Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2016 - Anul XXI, nr. 138 (6251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimb de generaţii

Legea favorabilă scoate la pensie mulţi şefi de Poliţie din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nume importante de la conducerea unor structuri de poliţie judeţene au ieşit sau vor ieşi la pensie în acest an, deşi unii dintre ai nu au împlinit încă nici vârsta de 50 de ani. Ofiţerii şi subofiţerii de poliţie profită de actualele prevederi legale, care le sunt favorabile, şi ies la pensie la o vârstă la care cei mai mulţi dintre salariaţi nici măcar nu se pot gândi la momentul în care pot scăpa de grijile serviciului. Poliţiştii pot ieşi la pensie după 25 de ani de muncă în „Operativ”, adică cei care intervin la evenimente, muncesc în ture şi nu au un program fix.

Un alt mare avantaj al actualei legi este că poliţiştii pot opta ca stagiu de cotizare pentru oricare 6 luni din ultimii 5 ani lucraţi.

 

Şefi care au ieşit sau urmează să iasă la pensie

Primele nume importante care au ieşit la pensie în 2016 au fost comisarul-şef Viorel Onea, inspectorul-şef al IPJ Suceava, şi comisarul Gheorghe Iovu, care era şeful Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Suceava. Lor li s-au alăturat şi şefi de servicii importante din cadrul IPJ Suceava. Este vorba de şeful Serviciului Criminalistic, Sorin Pascari, şi şeful Serviciului Arme, Vasile Gabor. Din cadrul Poliţiei municipiului Suceava au ieşit sau urmează să iasă la pensie Ion Hobjilă, care a fost şeful Biroului de Ordine Publică, Costică Băltuţă, adjunct la comanda Poliţiei municipiului Suceava, şi Valer Matei, şeful Biroului Universitar. De asemenea, şi comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc, aflat în concediu medical, ar urma să iasă la pensie în curând.

Solicitare de pensionare a înaintat şi comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul inspector-şef al IPJ Suceava.

În martie-aprilie, în jur de 20 de şefi de post din judeţul Suceava au ieşit şi ei la pensie.

Cele mai multe ieşiri la pensie, în raport cu numărul de lucrători, au fost la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava. Şefii de la posturile de poliţiedin gările Suceava, Suceava Nord, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei au ieşit deja la pensie. Alţi doi ofiţeri cu funcţii de conducere sunt şi ei în prag de a ieşit la pensie în această vară.

 

54 de angajări din sursă externă, puţine faţă de necesităţi

Deşi numărul ofiţerilor şi subofiţerilor care au ieşit sau urmează să iasă la pensie este foarte mare, peste o sută în judeţul Suceava, oamenii noi sunt deocamdată doar cei 54 de angajaţi din sursă externă, care au câştigat posturile scoase la concurs în luna aprilie a acestui an. Sunt oameni care nu au mai lucrat în poliţie şi care au nevoie de o perioadă de instruire, pentru a se putea descurca cât de cât în munca de poliţist. La Serviciul Judeţean al Poliţie TransporturiSuceava, de exemplu, deşi au plecat foarte mulţi oameni, nu au fost prinse posturi la concursurile pentru angajarea din sursă externă. Speranţe mai sunt legate de tinerii care vor absolviîn următoarea perioadă şcolile şi academiile de poliţie. Pe de altă parte, cert este că deficitul de personal, care era şi înainte de ieşirile masive la pensie, se va acutiza în următoarea perioadă, fără a exista prea multe soluţii de redresare pe termen scurt. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea favorabilă scoate la pensie mulţi şefi de Poliţie din Suceava.
 Vizualizări articol: 8187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Legea favorabilă scoate la pensie mulţi şefi de Poliţie din Suceava1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei