Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2016 - Anul XXI, nr. 116 (6229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbal sau Voodoo?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Finala Cupei s-a dorit, dincolo de spectacolul fotbalistic care chiar a existat, un omagiu adus lui Ekeng, fotbalistul care dacă ar fi fost pe teren, poate că alta era câştigătoarea. Aşa cum ne aşteptam cu toţii, galeria dinamovistă, de o cu totul altă calitate decât cea care distrugea totul în cale în urmă cu vreo două decenii, a oferit un show cu adevărat grandios, plin de culoare şi imaginaţie, demn de cele mai civilizate ţări şi stadioane. După cum începuse meciul, se părea că Dinamo, având şi o motivaţie extrasportivă deosebită, va defila pe parcursul întregii partide, aducându-i de aici o ultimă bucurie celui plecat. La 2 - 0, zău că nu mai vedeam ce se mai putea întâmpla, dinamoviştii călărindu-i pe ceferişti până atunci aşa cum n-o mai făcuseră cu nimeni în tot sezonul. La 2 - 1, am zis că e o întâmplare, urmând ca Dinamo să lămurească rapid problema câştigătoarei. Şi chiar era cât pe ce, golul anulat ei fiind la limita minimă a ofsaidului, dar totuşi ofsaid, cum perfect semnalizase Sebi Gheorghe, căruia nu-mi rămâne decât să-i doresc să rupă gura continentului şi în Franţa. Ba chiar şi la 2 - 2, tot Dinamo a fost cea care a avut bara ce putea fi decisivă, în penultimul minut de joc. Una peste alta, n-a fost să fie. Oare de ce? M-am tot gândit, iar răspunsul cel mai plauzibil mi s-a părut a fi că Ekeng n-a plecat tocmai fericit. Iar de acolo unde se află a făcut ceva vrăji, un fel de voodoo de inspiraţie africană, pentru a se răzbuna cumva pe cei care l-au ajutat să-şi încheie socotelile mai devreme decât s-ar fi cuvenit. E vorba de oficiali, medici, antrenor, poate chiar colegii de echipă. Nu şi de public, care e clar că l-a iubit. Am înţeles asta în momentul în care în spectacolul din tribune a fost inclus şi fumul ăla negru, parcă şi el un soi de practică voodoo. Iar dacă m-a mirat cu adevărat ceva, atunci a fost lipsa de reacţie a ISU. Cum, fum în tribune (deci foc, că înţelepciunea populară şi a ISU spune că nu iese fum fără foc!) şi meciul nu s-a întrerupt, iar stadionul n-a fost închis!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal sau Voodoo?.
 Vizualizări articol: 2256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fotbal sau Voodoo?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei