Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2016 - Anul XXI, nr. 134 (6247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Planuri pentru viitor

Universitatea din Suceava nu renunţă la înfiinţarea Facultăţii de Medicină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vrea să dezvolte noi programe de studiicare să ofere absolvenţilor şanse mai mari de angajare pe piaţa muncii.

Astfel, USV vrea ca în viitor să introducă în oferta de studii programul Tehnică dentară, acesta urmând să funcţioneze în cadrul Departamentului de sănătate şi dezvoltare umană. De asemenea, reprezentanţii Universităţii se mai angajează să creeze premisele pentru înfiinţarea Facultăţii de Medicină, un deziderat mai vechi al fostei conduceri.

Obiectivul este consemnat în planul strategic pentru următorii patru ani al instituţiei.

Fostul rector al USV, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, a menţionat că acestea sunt obiective pe termen lung. „În 2011, am autorizat cele două specializări ale Departamentului de Sănătate (Nutriţie şi dietetică şi Balneofiziokinetoterapie), nu şi Tehnică dentară pentru care nu erau şanse de a obţine autorizaţie. Suntem blocaţi în momentul de faţă, abia am scos o promoţie a Departamentului, mai trebuie să termine două promoţii, după care putem face acreditarea. Între timp ar fi fost bine să fi adus cadre. Sunt puţine cadrele medicale din Suceava care vor să se implice în viaţa universitară. E o inconvenienţă în ceea ce priveşte resursa umană, retribuţia în învăţământ este foarte proastă”. Acesta este de părere că Departamentul de Sănătate se va constitui în Facultatea de Medicină, urmând să se delimiteze de Facultatea de Sport, din care acum face parte.

„Această facultate ar fi putut să funcţioneze în Campusul II pentru care, dacă nu făceam parte din categoria universităţilor din categoria A, centrată doar pe educaţie, am fi putut depune în acest an un proiect în vederea accesării de fonduri”, a mai precizat Graur.

Planul strategic al USV mai vizează şi dezvoltarea cel puţin a unui masterat în domeniul Sănătate, dezvoltarea unei şcoli doctorale în domeniul Sănătate, dezvoltarea studiilor doctorale în domeniul Educaţie Fizică şi Sport, a Departamentului de sănătate şi dezvoltare umană şi acreditarea celor două programe care funcţionează în coordonarea acestui departament.

 

Program orientat pe studiul limbii chineze

USV vrea să înfiinţeze noi programe de studiu adaptate la cerinţele pieţei muncii, în acelaşi timp urmărind înlocuirea unor programe care oferă absolvenţilor şanse mai mici de angajare.

„Numărul de programe activate în fiecare an nu ar trebui să depăşească 45 la licenţă şi 35 la masterat”, se arată în planul strategic.

Astfel, în oferta Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării se intenţionează să apară un nou program de studii, orientat pe studiul limbii chineze, împreună cu una dintre celelalte limbi studiate în USV: română, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, ucraineană.

În cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţie ar urma să se înfiinţeze programul de studii Psihologie şi un master didactic pentru formarea viitoarelor cadre didactice din învăţământul preuniversitar.

 

Specializare Poliţie locală (licenţă) la Facultatea de Drept

În luna mai, Senatul Universităţii a aprobat săptămâna trecută înfiinţarea unei noi facultăţi – Drept şi Ştiinţe Administrative, aceasta fiind cea de-a X-a facultate care funcţionează în cadrul instituţiei.

În cadrul acesteia, potrivit planului pentru următorii patru ani, ar urma să funcţioneze specializări precum Poliţie locală (licenţă) şi Sănătate publică şi etica politicilor de

sănătate (masterat), fiind vizată şi dezvoltarea unei şcoli doctorale în domeniul drept.

La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică urmează să se înfiinţeze programul de studii Marketing (Licenţă). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava nu renunţă la înfiinţarea Facultăţii de Medicină.
 Vizualizări articol: 10804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 15 voturi
Universitatea din Suceava nu renunţă la înfiinţarea Facultăţii de Medicină3.1515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei