Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2016 - Anul XXI, nr. 134 (6247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sub pază

Primarul reales de Șcheia, Vasile Andriciuc, poate depune jurământul cu un poliţist lângă el

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câştigarea unui nou mandat de primar al comunei Șcheia, cu 55,24%, de către Vasile Andriciuc, pune în dificultate Prefectura Suceava. Suspendat din funcţie de prefectul Constantin Harasim, după ce DNA – Secţia de combatere a corupţiei a instituit asupra sa în data de 27 mai a.c. măsura controlului judiciar pentru 60 de zile,  Vasile Andriciuc trebuie să fie acum validat şi să depună jurământul ca primar reales. Între obligaţiile impuse prin această măsură dispusă de DNA figurează aceea de a nu exercita profesia, meseria sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Deoarece, conform legii, primarul intră în dreptul deplinei exercitări a mandatului după depunerea jurământului în faţa Consiliului Local, în cadrul unei ceremonii publice, întrebarea firească este dacă aceasta este sau nu o încălcare a controlului judiciar. Ceremonia publică presupune prezenţa consilierilor nou aleşi şi a funcţionarilor din Primăria Șcheia, or Vasile Andriciuc are interdicţie de a intra în contact cu aceştia. Primarul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi două infracţiuni de fals intelectual.

 

Andriciuc îşi începe al patrulea mandat de primar cu o suspendare din funcţie

În situaţia dată, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a solicitat în scris Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Autorităţii Electorale Permanente să-i comunice un punct de vedere faţă de situaţia în care primarul de Șcheia va fi în imposibilitatea de a depune jurământul.

În alte cazuri asemănătoare, ca de exemplu al primarului de Jilava, Adrian Mladin, ales cu peste 70% din voturi, în 2012, în timp ce era arestat, acesta a fost adus la primărie cu o dubă fără geamuri, cu uşi duble de oţel şi escortat de patru poliţişti, pentru a depune jurământul. Imediat după terminarea formalităţilor, Mladin a fost luat pe sus de poliţişti şi urcat la loc în dubă.

În cazul primarului PNL de Șcheia, Vasile Andriciuc, acesta ar putea veni la primărie însoţit de un poliţist care să-l supravegheze să nu discute cu nimeni, după care să-l conducă în afara incintei. Este prima situaţie de acest gen înregistrată în judeţul Suceava.

După depunerea jurământului, prefectul Constantin Harasim trebuie să dea un nou ordin de suspendare din funcţie a primarului pentru intervalul rămas până la împlinirea celor 60 de zile şi să delege atribuţiile acestuia viceprimarului nou ales. Vasile Andriciuc este la al patrulea mandat de primar consecutiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul reales de Șcheia, Vasile Andriciuc, poate depune jurământul cu un poliţist lângă el.
 Vizualizări articol: 8852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Primarul reales de Șcheia, Vasile Andriciuc, poate depune jurământul cu un poliţist lângă el1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei