Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2016 - Anul XXI, nr. 138 (6251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Referendum

Sindicaliştii din învăţământul sucevean strâng semnături pentru boicotarea examenelor naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianța Sindicatelor din Învăţământ (ASI) Suceava, structură la care sunt afiliaţi peste 9.000 de angajaţi din şcolile din judeţ, organizează un referendum în rândul membrilor săi cu privire la neparticiparea la examenele naționale.

Giani Leonte, liderul ASI Suceava, a precizat că „joi am declanşat procedura. Colegii îşi vor exprima opţiunea <Da> sau <Nu>, într-un tabel, cu semnătură. Participă la referendum atât profesori, cât şi personal auxiliar şi nedidactic. Vizate sunt probele evaluării de la clasa a VIII-a, iar dacă reuşim să declanşăm această formă de protest la evaluarea naţională, nu cred că se va ajunge să procedăm la fel şi la probele scrise de la bacalaureat”.

Leonte le-a mai transmis oamenilor şcolii să-şi asume semnătura, menţionând totodată că Ordonanţa privind salarizarea în sistemul bugetar nu asigură nici o creştere salarială mai devreme de 2018. Centralizarea semnăturilor membrilor de sindicat va fi finalizată miercuri.

De asemenea, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), structură la care este afiliată ASI, este de părere că Ordonanța aprobată în ședința de Guvern de pe 8 iunie 2016, privind salarizarea în sistemul bugetar, e o dovadă clară că educația e menținută la periferia sistemului bugetar din România. „Această ordonanță e o lovitură la unitatea angajaților din sistemul de învățământ și la solidaritatea sindicală în special. <Mărirea> care ni se propune este de fapt o corecție, beneficiarii cei mai vizibili fiind debutanții și cei cu vechime mică, lucru care face o discriminare între tineri și cei vârstnici. Cei care au împlinit 40 ani de vechime vor primi o corecție de 1,5%, aplicată în două tranșe, ultima la 1 decembrie 2018. Practic, această ordonanță ne asigură de faptul că nu vom avea nici o creștere salarială mai devreme de anul 2018”, se arată într-o informare a FSLI.

FSLI mai explică faptul că o altă nedreptate constă în faptul că personalul nedidactic nu beneficiază de nici o corecție salarială.

„Numai o acțiune în forță, care să ne reunească pe toți și ale cărei efecte să fie percepute de guvernanți ca foarte serioase, ar mai putea crea premisele unei regândiri a sistemului de salarizare, care să demonstreze că domeniul Educaţiei este, și în fapt, o prioritate naţională. Neimplicarea la examenele naționale nu poate atrage sancțiuni disciplinare, chiar dacă există un acord inițial în acest sens”, se mai arată în comunicatul FSLI. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din învăţământul sucevean strâng semnături pentru boicotarea examenelor naţionale.
 Vizualizări articol: 3608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sindicaliştii din învăţământul sucevean strâng semnături pentru boicotarea examenelor naţionale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei