Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2016 - Anul XXI, nr. 116 (6229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

Sindicaliştii iau în calcul blocarea anului şcolar şi boicotarea examenelor naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii din învăţământ sunt nemultumiţi de proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor, care nu aduce sume în plus pentru învăţământ.

Documentul a fost făcut public marţi seară de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru,  liderii din educaţie aratând că proiectul denotă o lipsă totală de interes faţă de resursa umană din învăţământ.

Prof. Petru Gorea, liderul Sindicatului Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Suceava, a precizat că Federaţia „Spiru Haret” a convocat deja toţi preşedinţii din sindicatele afiliate la o şedinţă extraordinară pentru a discuta proiectul de ordonanţă.

„Ne-au chemat la Bucureşti pentru a hotărî măsuri de protest. Cred că una dintre ele va fi blocarea anului şcolar cu neîncheierea mediilor şi boicotarea examenelor naţionale. Asta este părerea mea. Ordonanţa prevede corecţii pentru cei din sănătate, e normal, însă pentru noi nu e nimic. Se încearcă povestea cu <Divide et impera>, au mizat pe sănătate”, a opinat Petru Gorea.

Potrivit proiectului, în sistemul de sănătate, debutanţii vor beneficia de o creştere suplimentară de 10% a salariilor, faţă de restul funcţiilor, pentru creşterea atractivităţii unei cariere în domeniu. Totodată, în sistemul de sănătate şi în învăţământ vor putea fi acordate premii anuale, semestriale şi trimestriale, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile, cu încadrare în fondurile aprobate prin buget, în condiţiile îndeplinirii unor criterii de performanţă, care vor fi elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Nemulţumirea este totală în tot sistemul de învăţământ. Cele mai mici creşteri sunt pentru învăţământ. Noi figurăm doar cu cei 2% din fondul de salarii pentru performanţă, praf în ochi aş spune. S-a mai procedat astfel, însă, pentru a nu se isca discuţii, unii directori împărţeau suma aferentă acestui spor în mod egal tuturor angajaţilor”, a mai susţinut Gorea.

Acesta a mai subliniat că aşteptările angajaţilor din învăţământ erau foarte mari, oamenii şcolii preconizând creşteri salariale importante şi pe fondul unui an electoral.

„Liderii de sindicat au fost mai temperaţi, dar în rândul angajaţilor din educaţie s-au creat aşteptări mari. Grevă nu putem face. În momentul în care am declanşat grevă se suspendă contractul de muncă, iar mulţi sunt reticenţi, oamenii nu sunt de acord cu acest demers. Contractul se reia odată cu reluarea cursurilor, însă cei mai mulţi sunt reticenţi”, a mai spus Petru Gorea.

Personalul didactic şi nedidactic a avut parte în 2015 de creşteri salariale, pentru acest an fiind aşteptate alte majorări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii iau în calcul blocarea anului şcolar şi boicotarea examenelor naţionale.
 Vizualizări articol: 4573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Sindicaliştii iau în calcul blocarea anului şcolar şi boicotarea examenelor naţionale4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sindicat trimis de
(19 mai 2016, 17:42:57
Va rugam , sa luati si masuri si impotriva comisiilor (inspectorilor si membrilor) DE ACORDARE a gradatiilor de merit - din isj Suceava - deoarece nu toti profesori dispun de bilete ,,rozalii''

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei