Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2016 - Anul XXI, nr. 134 (6247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final

Iniţiativa lui Donţu a devenit lege: hipermarketurile sunt obligate să vândă 51% produse româneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Camera Deputaţilor a aprobat ieri modificarea şi completarea Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. Camera Deputaţilor a fost cameră decizională, legea urmând să fie trimisă la promulgare. În noua formă a acestei legi au fost preluate, într-un singur corp, patru iniţiative legislative de modificare a acestui act normativ. Dintre cele patru, o iniţiativă aprobată a fost cea a senatorului PSD de Suceava Ovidiu Donţu, acesta fiind cel care a propus ca hipermarketurile să vândă minimum 51% produse româneşti.

Ovidiu Donţu a explicat în cursul zilei de ieri că potrivit noilor prevederi legale, comerciantul persoană juridică autorizată să desfăşoare activităţi de comercializare pentru produse alimentare are obligaţia ca pentru categoriile carne, ouă, legume, fructe, miere de albine, produse lactate şi de panificaţie să achiziţioneze aceste produse în proporţie de cel puţin 51% din volumul de masă pe raft corespunzător fiecărei categorii de produse alimentare de la producători români. Excepţie de la această prevedere legală vor face comercianţii care realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active de până la două milioane de euro.

„Sunt bucuros că după o luptă care a durat mai bine de un an am reuşit să conving colegii parlamentari de necesitatea protejării producătorului român, care în supermarketuri intră într-o concurenţă cu producătorii din ţările de origine a proprietarilor supermarketurilor. Şi prin tot felul de taxe de raft şi de publicitate, şi alte asemenea taxe, producătorii români erau dezavantajaţi. Cred că astfel producătorii români pot să se dezvolte şi să creeze noi locuri de muncă, iar calitatea produselor din supermarketuri va creşte, în folosul sănătăţii oamenilor”, a declarat Donţu. El a mai adăugat că metodologia de aprovizionare cu produse româneşti a supermarketurilor urmează să fie aprobată printr-o hotărâre de guvern. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iniţiativa lui Donţu a devenit lege: hipermarketurile sunt obligate să vândă 51% produse româneşti.
 Vizualizări articol: 4087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Iniţiativa lui Donţu a devenit lege: hipermarketurile sunt obligate să vândă 51% produse româneşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei