Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2016 - Anul XXI, nr. 136 (6249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Iadul flăcărilor

Patru familii au rămas fără locuinţe după un incendiu devastator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu de mari proporţii a lăsat dezastru în urmă în două gospodării, arzând inclusiv casele de locuit, în care stăteau câte două familii, părinţi şi copii ai acestora, la rândul lor cu familiile lor. Incendiul a izbucnit joi noapte, în jurul orei 21.50, în satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauză că majoritatea construcţiilor erau din lemn. La faţa locului au intervenit zeci de pompieri, cu opt autospeciale cu apă, intervenţia fiind finalizată abia ieri dimineaţă.

 

Dimensiunile unui incendiu care a lăsat dezastru în urmă

Cum incendiul s-a extins foarte repede, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a mobilizat echipaje de la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc, Garda de Intervenţie Gura Humorului, după care la Paltinu a fost trimisă şi Grupa Operativă de la Suceava. Alături de pompierii profesionişti au intervenit şi Serviciile Voluntare de la Vatra Moldoviţei, Moldoviţa şi Frumosu, precum şi lucrători de la Ocolul Silvic Tomnatic.

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat: „La sosirea echipajelor ardeau două case de locuit şi anexele acestora, existând pericolul de propagare la construcţiile învecinate. Flăcările s-au propagat cu rapiditate, de la o construcţie la alta, din cauza materialelor lemnoase din componenţa majorităţii clădirilor afectate”.

Primului proprietar, Ion Iaşinovschi, i-au ars casa de locuit, pe o suprafaţă de 200 de mp, o anexă pe 30 de mp, magazia de materiale, adăpostul de animale, depozitul de furaje, bucătăria de vară, acoperişul garajului, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi scule.

Al doilea proprietar, Vasile Iaşinovschi, frate cu primul, a rămas şi el fără casa de locuit tip P+1, magazia de lemne, acoperişul centralei termice, obiecte de mobilier, bunuri casnice, o motocositoare şi un motofierăstrău.

Flăcările au  mai degradat şi peretele din lemn al unei anexe, care se afla peste drum de cele două gospodării, la o distanţă de 10-15 metri de locul focarului. De asemenea, a fost afectată o suprafaţă de 30 de metri pătraţi din construcţia unei vecine.

Oamenii rămaşi fără acoperiş deasupra capului urmau să se mute ieri la alţi membri ai familiei Iaşinovschi, care locuiesc în apropiere, tot în satul Paltinu.

 

Doi oameni au ajuns la spital

Pompierii au reuşit să lichideze în totalitate incendiul abia vineri dimineaţă, în jurul orei 5.00.

Pe timpul intervenţiei, un bărbat în vârstă de 30 de ani, localnic, s-a tăiat la un braţ în timp ce îşi ajuta consătenii afectaţi de incendiu, iar o tânără de 30 de ani, din familia Iaşinoschi, a suferit un atac de panică. Ambii au fost transportaţi la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.

Ieri, poliţişti şi pompieri au demarat o anchetă pentru a stabili cauza incendiului. Anchetatorii au încercat să găsească indicii care să-i ajute să stabilească de la ce a pornit incendiul. Era luată în calcul varianta unei defecţiuni de natură electrică, încă nici o acţiune intenţionată nu a putut fi exclusă.

Prin intervenţia lor pompierii au salvat două gospodării învecinate şi un sediu al unei societăţi comerciale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru familii au rămas fără locuinţe după un incendiu devastator.
 Vizualizări articol: 7685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru familii au rămas fără locuinţe după un incendiu devastator0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hribi cu usturoi Iată deliciu rustic de vară, care până acum câțiva ani se putea savura numai în restaurante de lux sau pensiuni de la munte. Între timp s-au schimbat multe și hribii pot fi găsiți lesne proaspeți în piețe pretutindeni... Citeşte