Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2016 - Anul XXI, nr. 147 (6260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Încă o maşină incendiată în stil mafiot, în plină noapte, la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autoturismul unui bărbat din municipiul Rădăuţi a fost incendiat intenţionat în noaptea de joi spre vineri, autorul provocând în interior un incendiu cu un material inflamabil. Răzbunările de acest gen tind să devină periculos de frecvente în municipiul Rădăuţi, foarte probabil şi din cauză că autorii acestor fapte au rămas de multe ori necunoscuţi organelor de cercetare penală.

Revenind la ultimul incendiu, alarma s-a dat puţin după miezul nopţii. Un autoturism marca Mercedes Benz, parcat pe strada Dimitrie Dan din municipiul Rădăuţi, în faţa casei proprietarului, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a luat foc violent, din interiorul maşinii. La faţa locului s-au deplasat pompierii de la Detaşamentul Rădăuţi, care au intervenit cu o autospecială pentru a localiza şi a stinge incendiul.

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat: „La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în interiorul habitaclului maşinii şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la casa de locuit, care se afla la doar un metru distanţă de focar”.

Cum incendiul a fost violent în interiorul maşinii, pagubele au fost greu de limitat. Maşina a ars în proporţie de aproximativ 80%. S-au degradat motorul maşinii şi un geam tip termopan de la casă.

După verificările făcute a doua zi dimineaţă, pe lumină, a rezultat că incendiul a fost provocat prin folosirea intenţionată a unei surse de aprindere.

Ancheta a fost preluată de poliţişti, care au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere.

 

Alte incendieri de maşini la Rădăuţi

La Rădăuţi, răzbunările de acest gen, cu maşini incendiate, nu sunt o noutate. Cel mai de notorietate caz este cel al incendierii maşinii unui ofiţer de poliţie judiciară. În septembrie 2015, autoturismul BMW al unui comisar de laBiroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Rădăuţi, parcat peste drum de casa sa, a fost incendiat după ce autorul a spart un geam şi a aruncat în interior o sticlă incendiară.

La câteva luni de la incendiere, anchetatorii au reţinut un suspect, care însă este cercetat în libertate, probatoriul nefiind încă suficient completat.

Bărbatul fusese condamnat anterior tocmai pentru agresarea unui poliţist, un coleg de la Biroul de Investigaţii Criminale Rădăuţi al comisarului căruia i s-a incendiat maşina. 

O lună mai târziu, pe 1 octombrie 2015, o Skoda Fabia parcată în faţa unui bloc din municipiul Rădăuţi a fost incendiată şi distrusă în proporţie de 70%. În acest caz, incendiatorul a fost surprins în imaginile unei camere video, astfel că prinderea sa a fost facilă. Este vorba de un vecin al proprietarului, cei doi având un conflict cu doi ani înainte de incendiere, pe care autorul nu l-a uitat. 

În octombrie 2014, tot la Rădăuţi, a fost incendiat şi un autoturism Dodge Nitro.

Mai recent, în luna ianuarie a acestui an, un autoturism de teren marca Grand Cherokee a fost la un pas de a se transforma într-un morman de fiare după ce a fost incendiat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o maşină incendiată în stil mafiot, în plină noapte, la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 10029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Încă o maşină incendiată în stil mafiot, în plină noapte, la Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei