Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2016 - Anul XXI, nr. 127 (6240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilităţi

Transport gratuit pentru pensionari, în Suceava, după ce TPL va fi dotat cu 40 de autobuze electrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dotarea societăţii de transport public local a municipiului Suceava, TPL, cu 40 de autobuze electrice, din fonduri europene, va reduce semnificativ cheltuielile de funcţionare, astfel încât vor fi acordate noi facilităţi pentru populaţie.

„La transportul public local avem o serie de probleme, cauzate de costurile mari de combustibil, care reprezintă 70% din cheltuielile societăţii. În urma testelor şi simulărilor făcute, costurile de funcţionare cu transportul electric ar fi reduse de vreo şapte ori. Este singura şansă de a rentabiliza transportul public local, fără majorarea preţurilor la bilete şi abonamente. Atunci vom putea acorda şi abonamente gratuite pensionarilor, cum am mai dat, fără a împinge TPL spre faliment”, a spus primarul Ion Lungu, care a precizat că şi în prezent sunt acordate facilităţi la transportul în comun pentru mai multe categorii de persoane.

Astfel, pensionarii beneficiază de o reducere de 50% la abonamentele TPL, elevii şi studenţii plătesc 25 de lei, în loc de 66 lei, cât este preţul integral al unui abonament valabil o lună de zile pe toate liniile, în vreme ce o serie de categorii speciale, precum persoanele cu dizabilităţi, beneficiază de gratuitate, conform prevederilor legale.

Dotarea societăţii de transport public local cu autobuze electrice se face printr-un program european, la care municipiul Suceava a devenit partener cu mari capitale şi oraşe europene, precum Madrid, Oslo, Frankfurt, Londra, Stockholm, Lisabona, Katowice, Beja, Madrid şi Zograoufu.

„Am făcut încă un pas pentru aducerea celor 40 de autobuze electrice. Până la sfârşitul anului vom semna contractul de finanţare pentru aducerea autobuzelor electrice, iar recent a fost definitivat şi câştigătorul licitaţiei pentru consultanţa de implementare a acestui proiect european pentru transport public ecologic - Asocierea SC Eurocerad SRL şi SC Ria Consulting SRL Bucureşti. Sper ca într-o perioadă cât mai mică de timp să fie făcut acest studiu de către firmele de consultanţă şi să avem pregătită documentaţia pentru cele 40 de autobuze electrice”, a adăugat Lungu, care s-a arătat încrezător că până la finele anului va fi semnat şi contractul de finanţare, pentru achiziţia de autobuze electrice sau hibride.

Edilul sucevean a explicat că atunci când TPL va avea la dispoziţie aceste autobuze, costurile de funcţionare vor fi reduse semnificativ, ceea ce va permite menţinerea unor preţuri reduse la bilete şi abonamente, precum şi acordarea unor facilităţi suplimentare pentru anumite categorii de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transport gratuit pentru pensionari, în Suceava, după ce TPL va fi dotat cu 40 de autobuze electrice.
 Vizualizări articol: 5843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Transport gratuit pentru pensionari, în Suceava, după ce TPL va fi dotat cu 40 de autobuze electrice2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei