Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2016 - Anul XXI, nr. 147 (6260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Vineri

Consilierii locali au fost validaţi în funcţie şi au depus jurământul, alături de Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala de şedinţe “Iorgu Radu” a Primăriei municipiului Fălticeni a găzduit vineri, 24 iunie, şedinţa de constituire a Consiliului Local al municipiului Fălticeni, în cadrul căreia consilierii locali au fost validaţi în funcție şi au depus jurământul, alături de primarul municipiului Fălticeni, profesorul Gheorghe Cătălin Coman. Şedinţa a fost deschisă de un sobor de preoţi care s-au rugat pentru cei care vor conduce urbea de pe Şomuz în următorii patru ani.

Subprefectul Atanasă Nistor l-a invitat pe decanul de vârstă al consilierilor, prof. Vasile Sburlea (72 de ani), să preia conducerea lucrărilor. Asistenţii preşedintelui au fost desemnaţi cei mai tineri consilieri, Alexandru Mihoc şi Răzvan – Petrică Haidău. 

 

“Am demonstrat că putem să facem tot ceea ce depinde de noi pentru bunăstarea locuitorilor municipiului”

În prezenţa subprefectului judeţului Suceava, Atanasă Nistor, a preşedintelui PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a deputatului Ioan Stan, a şefilor instituţiilor publice, a managerilor şi a administratorilor unor societăţi comerciale, a comandanţilor Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi şi ai Poliţiei Municipale, dar şi a preşedintelui Judecătoriei Fălticeni, judecător Irina-Maria Ghiduc, aleşii locali s-au constituit mai întâi în două grupuri de consilieri, majoritari fiind cei de la PSD, care au câştigat 15 mandate în urma alegerilor locale din luna iunie, şi grupul PNL+ ALDE, cu patru consilieri. Au fost aleşi membrii comisei de validare, care au examinat legalitatea alegerii fiecărui consilier.

Validarea s-a făcut în ordine alfabetică, prin votul deschis al consilierilor prezenţi la şedinţă. S-a trecut la depunerea jurământului de către cei 19 consilieri, după care judecătoarea Irina-Maria Ghiduc a dat citire Hotărârii Judecătoriei Fălticeni privind validarea mandatului de primar al lui Gheorghe Cătălin Coman. După ce a depus jurământul, primarul Gheorghe Cătălin Coman le-a mulţumit locuitorilor oraşului pentru încrederea acordată, felicitând totodată membrii noului Consiliu Local. Edilul-şef al municipiului Fălticeni a subliniat încă o dată că este deschis dialogului  permanent cu cetăţenii, că va continua proiectele începute în cei patru ani şi va iniţia noi proiecte de dezvoltare pentru ca municipiul Fălticeni să devină un oraş modern.

„Rezultatul votului din 5 iunie mă face să spun cu toată sinceritatea că am demonstrat că putem să facem, aşa cum spune jurământul, tot ceea ce depinde de noi pentru bunăstarea locuitorilor municipiului Fălticeni, mă face să cred că ne-am ţinut cuvântul şi am reuşit ca împreună cu toţi colegii consilieri de la toate partidele să recâştigăm încrederea electoratului. Unii mai mult, alţii mai puţin, aşa este democraţia.

Respectăm votul şi dorinţa fălticenenilor şi mergem înainte, pentru că votul pe care ni l-au acordat fălticenenii, unora sau altora, a fost pentru respectarea jurământului. Sunt convins că actualul Consiliu Local este un consiliu format din oameni foarte bine pregătiţi, un consiliu superior din punct de vedere calitativ şi sunt convins că vom lucra extrem de bine în beneficiul cetăţenilor şi pentru viitorul municipiului”, a spus primarul Cătălin Coman. 

 

Constantin Bulaicon a fost reales viceprimar cu 15 voturi

Următorul pas a fost alegerea viceprimarului prin vot secret dintre consilierii validaţi. Singura propunere a fost Constantin Bulaicon. În urma voturilor secrete în funcţia de viceprimar al municipiului a fost reales Constantin Bulaicon cu 15 voturi din 19 voturi valabil exprimate. La următorul punct de pe ordinea de zi s-a trecut la organizarea comisiilor de specialitate, aprobarea numărului şi a componenţei comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Fălticeni.

La sfârşitul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local Fălticeni a luat cuvântul subprefectul Atanasă Nistor: “Îl felicit pe domnul primar pentru noul mandat, să îl duceţi până la capăt ca şi pe precedentul. Domnul Cătălin Coman este singurul primar care mă deranja permanent cu telefoane la Prefectură pentru legalitate sau pentru a clarifica diferite situaţii. Aveţi un om bătăios, un om interesat pentru oraş. Cetatea a câştigat un edil foarte bun. Îl felicit şi pe domnul Bulaicon pentru noul mandat. Hotărârile emise de noul Consiliu Local să fie în bază legală pentru a nu fi nevoiţi să le revocăm sau să le atacăm în instanţă”.

“Este un moment foarte important pentru municipiul Fălticeni. Aţi reuşit să vă propuneţi ţinte majore, să aveţi realizări de amploare şi sunt convins că undeva, cândva, în cartea de istorie a acestei zone se va scrie despre această guvernare locală din mandatul 2012-2016 ca despre mandatul celor care au redat speranţa celor care trăiesc în municipiul Fălticeni”, a caracterizat liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, mandatul recent încheiat al primarului Cătălin Coman şi al Consiliului Local.

Comisiile Consiliului Local Fălticeni:

1. Comisia economică

Vasile Sburlea – PSD (72 de ani, profesor, pensionar), Gabriel Matei – PSD (45 de ani, profesor), Laurenţiu-Daniel Tomescu – PSD (46 de ani, profesor), George-Bogdan Murariu (35 de ani, jurist, gestionar), Gheorghe Aldea - ALDE (51 de ani, economist). 

2. Comisia urbanism

Gabriel Matei – PSD, Gheorghe Arteni – PSD (59 de ani, inginer, administrator), Ioan-Sergiu Sandu – PSD (26 de ani, economist, director executiv), Alexandru Mihoc – PSD (23 de ani, economist, manager), Dinu-Dan Fodor – PNL (60 de ani, inginer, administrator).

3. Comisia învăţământ

Eugenia-Liliana Cojocaru - PSD (57 de ani, medic primar), Luminiţa-Claudia Corbu – PSD (31 de ani, economist, profesor), Liviu-Daniel Deleanu – PSD (48 de ani, profesor), Gabriela-Violeta Chirilă – PSD (49 de ani, asistent medical), Olguţa Popa-Ion - PNL (52 de ani, profesor).

4. Comisia Administraţie

Constantin Bulaicon – PSD (58 de ani, inginer), Liviu Grigoraş – PSD, Răzvan-Petrică Haidău – PSD (25 de ani, tehnician operator tehnică mecanică, reprezentant comercial), Maria Dulgheriu – PSD (54 de ani, educatoare), Ion Asaftei Titianu - ALDE (55 de ani, ofiţer – pensionar).

Au renunţat la fotoliile de consilier municipal profesorul Gheorghe Cătălin Coman, ales în funcţia de primar, locul său fiind ocupat de Gabriela-VioletaChirilă, şi Vasile-Liviu Mihăilă (42 de ani, preot, liber profesionist), în locul său fiind validat Dinu-Dan Fodor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii locali au fost validaţi în funcţie şi au depus jurământul, alături de Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 4171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii locali au fost validaţi în funcţie şi au depus jurământul, alături de Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei