Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2016 - Anul XXI, nr. 136 (6249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Bilanţ Peste 500 de elevi şi studenţi au participat la acţiunile francofone organizate la Biroul francez

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada septembrie 2015 - iunie 2016, Biroul Francez din Casa Prieteniei a organizat 17 evenimente francofone, în care au fost implicaţi peste 500 de elevi şi studenţi francofoni din întreg judeţul, coordonaţi de 24 de cadre didactice din 12 şcoli şi licee sucevene. Bilanţul a fost prezentat miercuri, 8 iunie, la ultima activitate înainte de vacanţa de vară, „După-amiezile francofone la Suceava” urmând a fi reluate în toamnă. Evenimentul de miercuri s-a desfăşurat în prezenţa profesorilor colaboratori şi a reprezentanţilor instituţiilor partenere, din partea Inspectoratului Școlar Judeţean fiind prezentă inspectorul de specialitate Marinela Cristina Cimpoeşu, iar din partea Consiliului Judeţean Suceava, Andreea Olivia Murariu. Cu acest prilej s-a realizat un bilanţ al activităţilor Biroului Francez coordonat de prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu şi prof. Tamara Sabin, precum şi al concursului internaţional „Mathématiques sans frontières”, organizat la nivel naţional de prof. Edmond Emanuel Sabin şi prof. Tamara Sabin. Publicul sucevean francofon a putut participa la seri de film francez, cercuri de lectură, evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Francofoniei, Zilei Europei, Zilei Copilului, principalelor sărbători naţionale şi internaţionale care au inclus momente artistice memorabile. Totodată, Biroul Francez a oferit posibilitatea sucevenilor de a intra în dialog cu personalităţi francofone. Astfel, la invitaţia prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, la Biroul Francez au conferenţiat: Henri Boyer, profesor la Universitatea Montpellier (Franţa), Alain Mukadi, profesor în Republica Democrată Congo. De asemenea, la Biroul Francez, într-o importantă vizită de lucru, s-a aflat şi directorul Biroului pentru Europa Centrală şi Orientală al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Chantal Moreno. Profesorii implicaţi în organizarea proiectului „După-amiezi francofone la Suceava” au primit diplome şi adeverinţe din partea Consiliului Judeţean Suceava care atestă implicarea lor în sprijinirea comunităţii şi a Francofoniei. În încheierea evenimentului, cei prezenţi s-au bucurat de un moment muzical oferit de elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, coordonaţi de prof. Iulia Buraciuc, şi de Alexandra Boştiog, elevă a Liceului cu Program Sportiv, îndrumată de prof. Loredana Mititiuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanţ Peste 500 de elevi şi studenţi au participat la acţiunile francofone organizate la Biroul francez.
 Vizualizări articol: 2477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilanţ Peste 500 de elevi şi studenţi au participat la acţiunile francofone organizate la Biroul francez0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hribi cu usturoi Iată deliciu rustic de vară, care până acum câțiva ani se putea savura numai în restaurante de lux sau pensiuni de la munte. Între timp s-au schimbat multe și hribii pot fi găsiți lesne proaspeți în piețe pretutindeni... Citeşte