Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2016 - Anul XXI, nr. 116 (6229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă de transparenţă

Opacitatea conducerii Primăriei Moara, un impediment major în aflarea modului cum s-au cheltuit banii comunităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modul cum s-a cheltuit banul public în Moara pare de domeniul „Top secret”. Consilierul local Dorel Constantin Dumitraş, care este şi candidat pentru postul de primar din partea UNPR, acuză conducerea Primăriei Moara de „opacitate şi lipsă de transparenţă”. Săgeţile au fost aruncate după ce pe data de 11 aprilie 2016 Dorel Constantin Dumitraş a depus o cerere la Primăria Moara prin care solicita o serie de documente referitoare la modul cum s-au încheiat o serie de contracte, dar şi cum s-au făcut plăţile pentru diferite operaţiuni.

Chiar dacă de atunci au trecut 38 de zile, cu mult peste limita prevăzută de Legea 544/2001 cu privire la informaţiile de interes public, datele solicitate nu au fost furnizate.

„Pentru mine este extrem de clar că primarul şi oamenii care conduc acum Moara nu doresc să se afle cum s-a cheltuit banul public. Această lipsă de transparenţă este un argument în plus care îmi demonstrează că lucrurile trebuie schimbate din temelii la Moara. Am fost, sunt şi voi fi de principiul că oamenii, contribuabilii din Moara trebuie să ştie cum se cheltuiesc banii pe care ei îi plătesc drept taxe şi impozite”, a arătat Dorel Constantin Dumitraş.

Printre actele solicitate se numără acordul Primăriei Moara cu SC Prospecţiuni SA privind plata despăgubirilor produse drumurilor comunale şi cu SC Lucaiuz SRL, respectiv Contractul de Antrepriză nr. 166 între Consiliul Local şi SC Lucaiuz SRL, dar şi borderoul cu situaţia de plată finală.

De asemenea, Dorel Constantin Dumitraş a solicitat contractul de deszăpezire pentru iarna 2015-2016 cu facturile şi ordinele de plată aferente. Cererea a mai vizat contractul de lucrări privind betonarea străzii Mihai Eminescu, precum şi contractul de prestări servicii privind balastarea drumurilor comunale în primăvara anului 2016.

„Din datele pe care le am, Curtea de Conturi a descoperit un şir întreg de nereguli la Primăria Moara. În calitate de consilier local, dar şi de cetăţean al comunei Moara am cerut acest raport, dar, din păcate, nu am primit nici un răspuns. Este o tăcere suspectă, ceea ce mă face să cred că se doreşte ascunderea unor adevăruri dureroase”, a explicat Dorel Constantin Dumitraş.

Candidatul UNPR a dorit să aducă în atenţie şi neadevărurile care sunt aruncate pe piaţă de actualul primar, în special când se vorbeşte de investiţii din banii Primăriei Moara, dar care în realitate s-au realizat din banii oamenilor.

„Am văzut că primarul în funcţie le spune oamenilor că extinderea reţelelor de apă potabilă în satele Moara Nică, Bulai, Moara Carp şi Liteni s-a realizat cu bani de la buget, ceea ce este o minciună sfruntată. Investiţiile s-au realizat cu banii oamenilor, care pot depune mărturie în acest sens. S-a mai spus că s-a realizat intabularea gratuită a terenurilor, ceea ce este de asemenea un mare neadevăr. Dimpotrivă, intabularea terenurilor este una din problemele pe care locuitorii comunei Moara o ridică aproape la fiecare întâlnire. Cât priveşte reabilitarea şcolilor din Liteni şi Moara Carp, pot spune doar că şi acum elevii merg la toaletă în spatele curţii. Oare asta înseamnă progres în secolul XXI?”, s-a întrebat retoric Dorel Constantin Dumitraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opacitatea conducerii Primăriei Moara, un impediment major în aflarea modului cum s-au cheltuit banii comunităţii.
 Vizualizări articol: 9077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Opacitatea conducerii Primăriei Moara, un impediment major în aflarea modului cum s-au cheltuit banii comunităţii5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei