Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2016 - Anul XXI, nr. 138 (6251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluare naţională

Peste 7.500 de elevi suceveni sunt în pragul primului examen important

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 7.500 de elevi suceveni de clasa a VIII-a vor susţine în acest an examenul de evaluare naţională, testare ce le permite admiterea la liceu.

Pentru ei cursurile se vor încheia vineri şi, conform calendarului de desfăşurare a examenului de final de ciclu gimnazial, începând de mâine şi până vineri, 17 iunie, viitorii liceeni trebuie să se înscrie pentru evaluarea naţională.

Luni, 27 iunie, elevii claselor a VIII-a vor susţine prima probă scrisă la evaluarea naţională 2016, la limba română, urmând ca pe data de 29 iunie aceştia să fie testaţi la matematică. Afişarea rezultatelor se va face pe 1 iulie 2016, până la ora 16.00, în aceeaşi zi, până la ora 20.00, fiind aşteptate şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate marţi, 5 iulie.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi permit rezolvarea lor în 120 de minute. Elevii vor intra la liceu în aceleaşi condiţii din 2015, în funcţie de mediile generale cu care absolvă ciclul gimnazial şi de notele pe care le obţin la cele două lucrări din cadrul evaluării naţionale, repartizarea urmând să fie făcută de calculator, în funcţie de opţiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

După afişarea rezultatelor finale, elevii au la dispoziţie mai puţin de o săptămână să hotărască la ce liceu ar fi bine să se înscriere, întrucât pe 8 iulie începe etapa de completare a fişelor. Aceasta se încheie pe 12 iulie. Tot în aceeaşi perioadă vor fi completate fişele de înscriere şi de absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe. Repartizarea computerizată va avea loc pe 19 iulie.

 

Rezultate slabe la simularea evaluării naţionale

În luna februarie, elevii din clasele a VIII-a au susţinut probele simulării naţionale.

Rezultatele au fost slabe, aproape 55% dintre adolescenţi nereuşind să obţină media 5. Cele mai slabe rezultate au fost obţinute de elevii suceveni la proba de matematică, unde 4.587 de elevi dintre cei 7.265 prezenţi, adică 63,13%, nu au reuşit să obţină notă de trecere. O mare parte a celor prezenţi – 1.206, au obţinut note cuprinse între 5 şi 5,99, 535 au luat între 6 şi 6,99, 477 au bifat note cuprinse între 7 şi 7,99.

Doar 310 suceveni au obţinut la matematică note cuprinse între 8 şi 8,99, în vreme ce 147 au dat dovadă că sunt bine pregătiţi, fiind punctaţi cu note cuprinse între 9 şi 9,99. Doar trei elevi au luat nota 10 la matematică.

Examinarea la română a mai spălat din ruşinea elevilor suceveni, rezultatele obţinute fiind ceva mai bune.

Din cei 7.315 elevi prezenţi la proba la limba română de anul trecut, 2.579 nu au obţinut notă de trecere, lucrările lor fiind punctate cu mai puţin de 5.

Pentru 1.361 de elevi suceveni rezultatele obţinute au fost cuprinse între 5 şi 5,99, în vreme ce 1.064 au obţinut note cuprinse între 6 şi 6,99, iar 943, note de la 7 la 7,99.
885 de elevi ai şcolilor din judeţ au reuşit să obţină note cuprinse între 8 şi 8,99, iar 509 şcolari au obţinut rezultate meritorii, notele acordate pornind de la 9 şi ajungând la 9,99. Doar patru elevi suceveni au luat nota 10 la proba la limba română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 7.500 de elevi suceveni sunt în pragul primului examen important.
 Vizualizări articol: 2151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 7.500 de elevi suceveni sunt în pragul primului examen important0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei