Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2016 - Anul XXI, nr. 138 (6251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Bogdăneşti

Concursul Interjudeţean de Matematică ”Acolada”, ediţia a XI-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, a organizat cea de-a XI-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică ”Acolada”, competiţie adresată elevilor din mediul rural din clasele IV-VIII. Şi-au dat concursul 126 de elevi din judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Neamţ, Iaşi şi Olt.

Ca şi la celelalte 10 ediţii, sponsorul principal al concursului a fost Societatea Dedeman, care a oferit o sumă de 10.000 de lei pentru premierea concurenţilor. Au contribuit cu premii şi bani şi Primăria Bogdăneşti, Editura Taida din Iaşi, Editura Gil din Zalău şi prof. Dumitru Crăciun, de la Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni, cu premii în cărţi în valoare de 3.000 de lei.

Dan Popescu, directorul Colegiului „Ştefan cel Mare”, a explicat că acest concurs, „prin faptul că are o existenţă ce a depăşit deceniul, prin calitatea concurenţilor şi chiar prin generozitatea premiilor, a devenit celebru. Cât timp vom găsi elevi cuceriţi de mirajul matematicii elementare şi parteneri care cred în puterea educaţiei, împreună cu colegii mei, vom fi prezenţi la orice manifestare circumscrisă spiritului olimpic - toţi suntem victorioşi!”.

 

Premii

La clasa a IV-a, premiul I a fost câştigat de Gabriel Vlad Airinei, de la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, premiul II – Narcisa Negru, de la Şcoala Gimnazială Mihoveni, premiul III - Daria Ioana Marcu, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vlădeni, Botoşani. În afara concursului, au fost premiaţi Ioan Staicu, de la Şcoala Gimnazială ”Ştefan Protopopescu” Slatina, Olt, şi Ana Roşu, de la Şcoala ”Bogdan Petriceicu Hajdeu” Iaşi.

La clasa a V-a, clasamentul a fost ocupat de Dumitru Gîscă, de la Şcoala Gimnazială Horodniceni, Denisa Ştefana Chiriac, de la Şcoala Gimnazială Plopeni, şi Megara Berari, de la Şcoala Gimnazială Mihoveni. Topul elevilor din clasa a VI-a este condus de Denisa Ioana Artenie, de la Şcoala Gimnazială Râşca, urmată de Constantin Pustiu, de la Şcoala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia, şi Georgiana Wilkenbauer, de la Şcoala Gimnazială Mihoveni,

La clasa a VII-a au fost premiaţi Andrei Cristian Airinei, de la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, Andreea Andriciuc, de la Şcoala Gimnazială Mihoveni, şi Alexandru Ştefăniţă Miron, de la Şcoala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia.

La clasa a VIII-a, primele trei premii au fost revendicate de Daniel Todaşcă, de la Şcoala Gimnazială Coşna, Vasile Lucian Alexiu, de la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, şi Maria Oniga, de la Şcoala Gimnazială Cornu Luncii.

Pentru punctajul maxim s-au oferit şi premii de excelenţă elevilor: Gabriel Vlad  Airinei şi Andrei Cristian Airinei, de la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, şi Daniel Todaşcă, de la Şcoala Gimnazială Coşna.

Preşedintele concursului a fost lector dr. Marius Marchitan, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. Comisia de organizare a fost formată din profesorii Vasile Solcan şi Răzvan Sava, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdăneşti, Nicoleta Ursuţu, directoarea şcolii din Bogdăneşti, Dan Popescu, directorul Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, şi ing. Gabriela Nenec.

Invitaţi speciali ai evenimentului au fost profesorii Constantin Ciobănică – Şcoala Gimnazială Milcov-Deal, Olt, Mihai Piticari - CN ”Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Vasilică Ştefan - Şcoala Gimnazială Brehuieşti, Botoşani, Mariana Ciobanaşu şi Ioan Ciobanaşu - Şcoala Gimnazială „Elena Rareş” Botoşani, Artur Bălăucă - Centrul de Excelenţă Iaşi, Cătălin Budeanu - Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi şi Victor Barnea, Botoşani.

Organizatorul concursului, profesorul Vasile Solcanu, le mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat în reuşita acestei ediţii a Concursului ”Acolada”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Interjudeţean de Matematică ”Acolada”, ediţia a XI-a.
 Vizualizări articol: 2549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul Interjudeţean de Matematică ”Acolada”, ediţia a XI-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei