Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2016 - Anul XXI, nr. 134 (6247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

21 de burse oferite de Holzindustrie Schweighofer studenţilor eminenţi de la facultăţile de silvicultură şi ingineria lemnului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor greenfield în industria de prelucrare a lemnului din România şi partener al instituţiilor de învăţământ academic, va acorda, în anul universitar 2016-2017, 21 de burse lunare studenţilor cu rezultate remarcabile în domeniile silvicultură şi ingineria lemnului. Potrivit unui comunicat de presă, fiecare bursă este în valoare totală de 8.000 de lei pentru întregul an universitar. Bursele Holzindustrie Schweighofer sunt repartizate în mod egal Facultăţii de Silvicultură – Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (şapte burse), Facultăţii de Ingineria Lemnului – Universitatea Transilvania din Braşov (şapte burse) şi, pentru al doilea an consecutiv, Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere – Universitatea Transilvania din Braşov (şapte burse).

Câştigătorii burselor sunt desemnaţi de reprezentanţii facultăţilor în urma unor concursuri ce cuprind probe teoretice şi practice organizate de universităţile partenere. Iniţiativa burselor Schweighofer vine în completarea parteneriatului pe care compania l-a încheiat recent cu Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, constând în dotarea Laboratorului de Biometrie Forestieră cu şase echipamente de ultimă generaţie în valoare de peste 31.000 de euro şi se înscrie în platforma de responsabilitate socială denumită simbolic „Building Bridges” sub care Holzindustrie Schweighofer reuneşte toate iniţiativele actuale şi viitoare de responsabilitate socială şi dezvoltare durabilă, pe care le derulează în paralel cu activitatea economică, în România. Susţinerea viitorilor specialişti în silvicultură şi industrializarea lemnului, educaţia şi formarea profesională se înscrie în acest demers de dezvoltare durabilă, devenit o tradiţie pentru companie.

Thomas Schiefer, Country Manager Holzindustrie Schweighofer România, a declarat: „Generaţiile actuale de studenţi reprezintă viitorii profesionişti în domeniul silviculturii şi industriei lemnului, iar unul dintre angajamentele asumate de Holzindustrie Schweighofer este acela de a recunoaşte şi a încuraja performanţa. Am fost încântaţi să găsim în instituţiile de învăţământ parteneri valoroşi şi vom continua să le acordăm sprijin pentru a le oferi tinerilor oportunităţi de formare profesională la cel mai înalt nivel. Suntem, de mulţi ani, activ angajaţi în viaţa comunităţii, construim punţi pentru viitor, într-un program generos de dezvoltare durabilă, pe care l-am intitulat <Building Bridges>”.

Holzindustrie Schweighofer participă în mod activ la dezvoltarea comunităţilor din zonele în care sunt amplasate fabricile sale, respectiv judeţele Alba, Suceava, Bacău şi Covasna. Astfel, numai în perioada 2010-2015, compania a oferit sprijin financiar de 5 milioane euro pentru diverse proiecte de educaţie, sociale şi de sănătate.

 

Holzindustrie Schweighofergenerează aproape 3.000 de locuri de muncă direct, şi mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer şi îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activităţi şi în producţia de vâscoză, producţia de bioenergie, silvicultură şi afaceri imobiliare. Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeş. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuţi şi Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret şi una de panel la Comăneşti, generând aproape 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locaţii şi mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. Din octombrie 2015, din Grupul Schweighofer face parte şi o fabrică de cherestea în Germania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 21 de burse oferite de Holzindustrie Schweighofer studenţilor eminenţi de la facultăţile de silvicultură şi ingineria lemnului.
 Vizualizări articol: 3390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
21 de burse oferite de Holzindustrie Schweighofer studenţilor eminenţi de la facultăţile de silvicultură şi ingineria lemnului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei