Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2016 - Anul XXI, nr. 134 (6247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 9 – 15 iunie

Târg de Artă şi Antichităţi, la Shopping City

În perioada 11-12 iunie, Shopping City Suceava te invită la Târgul de Artă şi Antichităţi. Colecţionari din întreaga ţară vor expune obiecte valoroase precum: piese de mobilier, tablouri, ceasuri, cărţi, numismatică, bijuterii, podoabe, obiecte vechi de artă şi decorative, porţelanuri şi sticlărie. Fie că sunteţi pasionaţi de artă, colecţionari sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

Expoziţie Acvatică, în premieră la Shopping City

Shopping City Suceava aduce în oraş o nouă expoziţie pentru iubitorii de animale şi vieţuitoare deosebite. În perioada 10-19 iunie, sucevenii sunt aşteptaţi să descopere fascinanta lume acvatică. Pe vizitatori îi aşteaptă o expoziţie cu peste 20 de specii de peşti oceanici şi exotici, frumuseţi acvatice impresionante, numeroase specii de corali şi nevertebrate, faună marină şi de apă dulce, precum şi reptile de apă sau specii diferite de broaşte ţestoase de apă. Expoziţia este împărţită în două secţiuni cu tematică diferită, găzduind acvarii cu apă oceanică, dar şi acvarii cu floră şi faună de apă dulce, cu vieţuitoare impresionante prin formă, coloristică şi dimensiune.

În acvariile cu apă oceanică, vizitatorii pot admira murena mediteraneană, anghila conger, peşti chirurg, peşti clovn, peşti ”domnişoară cu trenă galbenă”, dar şi numeroase specii de corali şi nevertebrate marine. În secţiunea cu apă dulce veţi găsi faimoşii piranha ai râului Amazon, scalari, peştele papagal, salamandra mexicană, peştele dragon, ciclidele africane ale Lacului Malawi şi multe alte specii spectaculoase de peşti. O atracţie importantă a expoziţiei vor fi şi reptilele de apă: tegu argentinian şi varanus salvator, dar şi câteva exemplare remarcabile de şerpi. În plus, cei mici vor putea cunoaşte în realitate îndrăgitele personaje din desenele animate ”Finding Nemo” şi ”Finding Dory”: peştele clovn şi peştele chirurg.

Expoziţia este organizată în colaborare cu Dorin Şoimaru, un mare iubitor de animale, care adăposteşte circa 400 de exemplare de animale exotice la "Colţul Zoologic" din Ilişeşti. Deşi este privată, Grădina Zoologică Şoimaru se bucură de prezenţa a sute de animale, multe dintre ele exotice şi neobişnuite, din America Centrală, America de Sud, Europa, Africa sau Australia.

Expoziţia acvatică poate fi vizitată, zilnic, între orele 09:00-21:00, în incinta Shopping City Suceava. Intrarea este liberă pentru toţi vizitatorii.

Grupurile organizate se pot programa în prealabil la numărul de telefon: 0330 401 850 int. 4.

 

Joi, 9 iunie

Piesa „Omul care a văzut moartea”,  pe scena suceveană

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava se va juca, de la ora 18:30, piesa de teatru „Omul care a văzut moartea”, un spectacol de Gheorghe Balint, adaptare după una dintre piesele de mare succes ale dramaturgului român Victor Eftimiu, în interpretarea actorilor de la Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău. În piesă joacă actorul Florin Zăncescu, student al regretatului Dem Rădulescu. Parteneri de scenă ai actorului Florin Zăncescu, în spectacolul “Omul care a văzut moartea”, sunt actorii Bogdan Matei, Viorel Baltag, Florina Găzdaru, Ştefan Alexiu, Daniela Vrînceanu şi Alexandra Paşcu. Regia artistică, scenografia & adaptarea scenică sunt semnate de Gheorghe Balint, iar muzica poartă semnătura lui Ciprian Manta. Biletele costă 12 lei şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, telefon: 0230 523 718, şi de la difuzorii din şcoli.

 

Monument închinat eroilor comunei Şaru Dornei

Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria comunei Şaru Dornei organizează la Şaru Dornei, începând cu ora 13.00, evenimentul de sfinţire a monumentului închinat eroilor comunei căzuţi la datorie pentru apărarea patriei în Războiul de Independenţă şi în cele două războaie mondiale. Monumentul, realizat la iniţiativa Consiliului Local de Primăria comunei Şaru Dornei şi executat de Corneliu Magopăţ, din Vatra Dornei, va fi sfinţit la ora 13.00 după un Te Deum, moment care va fi urmat de intonarea Imnului de Stat şi depunerea coroanelor de flori. La ora 14.00 va fi oficiată o slujbă de pomenire în memoria eroilor comunei, iar la ora 14.30 vor fi rostite alocuţiuni. Festivitatea va continua cu înmânarea Diplomelor de onoare veteranilor de război prezenţi la manifestare şi cu constituirea Subfilialei Şaru Dornei a Asociaţiei Cultul Eroilor (ASC). Evenimentul, despre desfăşurarea căruia ne-a informat comandorul (r) dr. Ioan Juncu, se va încheia cu un program artistic.

 

Sâmbătă, 11 iunie

Ana-Maria Ovadiuc, în dubla ipostază de autor şi ilustrator de carte

Artista plastică suceveană Ana-Maria Ovadiuc (AMO) va fi începând cu ora 18.00 protagonista unui eveniment care se va desfăşura la Galeria de Artă Theodor Pallady din Iaşi. Este vorba de lansarea cărţii ilustrate pentru copii cu titlul „Trei pisici şi un ghem pătrat” şi de vernisajul expoziţiei de acuarelă care prezintă ilustraţiile realizate pentru această carte. Ana-Maria Ovadiuc nu este la prima ispravă de acest fel, întrucât a mai apărut în dubla ipostază de autor şi ilustrator de carte. Expoziţia de la galeria de artă ieşeană, care va fi prezentată de vernisaj de prof. univ. dr. Petru Bejan, va putea fi vizionată până pe data de 20 iunie.

 

Lansare de carte la Observatorul Astronomic Suceava

Clubul de Iniţiativă Literară (CIL), Observatorul Astronomic & Planetariul USV Suceava şi Societatea Ştiinţifică CYGNUS – Centru UNESCO Suceava organizează de la ora 13.00, la Observatorul Astronomic & Planetariul USV Suceava (str. Universităţii, 13 A), lansarea cărţilor „Polaritatea ploilor” (poezie) şi „45 de minute” (roman SF), de Cristina Hermina Melinte. Momentul artistic al evenimentului este asigurat de cantautorul şi interpretul de muzică folk Cornel Angelescu.

 

„Întâlnirea Trabantiştilor”

Aproximativ 50 de modele de maşini din gama germană IFA (Trabant, Wartburg şi Barkas) vor participa la „Întâlnirea Trabantiştilor”, care va avea loc pentru al doilea an consecutiv în judeţul Suceava. Pasionaţii acestor modele de maşini se vor aduna încă de vineri, la Pensiunea Bogdăneasa, unde vor campa până duminică. Evenimentul central va fi sâmbătă. Coloana de maşini, însoţită de poliţie, se va îndrepta spre Gura Humorului, unde maşinile vor fi expuse, între orele 11.30-13.30, în parcarea Primăriei Gura Humorului. De la 13.30, maşinile se vor îndrepta, tot în coloană, spre Mănăstirea Voroneţ. Parada va continua apoi spre parcarea Parcului Ariniş, lângă pârtia de ski.

Evenimentul este organizat de suceveanul Viorel Romaniuc, un mare pasionat al maşinilor Trabant. Acesta va fi prezent la Gura Humorului cu patru maşini din gama Wartburg, patru din gama Trabant şi un Barkas.   

 

Duminică, 12 iunie

Kids City, ateliere de creaţie pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creaţie pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica şerveţelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică şi scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei.

 

Marţi, 14 iunie

Expoziţia de pictură „Bucovina sufletului meu”

Primăria municipiului Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava organizează de la ora 11.30, în holul de la parterul Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava, vernisajul expoziţiei de pictură cu genericul „Bucovina sufletului meu”, a artistului plastic Cătălin Alexandru Chifan. Prezintă Oana Miron. În cadrul evenimentului vor concerta elevii Florin Burgheaua (clasa a VI-a) şi Denisa Cristinaru (clasa a IV-a), de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava (prof. îndrumător Ciprian Gagio).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 2328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei