Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2016 - Anul XXI, nr. 145 (6258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Cursuri intensive

Olimpicii României la astronomie şi astrofizică vor fi pregătiţi, în această vară, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii care vor reprezenta România la ediţiile din acest an ale olimpiadelor de Astronomie din Bulgaria (juniori) şi de Astronomie şi Astrofizică din India (seniori) vor fi pregătiţi, în această vară, la Suceava.

Selecţia şi instruirea elevilor care vor face parte din cele două loturi naţionale vor fi organizate, în lunile iulie şi august, la Universitatea din Suceava, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Suceava, al Societăţii Ştiinţifice „Cygnus” şi al Consiliului Judeţean Suceava.

Cursurile se vor desfăşura la Universitate, la Observatorul Astronomic şi pe platoul Mănăstirii Dragomirna, unde vor avea loc observaţiile astronomice.

Acesta este cel de-al treilea an consecutiv în care pregătirea are loc la Suceava, organizatorii menţionând că Suceava are câteva atuuri faţă de celelalte centre din ţară, amintind de logistica şi dotările de la Observatorul Astronomic, de eforturile care se fac în această zonă pentru promovarea acestor discipline (tabere naţionale, olimpiada internaţională din 2014 etc.) şi de rezultatele venite din această parte a ţării.

„Este o mândrie pentru noi să aducem cei mai buni copii din ţară la Suceava. Aceştia vor fi îndrumaţi de oameni foarte bine pregătiţi”, a punctat inspectorul Petru Crăciun.

 

Pregătirea şi selecţia lotului de juniori

În perioada 30 iunie – 4 iulie va avea loc pregătirea lotului lărgit de juniori pentru Olimpiada Naţională de Astronomie din luna octombrie, din Bulgaria.

„Programul presupune instruirea celor 10 elevi care fac parte din lotul lărgit. Ulterior se va constitui lotul naţional, lotul restrâns, din care vor face parte doar trei elevi din cei zece. Ei vor mai trece printr-o etapă de pregătire intensivă, care va avea loc în luna august, tot la Suceava”, a specificat insp. Petru Crăciun.

De menţionat că doi elevi suceveni au şansa de a face parte din lotul naţional de juniori pentru Olimpiada de Astronomie, aceştia calificându-se în lotul lărgit al competiţiei. Este vorba despre Paul Florin Rebenciuc, din clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin" Suceava, şi David Cornel Turturean, din clasa a VII-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava/Palatul Copiilor Suceava.

Paul Florin este pregătit de profesorii Rodica Buţerchi şi Petru Crăciun, iar David Cornel este îndrumat de prof. Fănica Rotaru şi Petru Crăciun.

 

Pregătirea şi selecţia lotului de seniori

După pregătirea lotului de juniori, în perioada 18-25 iulie este programată instruirea lotului de seniori pentru Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică, din decembrie, din India. Inspectorul Petru Crăciun va face selecţia elevilor care vor reprezenta România în cadrul acestei competiţii.

„Lotul lărgit format din 15 elevi va fi pregătit la Suceava, în luna iulie, cu implicarea conf. univ. dr. Cristian Pîrghie, de la Universitatea <Ştefan cel Mare> Suceava, a prof. univ. dr. Mihail Sandu, de la Universitatea <Lucian Blaga> Sibiu, şi a altor specialişti. După selecţie, tot la Suceava, dar în luna august, va urma un program de instruire a celor care se vor califica în lotul restrâns”, a explicat Crăciun. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpicii României la astronomie şi astrofizică vor fi pregătiţi, în această vară, la Suceava.
 Vizualizări articol: 2572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Olimpicii României la astronomie şi astrofizică vor fi pregătiţi, în această vară, la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei