Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2016 - Anul XXI, nr. 138 (6251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Sfinţire de monument

„Ne înălţăm cu eroii noştri!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În comuna Şaru Dornei a fost sfinţit joi, în ziua de prăznuire a Înălţării Domnului, când se omagiază eroii neamului, un impozant monument închinat eroilor comunei căzuţi la datorie pentru apărarea patriei în Războiul de Independenţă şi în cele două Războaie Mondiale.

 

Momentul emoţionant al înmânării Diplomelor de onoare celor 12 veterani de război din comuna Şaru Dornei

Evenimentul, la care a participat cu mic cu mare toată suflarea comunei, a fost orchestrat cu multă responsabilitate, fiind dirijat de comandorul (r) dr. Ioan Juncu, ofiţer tehnic de aviaţie, licenţiat în sociologie, fost cadru didactic universitar la Academia de Înalte Studii Militare, care, după ieşirea la pensie, s-a retras în localitatea de baştină din minidepresiunea Şarului. Îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, mulţi dintre ei în costume populare, locuitorii comunei, în frunte cu recent realesul primar Ioan Cătălin Iordache, s-au strâns în jurul monumentului unde preoţii celor patru parohii locale au oficiat un Te Deum şi o slujbă de pomenire în memoria eroilor care s-au jertfit pentru neam şi ţară. Programul evenimentului, la care s-a intonat Imnul de Stat şi s-au depus coroane de flori, a cuprins momentul emoţionant al înmânării Diplomelor de onoare celor 12 veterani de război în viaţă din comuna Şaru Dornei.

Cu decoraţii pe piept şi cu cocarde tricolor de Ziua Eroilor, veteranii, însoţiţi de membrii familiilor lor, au fost onoraţi de consătenii lor şi de invitaţii prezenţi la eveniment, între care s-au aflat lt. col. Gabriel Ghiduş, vicepreşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Cultul Eroilor (ASC) Regina Maria - Filiala Suceava, şi col. (r) Iancu Dragomir, preşedintele ANCMRR – Subfiliala Vatra Dornei.

 

„Comunitatea noastră de vechi răzeşi liberi cinsteşte cum se cuvine simbolurile neamului”                 

Lângă monumentul realizat la iniţiativa Consiliului Local de către Primăria comunei Şaru Dornei (executat de Corneliu Magopăţ), cu garda la drapel asigurată de militari veniţi de la Vatra Dornei, comandorul (r) Ioan Juncu a mulţumit „bunului Dumnezeu pentru că ne-a dat gândul şi puterea să realizăm această lucrare care să amintească peste timp de faptul că şi comunitatea noastră de vechi răzeşi liberi cinsteşte cum se cuvine simbolurile neamului”.                    

Surpriza pregătită de comandor a fost, la un moment bine ales (salutat prin ridicarea, într-un punct cu vizibilitate ridicată, a unui drapel tricolor), survolarea zonei de un avion, din care au fost aruncate petale de trandafiri care au căzut peste mulţimea prezentă la festivitate. După programul artistic prezentat de elevii celor două şcoli din comună a fost anunţată oficial constituirea Subfilialei Şaru Dornei a Asociaţiei Cultul Eroilor, „o piatră de temelie la ceea ce numim perenitatea neamului nostru”, aşa cum a spus vicepreşedintele lt.col. Gabriel Ghiduş. Şi dacă primarul comunei le-a mulţumit la final tuturor celor care s-au implicat şi l-au sprijinit pentru realizarea acestui eveniment, pr. paroh Gheorghe Antone a spus cu emoţie în glas că în ziua de sărbătoare a Înălţării Domnului prin ceea ce s-a înfăptuit la Şaru Dornei „ne înălţăm cu eroii noştri”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ne înălţăm cu eroii noştri!”.
 Vizualizări articol: 2373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Ne înălţăm cu eroii noştri!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei