Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2016 - Anul XXI, nr. 116 (6229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 19 – 25 mai

Salonul Literaturii Române din Bucovina

Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava şi Mănăstirea Voroneţ, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, organizează, în zilele de 20 şi 21 mai, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Literaturii Române din Bucovina.

În program: Vineri, 20 mai, începând cu ora 11.00 - În memoriam Radu Mareş; Lansarea volumelor „Sistemul de învăţământ din Bucovina în perioada stăpânirii austriece (1774-1918)” şi „Şcolile secundare din Bucovina (1808-1918)”, autor Constantin Ungureanu; Lansarea revistelor „Analele Bucovinei”, „Bucovina Literară” şi „Scriptum”; Alocuţiuni ale invitaţilor din regiunea Cernăuţi şi din judeţul Suceava. Moderator, dr. Alexandru Ovidiu Vintilă;

Sâmbătă, 21 mai, ora 12.30 - Centenar Constantin Ciopraga. Invitaţi de onoare - stavrofora Elena Pântescu, stareţa Mănăstirii Voroneţ, şi conf. univ. dr. Magda Ciopraga. Moderator, monahia Elena Simionovici.

 

Shopping City invită sucevenii la ”Sport weekend” şi îi premiază cu 500 de premii instant

În perioada 20-22 mai, Shopping City Suceava îndeamnă sucevenii la mişcare şi îi răsplăteşte cu 500 de premii instant, constând într-o varietate de articole sportive: skateboarduri Carrefour, trotinete, bidoane de apă, mingi de fotbal, palete de badminton din Decathlon, vouchere de 30 de lei şi de 50 de lei oferite de Shopping City Suceava, dar şi marele premiu, o bicicletă Decathlon pentru adulţi. Pentru a participa la campanie, clienţii sunt invitaţi să facă cumpărături de minimum 150 de lei pe un singur bon de casă sau pe bonuri cumulate, din magazinele aflate în incinta Shopping City, şi să se prezinte la Info Point-ul special amenajat în faţa magazinului Pepco pentru a extrage un talon răzuibil. Sâmbătă şi duminică, Shopping City, în colaborare cu Asociaţia Clubul Sportiv Phoenix Suceava şi Decathlon Suceava, organizează a doua ediţie a târgului de sport intitulat „Sport weekend”, eveniment care îşi propune să aducă în atenţia publicului varietatea de ramuri sportive practicate în oraş şi implicit să promoveze un mod de viaţă sănătos şi activ. Timp de două zile, sucevenii vor avea ocazia de a cunoaşte cluburile sportive, sălile de fitness, şcolile de dans sau asociaţiile sportive din oraş care promovează mişcarea şi performanţa. În plus, doritorii vor avea ocazia să se înscrie şi să devină membri activi ai oricăruia dintre cluburile prezente. Începând de la baschet, fotbal, handbal, touchball şi până la fitness, tenis de masă, arte marţiale, dansuri sportive şi multe alte tipuri de sport, toate vor putea fi descoperite de cei prezenţi la târgul din incinta Shopping City. La standurile participanţilor la târg, sucevenii au ocazia de a testa numeroase produse din magazinul Decathlon. Duminică, începând cu ora 13:00, sucevenii sunt invitaţi la Shopping City Suceava la un spectacol cu sesiuni demonstrative de zumba, kangoo jumps, fit ball, lupte, dansuri, gimnastică ritmică şi alte tipuri de activităţi artistice şi sportive.

 

Festivalul Internaţional Blues ConFusion, ediţia a VII-a

Sucevenii sunt invitaţi să participe la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional Blues ConFusion, care se desfăşoară în perioada 18-21 mai. Joi, pe scena din Parcul Central vor urca Ronove, Vali Răcilă, Raul Kusak, Blues Core (Hanno Hoefer, Liviu Pop şi Raul Kusak). Vineri, pe scena festivalului vor urca cei de la The Story Tellers (blues acustic), Lee Hedley (Irlanda) & Midnight Express – care vor cânta o combinaţie interesantă de blues şi rock&roll, precum şi Henrik Freischlader Trio. Sâmbătă vor urca pe scenă Tiny Legs Tim, din Belgia, Mike Godoroja & The Blue Spirit, iar la final, Josh Smith. Noutăţile sunt cele două scene suplimentare, una din Centru şi alta la Universitate, prin care oamenii să facă cunoştinţă cu bluesul. Accesul la festival se face pe bază de bilete sau abonamente de acces la toate evenimentele din program, care pot fi achiziţionate atât online, de pe site-ul www.suceavablues.ro, dar şi de la restaurantul Centru Vechi. Pentru elevi şi studenţi se oferă reduceri substanţiale, chiar şi de peste 40%.

 

Teatru pentru copii, la Casa de Cultură

În zilele de 24 şi 25 mai, de la ora 10.00, Teatrul „Vasilache” Botoşani va prezentapiesa„Capra cu trei iezi”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Preţul unui bilet este 12 lei.

 

Hora Bucovinei, la Frasin

Doi dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară din România, Nicolae Furdui Iancu şi Margareta Clipa, vor susţine spectacole la ediţia de anul acesta a evenimentului Hora Bucovinei. Aceasta va avea loc în perioada 21-22 mai, în fosta tabăra Bucşoaia, din localitatea Frasin, evenimentul ajungând la ediţia a VIII-a. În prima zi, sâmbătă, 21 mai, evenimentele vor începe la ora 14:00 şi vor dura până la 20:00, timp în care participanţii vor putea vizita stânele special amenajate, vor putea urmări obiceiurile şi tradiţiile legate de măsura oilor şi vor avea posibilitatea să participe la petrecerea bacilor. A doua zi, stânele amenajate şi expoziţiile de produse meşteşugăreşti, animale, utilaje agricole şi specialităţi culinare vor putea fi vizitate între orele 10:00-20:00.

 

Joi, 19 mai

„Norman Manea acasă, în Bucovina”

Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” organizează de la ora 12.00, în Sala de Arte „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, o întâlnire cu scriitorul Norman Manea. Circumscrisă proiectului „2016 - Anul Norman Manea 80”, întâlnirea de la Suceava, cu genericul „Norman Manea acasă, în Bucovina”, moderată de Angela Furtună, în cadrul căreia scriitorul va vorbi despre literatură şi va oferi autografe pe volumele deţinute de Biblioteca Bucovinei, are loc cu câteva zile înaintea evenimentului aniversar „Norman Manea - O viaţă”, care va avea loc la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti, unde scriitorul va fi celebrat cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.

 

Vineri, 20 mai

„Consens”, la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni

Grupul artistic independent „Domino” deschide de la ora 14.00, la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni, expoziţia de pictură cu genericul „Consens”.

Expoziţia, care etalează o selecţie din lucrările realizate de membrii fondatori ai grupării artistice sucevene, pictorii Iosif Csukat, Iulian Dziubinski şi Tiberiu Cosovan, în cadrul atelierelor de weekend desfăşurate în mai multe localităţi ale judeţului Suceava, este cea de-a doua manifestare publică în care „Domino” „joacă” în deplasare.

După expoziţia „Anotimpuri”, care a fost prezentată în luna noiembrie 2015 pe simezele Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului, Grupul „Domino” se prezintă acum la Fălticeni.

La evenimentul de la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, alături de membrii Grupului artistic independent „Domino” vor participa membrii Cenaclului Literar „Eugen Lovinescu”.

 

Expoziţia de pictură şi artă virtuală „Tandem 9”

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava va avea loc, la ora 17.00, vernisajul expoziţiei de pictură şi artă virtuală „Tandem 9”, realizată de artiştii plastici Eugenia Boteanu (Comăneşti - Bacău) şi Victor Foca (Botoşani). Expoziţia celor doi artişti va putea fi vizionată în galeria suceveană până pe data de 10 iunie a.c.

 

Sâmbătă, 21 mai

Noaptea Muzeelor, la Suceava

Muzeul Bucovinei Suceava va marca Noaptea Muzeelor printr-o serie de manifestări culturale deosebite oferite publicului, care se vor desfăşura în mai multe locaţii.

La Cetatea de Scaun, Ordinul Solomonarilor va prezenta un spectacol cu foc pe teme medievale (ora 20.00), la Hanul Domnesc va avea loc un Spectacol de muzică susţinut de Zoltan Octavian Butuc - Poveşti minereşti de I.D. Sârbu, Pritoceli muzicale pe versuri de Nichita Stănescu (ora 19.30), la Muzeul de Ştiinţele Naturii vor fi proiectate filme documentare din lumea animalelor (ora 18.00), iar la Muzeul Satului Bucovinean va avea loc un spectacol muzical prezentat de Asociaţia Culturală Friedrich Schwartz (ora 18.00). Accesul vizitatorilor este permis începând cu ora 10.00, dar intrarea gratuită va fi între orele 18.00-24.00 pentru toate locaţiile, mai puţin pentru Muzeul Satului Bucovinean, în care spaţiul orar cu vizitare gratuită va fi între orele 18.00-20.00.

 

Duminică, 22 mai

Kids City, ateliere de creaţie pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama Art Craft, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei.

 

Marţi, 24 mai

Concert extraordinar de folclor, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava

De la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc un Concert extraordinar de folclor în interpretare coral-instrumentală. Vor evolua Corala Bărbătească „Armonia” (Arhiepiscopia Tomisului) şi Orchestra Folclorică „Muzica Divertis”. Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor din sală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei