Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2016 - Anul XXI, nr. 136 (6249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conflict între poliţişti

Şef de secţie de poliţie, acuzat de subalterni de abuzuri şi favoritisme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Secţiei de Poliţie Rurală Păltinoasa a fost reclamat la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), fiind acuzat de abuzuri şi favoritisme. Reclamaţia a fost făcută de doi subofiţeri din cadrul secţiei, unul dintre ei fiind chiar preşedintele SNAP Suceava.

Sindicatul a depus şi mai multe documente prin care susţine că probează acuzele aduse şefului de secţie, inspectorul principal de poliţie Micu Longhin. De cealaltă parte, acesta din urmă susţine că acuzaţiile care i se aduc nu sunt noi şi au fost verificate şi infirmate deja de superiori.

 

Acuzaţii legate de neimplicare, demolarea unei magazii şi favorizarea unui cumnat

Printre altele, ofiţerul este acuzat că nu se deplasează la evenimentele semnalate din aria sa de competenţă şi nu acordă sprijin şi îndrumare colegilor subalterni de la posturile de poliţie. El mai este acuzat că nu informează autorităţile publice locale despre factori favorizanţi ai infracţionalităţii, în vederea luării de măsuri.

Una din sesizări vine de la agentul de poliţie Dumitru Vaman, de la Postul de Poliţie Valea Moldovei, comună în care este o mare comunitate de romi, cea de la Mironu.

„Conform sesizării venite de la membrul de sindicat Dumitru Vaman, şeful de secţie are un comportament necorespunzător faţă de oamenii din subordine. La Valea Moldovei, unde sunt mari probleme, poliţiştii nu sunt sprijiniţi în nici un fel pentru a-şi face treaba”, a declarat Vasile Grumăzescu, care este liderul SNAP Suceava, dar şi şef al Postului de Poliţie Păltinoasa, aflat în subordinea şefului de secţie Micu Longhin.

Alte acuzaţii ale SNAP Suceava sunt legate de locuinţa de serviciu primită de ofiţer.

„După ce a preluat locuinţa de serviciu în stare bună, a demolat magazia de lemne care se afla în curtea structurii de poliţie, fără a obţine avizele necesare în vederea demolării, cât şi aprobarea eşaloanelor superioare, producând pagube unităţii din care face parte”, se arată în reclamaţia înaintată de SNAP Suceava, prin liderul de sindicat Vasile Grumăzescu.

O altă acuzaţie este legată de faptul că Longhin are un subaltern care îi este rudă (cumnat) şi l-ar fi favorizat pe acesta. Sindicatul a venit cu mai multe exemple, legate de propunerea şefului de secţie de avansare în grad a acestuia (considerată nejustificată de SNAP) şi de planificarea la serviciu a altor lucrători în locul cumnatului, în noaptea de Revelion. O altă acuzaţie este legată de faptul că agentul de poliţie cumnat cu şeful ar fi apărut într-o fotografie într-un club, deşi conform graficului era de serviciu în acea noapte. Ulterior, susţine şeful SNAP Suceava, Vasile Grumăzescu, şeful de secţie ar fi făcut modificări pentru a-l apăra pe cumnatul său.

„Biroul Teritorial al SNAP Suceava solicită conducerii IPJ Suceava demiterea şefului Secţiei 10 de Poliţie Păltinoasa, pentru aspecte semnalate”, a declarat Vasile Grumăzescu, care a subliniat că reclamaţia este însoţită de 9 înscrisuri care să certifice acuzaţiile. El a mai ţinut să precizeze că numărul colegilor nemulţumiţi de cum lucrează cu şeful de secţie este mult mai mare, însă cei mai mulţi nu au curajul să-şi asume acest fapt în scris. 

 

Ofiţerul acuzat spune că va da sindicatul în judecată

Reporterii Monitorului de Suceava l-au contactat, pentru un punct de vedere, pe ofiţerul acuzat. Micu Longhin a declarat că este victima unor acuze nefondate ale unor colegi care nu au înţeles să-şi facă treaba.

“Acuzaţiile care mi se aduc acum nu sunt noi. Am mai fost verificat de Direcţia de Control a Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de Biroul Control Intern al IPJ Suceava, iar sesizările au fost respinse ca nefondate. Singurul adevăr din acuzaţiile care mi se aduc este că am un coleg care îmi este cumnat, nimic mai mult. Acum sunt reclamat din nou şi mă voi adresa instanţei de judecată, pentru că sunt supus unor reclamaţii repetate care nu au suport real”, a declarat inspectorul principal Micu Longhin.

În urma acestei ultime reclamaţii depuse de sindicat, Biroul de Control Intern al IPJ Suceava a demarat o nouă cercetare prealabilă a ofiţerului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şef de secţie de poliţie, acuzat de subalterni de abuzuri şi favoritisme.
 Vizualizări articol: 10684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şef de secţie de poliţie, acuzat de subalterni de abuzuri şi favoritisme5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hribi cu usturoi Iată deliciu rustic de vară, care până acum câțiva ani se putea savura numai în restaurante de lux sau pensiuni de la munte. Între timp s-au schimbat multe și hribii pot fi găsiți lesne proaspeți în piețe pretutindeni... Citeşte