Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2016 - Anul XXI, nr. 147 (6260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   20 imagini |   ø fişiere video

Festivitate

Ceremonie solemnă la final de an şcolar, la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, festivitatea de încheiere a anului şcolar 2015-2016 s-a desfăşurat joi, 23 iunie, pe platoul central al instituţiei. Evenimentul a fost prezidat de general-maior dr. Ioan Manci, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, şi a fost marcat printr-un ceremonial militar şi religios. Au mai fost alături de elevii câmpulungeni reprezentanţi ai conducerii MApN, cadre militare active şi în rezervă, oficialităţi ale administraţiei publice locale, personalul colegiului, absolvenţi, părinţi şi prieteni ai elevilor.

Festivitatea de încheiere a anului şcolar 2015-2016 a fost un moment de bilanţ al performanţelor şcolare, o sărbătoare a celor peste 200 de premii şi distincţii obţinute în competiţiile şcolare şi sportive. În mod deosebit au fost aplaudaţi şi felicitaţi cei 36 de elevi distinşi cu premii şi menţiuni la fazele pe judeţ şi elevii participanţi la etapele naţionale şi internaţionale ale competiţiilor.

În contextul general al preţuirii performanţei, şeful Statului Major General, cu sprijinul asociaţiei caritabile „Camarazii”, a premiat-o pe eleva plutonier Sabina Calisevici cu un laptop, pentru calificarea la faza internaţională a olimpiadei de geografie. De asemenea, elevii care s-au remarcat la olimpiade şi concursuri au fost premiaţi de Fundaţia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - purtătorul de biruinţă”.

Promoţia 2016 „Andrei Mureşanu-200”, cu numărul 77 de la înfiinţarea colegiului, însumează 108 elevi (din care 18 fete), cea mai mare medie de absolvire aparţinând  plt. adj. Adrian Florescu, 9,99. Media generală a colegiului la sfârşitul anului este 8,50, iar din efectivul colegiului, 450 de elevi, la finele anului au fost declaraţi promovaţi 417 elevi (92,67%), din care 27% au medii cuprinse peste 9.

În cadrul solemn al ceremonialului militar a fost apreciată şi deschiderea colegiului militar câmpulungean către valorile şi atitudinile promovate de Uniunea Europeană, fapt susţinut prin reconfirmarea titlului de „Şcoală Europeană”.

Ceremonia a mai cuprins alocuţiuni din partea gazdelor şi a invitaţilor, schimbarea de ştafetă între generaţiile de liceeni militari, înaintarea în grad şi numirea în funcţii, precum şi atribuirea titlului de „Căpitan Erou Aurel Vasilescu” clasei cu cele mai bune rezultate şcolare.

Defilarea subunităţilor de elevi şi a absolvenţilor, în aplauzele colegilor şi ale asistenţei, a încheiat momentul festiv şi a adăugat o nouă filă în cartea cetăţii nanogenare de la Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceremonie solemnă la final de an şcolar, la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 4219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ceremonie solemnă la final de an şcolar, la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei