politic din ambele tabere, cu preponderenţă la social-democraţi. O şedinţă  cu un singur punct pe ordinea de zi, care s-ar fi putut încheia în câteva minute, a durat aproape o oră.

Negocierile prealabile dintre liderii de grup în ceea ce priveşte cele şase comisii de lucru - buget/finanţe, agricultură, urbanism, tineret/sport/turism, învăţământ/cultură/ sănătate şi administraţie/ordine publică n-au dat rezultate, astfel încât controversele au avut loc în plenul deliberativului.

PNL, majoritar cu 21 de consilieri, a oferit PSD, cu 16 consilieri, majoritatea şi implicit preşedinţia comisiei de agricultură, ofertă declinată de PSD, care prin liderul de grup Cătălin Nechifor a anunţat că nu are consilieri judeţeni cu această specializare şi nici care să lucreze în domeniu. Ca urmare, a solicitat majoritatea în comisia de buget/finanţe, cerere care a stârnit zâmbetul preşedintelui Flutur, care i-a reamintit apăsat ”domnului consilier Nechifor” că raportul mandatelor între cele două forţe politice este de 21:16.

Alte intervenţii ale consilierilor PSD pe temă de procedură, unele justificate, au fost calificate cu condescendenţă de Flutur ca ”şicane” şi tentative de ”calibrare a poziţiilor” liderilor PSD, cu invitaţii la reţinerea raportului 21:16.

În final, PSD a înaintat propuneri pentru doar trei membri în comisia de agricultură, în loc de cinci, câţi au fost în oferta PNL. Flutur a propus restrângerea numărului de membri la cinci - doi PNL şi trei PSD, ceea ce a dat un nou prilej social-democraţilor să corecteze procedura deoarece se votase anterior pentru şapte. Pentru modificarea numărului de membri este necesar un nou proiect de hotărâre, care va fi iniţiat probabil în următoarea şedinţă, care va avea loc în data de 30 iunie. Şedinţa s-a finalizat abrupt, fiind declarată închisă de Gheorghe Flutur înainte de a întreba, conform uzanţelor, dacă în afara ordinii de zi mai sunt intervenţii, comunicări etc.

Mai menționăm că în ședința de ieri președintele Flutur a anunțat și renunțarea la mandat a consilierului județean PNL Niculai Barbă, care a fost desemnat și consilier la cabinetul său. Locul lui Barbă în deliberativ va fi ocupat de următorul pe lista de candidați PNL, medicul Mihai Crețeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD a refuzat preşedinţia singurei comisii care i-a fost oferită de PNL în Consiliul Judeţean.
 Vizualizări articol: 8925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 11 voturi
PSD a refuzat preşedinţia singurei comisii care i-a fost oferită de PNL în Consiliul Judeţean2.4511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei