Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2016 - Anul XXI, nr. 105 (6218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recidivă

Un bărbat trimis în judecată pentru contrabandă, prins în timp ce efectua un nou transport de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, a ajuns în arest preventiv după ce a fost prins în timp ce efectua un transport de ţigări de contrabandă, în noaptea de marţi spre miercuri. Inculpatul, Stelian Neculai Hutopilă, are şi o circumstanţă agravantă importantă, fiind trimis în judecată, tot pentru contrabandă, într-un dosar al Direcţiei de Investigaţii a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au arătat că în noaptea de 3 spre 4 mai, în jurul miezului nopţii, inculpatul a fost depistat de poliţiştii de frontieră, pe raza comunei Izvoarele Sucevei, la aproximativ 1 kilometru de graniţă, la volanul unui autoturism de teren, în timp ce transporta un colet de culoare neagră conţinând ţigări de contrabandă în portbagajul autovehiculului, precum şi deţinând în vederea preluării şi transportării alte 7 colete conţinând ţigări de contrabandă, la o distanţă de 50 de metri din locul unde a fost depistat, în total 12.250 pachete ţigări, fără timbru fiscal. Prejudiciul calculat în dauna bugetului de stat este de aproximativ 140.000 lei.În zonă s-au mai aflat patru persoane, care au reuşit să dispară în noapte.

Procurorii au subliniat că Neculai Stelian Hutopilă a fost trimis în judecată de DIICOT Suceava în martie 2015, pentru fapte asemănătoare, deconstituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă în formă continuată (7 acte materiale) şi complicitate la contrabandă. Este vorba de dosarul celei mai mari reţele de contrabandă care a acţionat în judeţ, cu 37 de inculpaţi şi un prejudiciu de peste şase milioane de lei, care îl avea ca lider pe Paul Iova, zis „Ion Petrişor”.

Acelaşi Hutopilă a mai fost anchetat într-un dosar de contrabandă la Vatra Dornei, sub acuzaţia că a încredinţat autoturismul de teren cu care a fost depistat şi acum unui alt contrabandist. În acest dosar, faţă de Hutopilă s-a dispus clasarea din lipsă de probe cu privire la complicitate la contrabandă, însă procurorii au subliniat şi relevanţa acestui aspect.

În urma episodului de zilele trecute autoturismul de teren, un Mitsubishi L200, evaluat la 13.500 de lei, a fost indisponibilizat. 

Miercuri, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a acceptat propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Decizia de arestare preventivă poate fi atacată cu apel.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat trimis în judecată pentru contrabandă, prins în timp ce efectua un nou transport de ţigări.
 Vizualizări articol: 4995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat trimis în judecată pentru contrabandă, prins în timp ce efectua un nou transport de ţigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei