Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2016 - Anul XXI, nr. 134 (6247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Distincţii

Noi premii literare pentru Clubul de Poezie Alecart

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii Clubului de Poezie Alecart au câştigat noi premii literare. Astfel, Alina Iuliana Verdeş a obţinut Premiul „Iustin Panţa” (Marele Premiu) pentru poezie la Concursul de creaţie literară pentru liceeni „Iustin Panţa”, de la Sibiu, organizat de revista Euphorion, în luna mai. Ajuns la cea de-a şasea ediţie, concursul de creaţie pentru liceeni îşi propune descoperirea şi promovarea elevilor de liceu care sunt pasionaţi de literatură şi de creaţia literară.

La Festivalul-concurs „Rezonanţe udeştene”, la secţiunea Poezie, Alina Iuliana Verdeş a primit premiul „Constantin Ştefuriuc”, acordat de cotidianul Crai Nou, şi premiul revistei Poezia din Iaşi, Diana Beldeanu a primit Premiul I, Premiul revistei Conta din Piatra Neamţ şi Premiul Editurii Junimea din Iaşi, iar Magdalena Dincu a primit Premiul al III-lea la secţiunea Reportaj literar.

Concursul a avut loc la finele lunii trecute, la Suceava şi Udeşti.

La Concursul de proză scurtă „I.L. Caragiale”, organizat la Ploieşti, Magdalena Dincu a cucerit Marele Premiu, iar Ozana Ciobanu a obţinut Menţiunea I.

De menţionat şi că patru alecartieni creatori de poezie sunt finalişti ai Festivalului naţional de arte pentru liceeni - LicArt, cel mai mare concurs din România pentru liceeni. Este vorba despre Raluca Ioana Rîmbu, Lavinia Loredana Nechifor, Alina Iuliana Verdeş şi Codruţa Irina Corocea. Cele patru finaliste vor participa la Tabăra de Creaţie LicArt, în cadrul căreia vor fi anunţaţi şi câştigătorii Marilor Premii. Clubul de Poezie Alecart este parte a proiectului cultural Alecart, realizat în parteneriat de elevi şi absolvenţi din trei licee de prestigiu: Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Colegiul Naţional „Octav Băncilă” Iaşi şi Colegiul Naţional Iaşi.

La Suceava, Clubul este coordonat de Gheorghe Cîrstian, profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. La ediţia din 2015 a campaniei „Oamenii timpului”, proiect de promovare a valorilor din regiunea de Nord-Est a ţării, Cîrstiana obţinut trofeul la secţiunea „Literatură” pentru coordonarea proiectului cultural Alecart. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi premii literare pentru Clubul de Poezie Alecart.
 Vizualizări articol: 1797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi premii literare pentru Clubul de Poezie Alecart0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei