Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2016 - Anul XXI, nr. 127 (6240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă judecători

Doi ani de închisoare pentru teribilistul care a omorât un om pe trecerea de pietoni în timp ce făcea liniuţe cu BMW-ul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Suceava a dat sentinţa în cazul unuia dintre cele mai cumplite accidente petrecute în ultimii ani în municipiul Suceava, în urma căruia un bărbat în vârstă de 38 de ani, care traversa Calea Unirii regulamentar, pe trecerea de pietoni, a fost accidentat mortal de un BMW condus cu viteză excesivă de un tânăr care se întrecea cu un alt posesor de BMW. Inculpatul, Gheorghe Cimpoi, a fost condamnat la doi ani de închisoare şi, având în vedere gravitatea faptei, judecătorii au decis ca aceasta să fie cu executare, în penitenciar.

Sentinţa Judecătoriei Suceava poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

 

Un accident în care teribilismul a fost factorul decisiv

Accidentul s-a petrecut pe 10 noiembrie 2015, pe trecerea de pietoni din faţa Grupului Şcolar. Din ancheta coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava rezultă că inculpatul, Gheorghe Cimpoi, în vârstă de 24 de ani, a mers în ziua de 10 noiembrie la Iulius Mall, alături de un amic şi de prietena acestuia, unde au mâncat.

În jurul orei 20.30, cei trei s-au urcat în autoturismul BMW 320 D condus de Gheorghe Cimpoi. Şoferul a plecat spre centrul Sucevei, deplasându-se pe banda a II-a de mers. După ce a trecut de Sala Sporturilor, acesta a oprit la semafor, la intersecţia dintre Calea Unirii şi strada Traian Vuia. Cât timp a stat la semafor, tânărul avea să ia o decizie inconştientă, care a dus la tragedie. Pe banda I staţiona un alt BMW 320, al cărui şofer a rămas neidentificat, Gheorghe Cimpoi susţinând că nu îl cunoştea. A fost practic o pornire de moment a lui Cimpoi de a demara în trombă, pentru a lăsa în urmă BMW-ul de pe banda I. Acest fapt a rezultat din anchetă şi a fost recunoscut şi de inculpat.

În întrecerea în care s-a angrenat ad-hoc, tânărul a mărit din ce în ce mai mult viteza de rulare. Aşa se face că în momentul în care a ajuns la trecerea de pietoni de la Grupul Şcolar nu a mai avut cum să evite pietonul din faţa sa. Mihai George Palaghia, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Suceava, traversa din stânga şoferului, spre căminul de la Colegiul Tehnic "Petru Muşat", unde locuia.  BMW-ul a lovit pietonul cu partea lateral dreapta, după care a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de o maşină care circula regulamentar. La faţa locului nu a fost identificată nici o urmă de frânare. Deşi şoferul a apăsat pedala, nu a mai fost timpul fizic ca frâna să fie acţionată.

 

Avea 97 de km/h înainte de trecerea de pietoni

Nefericitul care a avut ghinionul să se afle în faţa şoferului teribilist nu a avut nici o şansă de supravieţuire. S-a lovit de capotă, de parbriz, a intrat practic în BMW, unde s-a lovit de pasagerul din dreapta, după care a fost proiectat în partea din spate a unui autobuz aflat pe sens opus, în staţie. De aici, pietonul a ajuns pe carosabil, unde s-a rostogolit de mai multe ori şi s-a lovit de partea din faţă a unui Opel care se deplasa regulamentar în spatele autobuzului. În aceste condiţii, decesul a survenit instantaneu.

Din calculele efectuate în cadrul expertizei din dosar a rezultat că înainte de producerea impactului autoturismul condus de Cimpoi rula cu 97 de kilometri la oră.

Anchetatorii au stabilit că accidentul a avut drept cauză determinantă deplasarea cu viteză excesivă în zona unei treceri de pietoni. Expertul tehnic judiciar a arătat că în condiţiile de viteză cu care rula inculpatul, tragedia nu putea fi evitată decât dacă la volan se afla o persoană cu pregătire specială în astfel de situaţii limită.

 

Interdicţie de a mai conduce timp de patru ani şi daune morale de 36.000 de lei

Procesul de la Judecătoria Suceava a fost unul scurt, în trei termene, asta în principal pentru că inculpatul şi-a recunoscut fapta şi nu a avut obiecţii faţă de constatările procurorilor.

Judecătoria Suceava a mai stabilit ca după executarea pedepsei de doi ani de închisoare, inculpatul să mai aibă interdicţia de a conducere vehicule timp încă patru ani. Abia după acest interval Gheorghe Cimpoi ar putea să dea un nou examen pentru redobândirea permisului auto.

Tânărul a fost judecat şi pentru vătămare corporală din culpă, infracţiune legată de leziunile suferite de pasagerul din dreapta sa, însă a fost achitat, prin împăcarea părţilor.

Bărbatul omorât în accident locuia singur, într-o locuinţă socială. Singura sa rudă, constituită parte civilă în dosar, are de primit despăgubiri de 36.000 de lei, reprezentând daune morale.

După acest accident, la trecerea de pietoni de la Grupul Şcolar au fost montate limitatoare de viteză, pe ambele sensuri de mers.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi ani de închisoare pentru teribilistul care a omorât un om pe trecerea de pietoni în timp ce făcea liniuţe cu BMW-ul.
 Vizualizări articol: 9028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Doi ani de închisoare pentru teribilistul care a omorât un om pe trecerea de pietoni în timp ce făcea liniuţe cu BMW-ul4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei