Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iun 2016 - Anul XXI, nr. 145 (6258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Şedinţă de constituire a CL

Lungu a preluat un nou mandat de primar al Sucevei, cu Harşovschi şi Andronache viceprimari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noii membri ai Consiliului Local Suceava, desemnaţi prin votul exprimat de suceveni pe 5 iunie, la alegerile locale, precum şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, au fost validaţi ieri în funcţii, în cadrul şedinţei de constituire a deliberativului şi executivului local, convocată de reprezentantul Guvernului în teritoriu – Prefectura Suceava.

Momentul festiv, de validare a noilor consilieri, a primarului, depunerea jurământului, alegerea noilor viceprimari şi constituirea comisiilor de specialitate, inclusiv componenţa acestora, a stârnit interes în rândul multor suceveni, care au dorit să fie prezenţi la eveniment.

În cazul unora, spectatori le-au fost cele mai apropiate persoane – membrii familiei, aşa cum a fost cazul primarului Ion Lungu, care a început ieri cel de-al patrulea mandat consecutiv, în vreme ce alţii au fost urmăriţi de colegi de partid sau prieteni, care au asistat la învestitură.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, nu doar că a fost prezent la eveniment, ci le-a şi dat aleşilor locali binecuvântarea sa, la început de mandat, în vreme ce noul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, li s-a adresat direct, invitându-i să colaboreze şi să se bazeze pe sprijinul CJ. Fostul preşedinte al CJ, Cătălin Nechifor, a fost de asemeni prezent, pentru a felicita aleşii locali, la fel ca şi parlamentarii suceveni Ioan Balan şi Radu Surugiu.

 

ÎPS Pimen: „Faptele dumneavoastră v-au ales”

Cel mai înalt reprezentant local al Bisericii Ortodoxe, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a spus că a dorit să fie prezent la validarea aleşilor locali deoarece „este un moment deosebit pentru noi toţi”. Primarului Ion Lungu, care a început de ieri al patrulea mandat la conducerea municipalităţii sucevene, i-a spus: „Faptele dumneavoastră v-au ales. Se spune că faptele merg înaintea noastră, ne recomandă. Aşa şi pe dvs. Nu e greu să trăieşti, ci să cumpăneşti, să iei decizii, mai ales într-un timp în care lumea este foarte agitată”.

Îndemnurile şi binecuvântarea sa au fost adresate şi noilor membri ai Consiliului Local Suceava, care sunt reprezentanţii a patru partide: PNL - 10 consilieri, PSD – 8 consilieri, ALDE – 3 consilieri, PMP – 2 consilieri.

Şedinţa de constituire a Consiliului Local a fost convocată prin ordinul prefectului Constantin Harasim, prezent la eveniment, care a constatat că aceasta este legal întrunită şi a declarat deschise lucrările acesteia. Conform legislaţiei, în prima parte, până la validarea tuturor membrilor şi depunerea jurământului, lucrările şedinţei au fost conduse de cel mai în vârstă dintre consilieri, Eugen Girigan, în vârstă de 67 de ani, asistat de doi dintre cei mai tineri consilieri - Daniel Prorociuc şi Lucian Harşovschi, având 33, respectiv 34 de ani.

Şedinţa trebuia să înceapă cu intonarea imului de stat, numai că, din cauza unei defecţiuni a instalaţiei electrice, momentul respectiv a avut loc mai târziu, după ce instalaţia audio a fost mutată undeva pe holul clădirii.

 

Flutur: „Urmează o perioadă în care va trebui să ne concentrăm pe aşteptările oamenilor, care sunt foarte mari”

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, învestit în funcţie în dimineaţa aceleiaşi zile, a ţinut să fie prezent la şedinţa de constituire a Consiliului Local Suceava şi de învestire în funcţie a primarului şi a viceprimarilor, fiind invitat la prezidiu.

„Este o zi importantă pentru Suceava. Am onoarea, în calitate de proaspăt preşedinte ales al Consiliului Judeţean, să vă felicit pentru mandatele de consilieri municipali obţinute, să-l felicit pe camaradul şi prietenul meu, longevivul primar Ion Lungu, să-i urez succes în noul mandat. Începem împreună un drum foarte important, cu foarte multe aşteptări. Urmează o perioadă în care va trebui să ne concentrăm pe aşteptările oamenilor, care sunt foarte mari.

Vă asigur de o colaborare foarte strânsă cu capitala judeţului Suceava, sunt foarte multe lucruri de făcut. Am un parteneriat cu Ion Lungu, unul cu vechime, care sper că-i va îndemna şi pe alţi primari ai judeţului să înţeleagă că nimic nu se face fără echipă şi fără înţelegere.

Veţi avea în mine, în noi, un sprijin total din partea Consiliului Judeţean, mult succes în mandatul pe care îl începeţi!”, a fost mesajul lui Flutur către cei prezenţi.

 

Lungu, singurul primar cu patru mandate, din ultima sută de ani

Desemnat de suceveni, pentru a patra oară consecutiv, la conducerea municipalităţii sucevene, primarul Ion Lungu a fost învestit din nou în funcţie în cadrul şedinţei de ieri, când a depus jurământul: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună-credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea, pentru binele locuitorilor municipiului Suceava. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Imediat după, a îmbrăcat din nou cocarda de primar, care se poartă la ceremoniile oficiale, rostind: „Din acest moment sunt primarul tuturor locuitorilor municipiului Suceava, vreau să am o foarte bună colaborare cu toate grupurile de consilieri, să facem cât mai multe lucruri bune pentru locuitorii municipiului nostru”.

Nici un primar al Sucevei din ultima sută de ani nu a avut un număr atât de mare de mandate ca Ion Lungu, iar de la Revoluţie şi până în prezent, acesta depăşeşte anii de mandat ai tuturor predecesorilor săi la conducerea municipalităţii sucevene.

 

Lucian Harşovschi şi Marian Andronache, noii viceprimari ai Sucevei

Nu în ultimul rând, un moment foarte important al şedinţei de constituire a Consiliului Local a fost cel de alegere a viceprimarilor, care s-a făcut prin vot secret, în baza propunerilor avansate.

Propunerile PNL, care a făcut alianţă cu PMP pentru a avea majoritatea simplă în Consiliul Local, au fost Lucian Harşovschi, viceprimar cu experienţă, având la activ alte două mandate, precum şi Marian Andronache, fostul candidat PMP pentru conducerea Primăriei Suceava.

Lucian Harşovschi a fost validat în funcţie cu 14 voturi „pentru” şi 9 abţineri, obţinând mai multe voturi decât are grupul PNL + PMP (12 consilieri), iar Marian Andronache a fost validat cu 13 voturi „pentru”, 9 abţineri şi 1 vot „împotrivă”.

De astăzi, aceştia se vor prezenta la treabă, urmând să le fie trasate atribuţiile pentru mandatul 2016-2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu a preluat un nou mandat de primar al Sucevei, cu Harşovschi şi Andronache viceprimari.
 Vizualizări articol: 3318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Lungu a preluat un nou mandat de primar al Sucevei, cu Harşovschi şi Andronache viceprimari2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei