Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2016 - Anul XXI, nr. 138 (6251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucruri bizare

Comisarul-şef Ioan Crap, trimis în judecată pentru că ar fi luat subvenţii ilegale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Ioan Crap, fost şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, a fost trimis în judecată săptămâna trecută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Mai exact, Crap este acuzat că în perioada 2010-2014 ar fi încasat ilegal subvenţii în valoare de 86.697 de lei pentru cele 38 de hectare de teren pe care le deţine împreună cu soţia sa în judeţul Botoşani. Fostul şef al Poliţiei Suceava este suspectat că nu deţinea în proprietate terenurile respective şi ca atare nu putea beneficia de subvenţiile europene.

Comisarul-şef Ioan Crap s-a arătat siderat de acuzaţiile care i se aduc, mai ales că terenurile pe care le deţine în proprietate împreună cu soţia erau declarate legale şi apăreau şi în declaraţiile anuale de avere.

„Printre altele, se spune că nu am putut dovedi că soţia mea este soţia mea, iar ca urmare terenurile cumpărate de ea sunt şi ale mele. Nişte lucruri total absurde şi sincer să fiu nu-mi vine să cred că aud aşa ceva. Vă spun că în momentul în care soţia a cumpărat terenurile prin acte notariale, eu, Crap Ioan, am figurat cu 1/2 din proprietate. Aşa că nu înţeleg cum eu nu aş fi proprietar pe acele terenuri şi nu aveam dreptul să primesc subvenţii. În plus, în fiecare an, cererea de obţinere a subvenţiilor a trecut prin 3 filtre şi niciodată nu s-a descoperit nici o neregulă”, a declarat comisarul-şef Ioan Crap.

 

„S-a dorit tragerea mea pe linie moartă”

Interesant este că fostul şef al IPJ Suceava a fost anunţat că s-a început urmărirea penală împotriva sa la mijlocul lunii mai a acestui an, iar în urmă cu o săptămână a şi fost trimis în judecată. La fel de interesant este faptul că DNA nu a remis nici un comunicat despre trimiterea în judecată a lui Ioan Crap, aşa cum se practică în mod uzual.

De altfel, dosarul în care s-a început cercetarea penală faţă de comisarul-şef Ioan Crap, vechi de acum doi ani, viza cu totul şi cu totul alte fapte.

Mai exact, procurorii DNA au început urmărirea penală şi i-au adus la cunoştinţă calitatea de inculpat comisarului-şef Ioan Crap în luna iunie 2014. La acea vreme el era cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunii abuz în serviciu contra intereselor publice.

„Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 6 aprilie 2014, inculpatul Crap Ioan, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, la solicitarea telefonică a unei persoane (preot) şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi a intervenit pe lângă un agent de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Suceava, aflat în timpul serviciului cu un autoturism prevăzut cu staţie radar, pentru ca acesta să nu dispună măsura reţinerii permisului de conducere a unei persoane cu funcție de conducere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Centrul Judeţean Suceava şi sancţionarea contravenţională a acesteia, deşi agentul constatase încălcarea prevederilor legale, ce impunea luarea acestei măsuri”, se menţiona în comunicatul DNA din 2014.

Preotul care a sunat este Cătălin Axinte, fost consilier administrativ la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, iar persoana pentru care s-a intervenit era Delia Moldoveanu, fostul director executiv adjunct al APIA Suceava.

În acelaşi dosar, procurorii DNA Suceava l-au audiat şi pe agentul Alexandru George Tauciuc, cel care a oprit-o în trafic pe Delia Moldoveanu.

„Timp de 1 an şi 11 luni am fost cercetat pentru o faptă despre care acum nu se mai face vorbire. Pur şi simplu, acuzaţia de abuz în serviciu s-a volatilizat, a dispărut ca şi cum nu ar fi fost. În dosarul în care am fost trimis în judecată nu se menţionează nimic despre primul dosar. Dar ştiţi de ce? Pentru că acolo nu există nici o infracţiune, aşa cum nu există nici în cel privind subvenţiile europene. S-a dorit tragerea mea pe linie moartă, iar acest lucru a reuşit”, a arătat comisarul-şef Ioan Crap.

Mai trebuie spus că Ioan Crap este pus la dispoziţia şefilor IPJ Suceava încă din iunie 2014, iar până la finalizarea procesului nu poate ocupa nici o funcţie de conducere şi nu poate avea acces la informaţii clasificate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Ioan Crap, trimis în judecată pentru că ar fi luat subvenţii ilegale.
 Vizualizări articol: 8164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Comisarul-şef Ioan Crap, trimis în judecată pentru că ar fi luat subvenţii ilegale3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei