Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2016 - Anul XXI, nr. 145 (6258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Început de mandat

Flutur: Voi fi un preşedinte implicat!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, preluat ieri de Gheorghe Flutur în urma alegerii sale de către deliberativ, va fi unul care nu se va rezuma strict la atribuţiile pe care le are în această calitate.

Gheorghe Flutur a anunţat, ieri, în cadrul unei şedinţe la care au fost invitaţi de prefectul de Suceava, Constantin Harasim, parlamentarii, primarii din judeţ şi şefii instituţiilor descentralizate, că deşi i s-a reproşat că se amestecă în probleme care nu intră în competenţa CJ, nu intenţionează să renunţe. ”N-am de gând să figurez doar la inaugurări de evenimente. Voi fi un preşedinte implicat!”, a declarat Flutur.

El a arătat că intenţionează să fie reprezentantul Sucevei, al cetăţenilor care l-au învestit cu votul, atât în raport cu ministerele şi agenţiile statului - ”pentru că Suceava este un judeţ nevorbit”, cât şi cu companiile private care furnizează servicii publice (gaz metan, energie electrică etc.).

Noul preşedinte al CJ a afirmat că îl interesează relaţia dintre cetăţean şi furnizorii de servicii publice, care ”sunt stat în stat” mai ales când sunt unici furnizori, raporturile administraţiilor locale cu Apele Române, exploatările necontrolate de balast din albia râurilor, programul de îndiguiri, problema vânzărilor de terenuri, imputarea reţetelor compensate la pacienţii care nu au declarat dividendele din ”cuponiadă”, şoseaua de centură a Sucevei, problema gestionării deşeurilor etc. ”Noi nu suntem pe un podium şi populaţia altundeva. Când cineva m-a încărcat cu un vot, am responsabilităţi faţă de cetăţeni. Noi suntem aici datorită lor”, a fost mesajul lui Gheorghe Flutur, transmis în egală măsură consilierilor judeţeni, primarilor nou aleşi, dar şi şefilor de instituţii numiţi.

Preşedintele CJ le-a cerut tuturor să dea dovadă de transparenţă maximă în cheltuirea banilor publici şi în comunicare şi i-a sfătuit să fie receptivi la critici. ”Şi eu învăţ din multe greşeli. E mai bine să ai prieteni care te trag de mânecă decât aplaudaci care te nenorocesc”, a afirmat Flutur. De asemenea, şeful deliberativului judeţean a făcut apel la primari să lase deoparte încrâncenarea politică din campanie, să se concentreze pe administrarea localităţilor şi să-i folosească experienţa pe care a acumulat-o în trei mandate de senator, doi ani ca ministru şi în precedentul mandat de preşedinte al CJ Suceava.

”Vă cer să fiţi mai patrioţi cu judeţul ăsta, atât cei de la putere, cât şi cei din opoziţie”, a mai spus Flutur.

 

Balan: ”Bucovina e o stare de spirit”

Apel la unitate a făcut şi deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, care a afirmat că, deşi în opinia sa administraţia nu se face fără politică şi validarea Consiliului Judeţean în această formulă este exact ”încununarea muncii politice”, cel puţin dincolo de limita administrativă ”vocile” judeţului ar trebui să vorbească la unison. Balan a arătat că are convingerea că promovarea Bucovinei – definind Bucovina ca întreg judeţul şi nu doar în limitele sale istorice – va cunoaşte o nouă etapă de dezvoltare. ”Bucovina este o stare de spirit, iar <Produs în Bucovina> înseamnă mai mult decât ce produc nişte carmangerii şi fabrici de lapte”, a spus deputatul, care a mai afirmat că această Bucovina trebuie să fie pe mâini bune. ”Mâini bune înseamnă şi cele ale colegilor de la PSD. Aici, acasă, le mai zicem noi, dar hai să fim bucovineni şi la Bucureşti şi la Viena şi în toate capitalele europene”, a mai spus deputatul Balan.

La rândul său, primarul de Suceava, Ion Lungu, s-a declarat onorat să fie din nou în echipă cu Gheorghe Flutur şi în administraţie, nu doar în politică şi a declarat că ”greul de-abia acum începe” deoarece ”oamenii sunt mult mai exigenţi faţă de cei pe care i-au ales şi nu mai au răbdare; vor să vadă că ne respectăm promisiunile”. Lungu a amintit proiectele pe care le are pentru următorii patru ani şi responsabilitatea imensă pe care i-o conferă acest al patrulea mandat oferit de suceveni.

Mai menţionăm că de la şedinţa convocată ieri după constituirea şi validarea noului Consiliu Judeţean şi a noii conduceri a acestuia au lipsit consilierii judeţeni şi parlamentarii PSD. Au fost prezenţi parlamentarii PNL Sanda-Maria Ardeleanu, Ioan Balan, Dumitru Pardău, Radu Surugiu şi Constantin Galan, precum şi o mare parte dintre şefii instituţiilor descentralizate, indiferent de apartenenţa politică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Voi fi un preşedinte implicat!.
 Vizualizări articol: 4921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Flutur: Voi fi un preşedinte implicat!2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei