Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2016 - Anul XXI, nr. 145 (6258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Revenire

Gheorghe Flutur a fost ales oficial preşedinte al CJ Suceava şi şi-a început mandatul cu binecuvântarea lui ÎPS Pimen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, a fost ales ieri, în mod oficial, preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Votul pentru alegerea preşedintelui nu a adus nici o surpriză, candidaţii pentru şefia administraţiei judeţene obţinând exact numărul de voturi al consilierilor pe care PNL şi PSD îi au în deliberativ. Pentru mandatul 2016-2020, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a fost ales din rândul celor 37 de consilieri judeţeni. Alegerea a avut loc după validarea mandatelor de consilieri judeţeni şi depunerea jurământului de către aceştia.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava au existat două propuneri de candidaturi, Gheorghe Flutur din partea PNL şi fostul vicepreşedinte al instituţiei Alexandru Rădulescu din partea PSD. Înainte de vot, Alexandru Rădulescu a ţinut să precizeze că este onorat să constate că are încrederea colegilor din PSD. „Şi sunt convins că o să mă bucur şi de încrederea unor prieteni vechi din zona Fălticeni”, a mai spus Rădulescu. În cele din urmă, Gheorghe Flutur a fost ales preşedinte cu 21 de voturi, numărul de mandate pe care PNL le are în CJ, în timp ce Alexandru Rădulescu a obţinut toate cele 16 voturi ale consilierilor PSD.

 

Flutur a făcut un apel la unitatea Consiliului Judeţean

După ce a preluat conducerea şedinţei de consiliu judeţean, Gheorghe Flutur şi-a început mandatul „cu Doamne ajută” şi a făcut un apel la unitate către toţi consilieri judeţeni. „Apelul meu este să începem cu Doamne ajută, aşa cum am declarat astăzi. A venit momentul să lăsăm deoparte patimile politice şi logica de campanie electorală şi să îmbrăcăm haina administraţiei. Fac apel la unitatea Consiliului Judeţean Suceava pentru că e nevoie de aşa ceva. Avem nevoie de unitate pentru că judeţul Suceava aşteaptă construcţie, soluţii şi mai puţin contradicţii şi spectacol politic. Vreau să dau tonul revenirii la normalitate în actul administrativ judeţean. Toată campania asta şi astăzi am avut acest sentiment de vot uninominal şi vreau să mulţumesc echipei cu care am venit în CJ şi echipei PNL”, a spus Gheorghe Flutur. El i-a felicitat pe toţi consilierii judeţeni care au fost aleşi.

La şedinţa de constituire a CJ a fost prezent şi fostul preşedinte al instituţiei, Cătălin Nechifor, în prezent consilier judeţean, care nu a făcut vreo declaraţie în plenul şedinţei.

Tot în şedinţa de ieri au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, pentru cele două funcţii fiind patru candidaturi, Gheorghe Niţă şi Viorel Seredenciuc, din partea PNL, şi Brânduşel Nichitean şi Dan Ioan Cuşnir, din partea PSD. Înainte de alegerea celor doi vicepreşedinţi, Dan Ioan Cuşnir a spus că acceptă să candideze, dar şi că „este o onoare şi un privilegiu să fiu propus de colegii mei de grup pentru a candida”. El a ţinut să-l felicite pe fostul preşedinte al CJ Suceava pentru că a respectat votul alegătorilor judeţului Suceava şi a declarat că rămâne în continuare consilier judeţean, arătând că în trecut au fost cazuri de persoane care au fost votate de suceveni pentru a ajunge în Consiliul Judeţean, dar că nu au participat la nici o şedinţă. „În politică, ca şi în viaţă, contează mai mult cum ieşi, şi este important să ieşi cu decenţă, eleganţă şi demnitate. Şi vreau să-l felicit pe Cătălin Ioan Nechifor pentru faptul că participă la ceremonia de predare primire din cadrul CJ Suceava. Şi vreau să-l felicit pentru faptul că iese din funcţia de preşedinte al CJ Suceava cu demnitate, cu decenţă şi cu eleganţă”, a spus Cuşnir.

După votul celor 37 de consilieri, cele două funcţii de vicepreşedinte au fost câştigate de liberalii Viorel Seredenciuc şi Gheorghe Niţă, cu acelaşi scor ca şi noul preşedinte al CJ, Gheorghe Flutur.

Acesta a ţinut să le ureze succes noilor vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean şi le-a transmis că „vom avea foarte multă treabă şi multe responsabilităţi”. „Sunt convins că privim cu maximă responsabilitate la ceea ce ne aşteaptă în perioada următoare. Şi fac o invitaţie la toţi colegii: colaborare şi echipă în interesul judeţului Suceava”, a spus Flutur. El a ţinut să mulţumească fostei conduceri a Consiliului Judeţean, atât „domnului consilier Cătălin Nechifor”, cât şi celor doi foşti vicepreşedinţi. „Ce pot eu să asigur e că tot ceea ce s-a făcut bun aici va continua, pentru că e nevoie să continuăm, dar şi să repornim acolo unde considerăm dezvoltarea judeţului Suceava, pentru că acest lucru l-am spus în faţa populaţiei judeţului Suceava în această campanie electorală şi nu numai”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean s-a încheiat fără alegerea membrilor comisiilor de specialitate ale deliberativului, urmând ca acest lucru să aibă loc într-o şedinţă care va avea loc mâine.

 

ÎPS Pimen l-a felicitat pe Gheorghe Flutur pentru revenirea la conducerea judeţului Suceava

După ce a fost ales preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur a participat la o şedinţă cu primarii şi parlamentarii suceveni, precum şi cu şefii de instituţii deconcentrate. La întâlnire a fost prezent şi arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen. Astfel, Gheorghe Flutur şi-a început mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava cu binecuvântarea arhiepiscopului ÎPS Pimen. După binecuvântare, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor le-a transmis tuturor celor prezenţi un îndemn la muncă. „Munca este cel mai de preţ dar al lui Dumnezeu dat omului. Munca unită cu corectitudinea aduce prosperitate, şi din punct de vedere material, dar şi spiritual şi cultural. Dragostea de muncă aici în Bucovina încă mai există. Ca dovadă, oamenii din Bucovina văzând că nu prea mai au unde să muncească, iar roadele muncii nu sunt apreciate, au plecat la muncă în afara ţării. Sigur este o stare de umilinţă. Cineva spunea că situaţia în care ne aflăm este situaţie de colonie în cadrul Uniunii Europene. Dar nu trebuie să deznădăjduim”, a spus ÎPS Pimen.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a spus că îl bucură faptul că „în fruntea judeţului” este un bucovinean, „şi nu putea să fie altfel”. ÎPS Pimen a ţinut să amintească şi de recentele calamităţi din judeţ, în special de inundaţiile din zona Voroneţ, atrăgând atenţia că trebuie să fie luate toate măsurile ce se impun pentru a proteja biserica mănăstirii de inundaţii şi viituri. „S-ar putea întâmpla ca datorită unor ploi mai mari, şi mai ales a unor nereguli în exploatarea pădurii, să se facă un zid de cioate şi buşteni şi apa să se şi înalţe să se ajungă la biserica Mănăstirii Voroneţ. De aceea trebuie un control mai serios pentru a nu se întâmpla asemenea cazuri”, a adăugat ÎPS Pimen, care în finalul discursul său i-a transmis lui Gheorghe Flutur „succes şi inima cea bună şi răbdare. Dar să-mi daţi şi mie răbdare.”

 

Trei consilieri aleşi pe listele PSD şi PNL au renunţat deja la mandate

În şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Suceava au fost validate mandatele a 37 de membri ai deliberativului. De precizat că deja trei consilieri aleşi, doi de la PNL şi unul de la PSD, au renunţat la mandate, în Consiliul Judeţean intrând următorii candidaţi de pe listele celor două partide. De la PNL au renunţat la mandate Vasile Ilie, liderul grupului PNL din mandatul trecut, şi Octavian Ilisoi, în locul acestora intrând în Consiliul Judeţean Tudor Plăcintă şi Doru Slevoacă. De la PSD, deputatul Ioan Stan a renunţat la mandatul de consilier judeţean, locul acestuia fiind luat de Mişu Gafencu.

În aceste condiţii, PNL îi are în funcţiile de consilier judeţean pe Gheorghe Flutur, Viorel Seredenciuc, Constantin Cadariu, Vasile Tofan, Ioan Moraru, Eugen Șalar, Ion Bădeliţă, Radu Dominte, Radu Pentiuc, Sorina Barbu, Niculai Barbă, Marin Gheorghe Niţă, Marius Juravle, Cătălina Culipei, Dorel Guliciuc, Rodica Andriescu, Gavril Ursescu, Gabriel Hârja, Tudor Titianu, Tudor Plăcintă şi Doru Slevoacă. Cei 16 consilieri judeţeni ai PSD aleşi sunt Cătălin Nechifor, Gheorghe Apetrii, Alexandru Rădulescu, Dan Ioan Cuşnir, Gavril Vîrvara, Virginel Iordache, Simion Sticleţ, Brânduşel Nichitean, Cristian Cuciurean, Oana-Elena Pintilei, Gheorghe Monoranu, Dumitru Dumitru, Mihai Grozavu, Niculai Bosancu, Gabriela Mihai şi Mişu Gafencu.

În şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean s-a anunţat faptul că liderul grupului consilierilor PNL va fi Viorel Seredenciuc, în timp ce liderul grupului PSD va fi Cătălin Nechifor, fostul şef al instituţiei. Trebuie spus că din cabinetul preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, vor face parte Cristi Creţu, Niculai Barbă, Irina Vasilciuc şi Petronela Mitache. 

 

Flutur şi-a început în forţă noul mandat de preşedinte al CJ Suceava

După constituirea Consiliului Judeţean şi alegerea în funcţia de preşedinte al instituţiei, Gheorghe Flutur şi-a început în forţă noul mandat. Ieri după-amiază, Flutur a avut mai multe şedinţe de lucru pe diverse probleme. Şedinţele de lucru au început cu o discuţie cu aparatul tehnic implicat în proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, Flutur declarând că prioritară este construcţia conductei de gaz către Vatra Dornei. Au urmat apoi întâlniri care au avut ca subiecte deblocarea proiectului pentru construcţia pârtiei de schi de pe Rarău, analizarea stadiului în care se află Aeroportul „Ştefan cel Mare”, situaţia proiectului de gestionare a deşeurilor din judeţ, în special problemele legate de colectarea deşeurilor şi construcţia noilor gropi de gunoi. Întâlnirile de ieri ale preşedintelui Gheorghe Flutur s-au încheiat cu o discuţie cu cei din aparatul tehnic al CJ. Flutur a mai anunţat că în această dimineaţă va avea o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor pe marginea proiectului şoselei de centură a Sucevei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a fost ales oficial preşedinte al CJ Suceava şi şi-a început mandatul cu binecuvântarea lui ÎPS Pimen.
 Vizualizări articol: 4222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Gheorghe Flutur a fost ales oficial preşedinte al CJ Suceava şi şi-a început mandatul cu binecuvântarea lui ÎPS Pimen1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei