Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2016 - Anul XXI, nr. 127 (6240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explicaţii

Rîmbu: Tipul de produse HexiPharma apărut în presă nu a fost folosit în luna mai în Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, a pus, ieri, la dispoziţia tuturor celor interesaţi materiale şi documente care să probeze că unitatea nu foloseşte produse HexiPharma, după ce în ultimele zile au apărut în presă imagini care susţin contrariul. Astfel, Rîmbu a arătat că, în data de 4 mai a.c., secţia ATI a primit 10 litri de dezinfectant Hexio B, care până în data de 12 mai a.c. a fost epuizat. Flacoanele de Hexio B achiziţionate de spital sunt de formă paralelipipedică.

”În filmul făcut în ATI apare Hexio B în recipient cilindric, tip de produs pe care noi nu l-am avut. La data inventarierii, în 7 mai, produsul era epuizat, ceea ce pot confirma Direcţia de Sănătate Publică şi secţiile. Nu ştiu de unde a fost scos şi pus în film”, a declarat Vasile Rîmbu prezentând cele două tipuri de flacoane. El a precizat că în România nu se produce un alt material dezinfectant cu calităţi similare Hexio B, iar deocamdată, ca soluţie provizorie, se utilizează Dermobacter.

În ceea ce priveşte înregistrarea de la secţia Chirurgie generală, în care apare o cutie de Hexaclor, Vasile Rîmbu a declarat că în acest an produsul respectiv nu a fost cumpărat. La începutul anului, stocul era de 13.800 de pastile. ”La Chirurgie generală au fost date 400 de pastile în data de 7 ianuarie 2016. În 27 ianuarie s-au dat 200 de pastile, iar în 3 februarie încă 500 de pastile. După epuizare, am primit Clorom de la DSP. Hexaclor se utilizează 20-30 de pastile pe zi, deci în luna mai nu aveau ce căuta pastile în secţie”, a afirmat managerul spitalului.

 

”Dacă cineva demonstrează că eu cunosc pe cineva de la HexiPharma, mă arunc de pe cea mai înaltă clădire din oraş”

Potrivit lui Vasile Rîmbu, în urma anchetei administrative pe care a derulat-o şi din declaraţiile personalului a reieşit că în cutia de Hexaclor care apare în imaginea publicată în presă erau pastile de Bicosol, produsul cu care spitalul a înlocuit Hexaclorul. ”Actele vorbesc. Nu mi-am închipuit niciodată că o cutie goală în care o îngrijitoare a pus pastilele de Bicosol, din lipsă de recipienţi, poate provoca atâta deranj. Ce am avut în stoc la inventarul din 7 mai am şi acum în magazie, iar măsura indisponibilizării produselor HexiPharma am decis-o în Comitetul Director în data de 9 mai, cu cinci zile înainte ca Ministerul Sănătăţii să recomande să nu se mai utilizeze aceste produse. Există inventarul şi fişele de magazie”, a declarat Vasile Rîmbu arătând procesul verbal încheiat în urma şedinţei din 9 mai, aflat la dosar.

În ceea ce priveşte relaţiile sale cu firma HexiPharma şi vehiculatele comisioane la contracte, managerul Spitalului de Urgenţă a declarat că această companie se afla în portofoliul furnizorilor spitalului încă din anul 2000, cu opt ani înainte ca el să preia conducerea instituţiei, şi că nu a întâlnit niciodată vreun reprezentant al firmei. ”Dacă cineva demonstrează că eu cunosc pe cineva de la HexiPharma, mă arunc de pe cea mai înaltă clădire din oraş. Relaţia cu firma s-a rezumat la cea curier – magazie. Pe SEAP au fost puse cereri de produse cu titlu generic, nu specifice, iar ei au ofertat preţul cel mai mic”, a precizat Rîmbu.

El a mai menţionat că nu înţelege cui foloseşte diminuarea încrederii populaţiei în Spitalul de Urgenţă Suceava şi de ce răspunsurile simple la întrebările legate de produsele HexiPharma nu sunt căutate la cei care le pot da şi în documente. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rîmbu: Tipul de produse HexiPharma apărut în presă nu a fost folosit în luna mai în Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 6153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Rîmbu: Tipul de produse HexiPharma apărut în presă nu a fost folosit în luna mai în Spitalul de Urgenţă Suceava3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ¤ trimis de
( 1 iun 2016, 14:01:13
Tare de tot.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei