Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2016 - Anul XXI, nr. 116 (6229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angajaţi din învăţământul sucevean protestează la Bucureşti, de 1 iunie

Joi, 19 Mai 2016 (15:21:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 200 de angajaţi din învăţământul sucevean vor participa, de 1 iunie, la un marş organizat la Bucureşti, pe fondul nemulţumirilor legate de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, care nu aduce sume în plus pentru învăţământ.

Prof. Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, a specificat că „toate sindicatele afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ au hotărât organizarea unui marş de protest la Bucureşti, în data de 1 iunie 2016. De la Suceava vor pleca trei autocare, fiind estimată participarea unui număr de 12.000 de persoane, în total”.

Giani Leonte a mai arătat că ia în considerare şi alte forme de protest ulterioare, de exemplu varianta boicotării examenelor naţionale. Acestaa subliniat că în ciuda eforturilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ de a convinge Guvernul că salariile celor care lucrează în învăţământ trebuie să devină motivante, se constată cu stupoare că şi de această dată proiectul ordonanţei nu prevede schimbări în privinţa creşterilor salariale, continuând astfel umilirea şi desconsiderarea educaţiei în general şi a salariaţilor din învăţământ, în special.

„Miercuri, la Bucureşti, a fost întâlnirea liderilor de sindicat din toată ţara, iar votul a fost în unanimitatea pentru organizarea acestui protest pentru a ne arăta nemulţumirea şi dezamăgirea. Este o bătaie de joc, sunt creşteri în alte sectoare, noi nu existăm. Data marşului nu este întâmplătoare pentru că pe 1 iunie Guvernul are intenţia de a trimite ordonanţa către Monitorul Oficial”, a mai completat Giani Leonte.

Reamintim că proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor a fost prezentat marţi seară de Ministerul Muncii. Învăţământul nu primeşte creşterile salariale dorite, în urma modificărilor care vor fi aduse sistemului de salarizare în sectorul bugetar.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţi din învăţământul sucevean protestează la Bucureşti, de 1 iunie.
 Vizualizări articol: 2762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajaţi din învăţământul sucevean protestează la Bucureşti, de 1 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Santajistii! trimis de
(20 mai 2016, 09:10:20
Pentru ce "valori" ies din mainele dumneavoastra aveti salarii foarte mari.Nu este posibil ca un elev care termina 8 clase sa nu stie tabla inmultirii iar unul care termina 12 clase sa nu cunoasca notiuni elementare de geometrie,algebra, istorie etc.Lasati catedra si mergeti la agenti privati unde se lucreaza peste 10 ore pe zi 6 ore pe saptamana.Aici ii veti gasi pe colegii d-voastra,ingineri subingineri,economisti etc.care,in lipsa locurilor de munca,au fost nevoiti sa accepte astfel de conditii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei