Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2016 - Anul XXI, nr. 105 (6218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Şcoală nouă, inaugurată miercuri la Păltinoasa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială Păltinoasa, unde vor învăţa circa 300 de elevi şi preşcolari, a fost inaugurată miercuri, 4 mai, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene. Evenimentul a reprezentat o sărbătoare pentru comunitate, mai ales că lucrările la reabilitarea şi modernizarea unui corp din clădire şi construirea de la zero a altor două corpuri au început în toamna anului 2007.

Primarul comunei Păltinoasa, Dumitru Cristian Carpiuc, ne-a spus că întreaga investiţie se ridică la circa 2,6 milioane de lei. „Am întâmpinat greutăţi în finalizarea lucrărilor la această şcoală pentru că nu am avut bani suficienţi. Încă de acum patru ani şcoala ar fi putut fi gata dacă aveam fonduri suficiente. S-au făcut eforturi susţinute ca, în sfârşit, elevii să se mute în şcoala nouă şi să nu mai urmeze cursurile într-o construcţie modulară metalică. Trei săli sunt destinate doar preşcolarilor, unde circa 70-80 de copii vor beneficia de condiţii foarte bune de educaţie. Ne-am dorit foarte mult să terminăm ceea ce s-a început, mai ales că a fost greu atât pentru elevi, cât şi pentru profesori şi învăţători să-şi desfăşoare activitatea în corpul A şi în construcţia modulară”, ne-a spus primarul Carpiuc.

El a adăugat că în anul 2007 s-a dorit iniţial reabilitarea şi modernizarea şcolii, doar că la faţa locului s-a constatat că un singur corp poate fi reabilitat, celelalte două corpuri din clădire fiind foarte deteriorate. A fost necesar să se demoleze corpurile de clădire grav deteriorate şi să se construiască altele noi.

Şcoala gimnazială, investiţie a Primăriei Păltinoasa, a fost sfinţită miercuri de preoţii Florin Aldea, de la Parohia Păltinoasa I, şi de preotul Mihai Manolache, de la Parohia Păltinoasa II, în prezenţa beneficiarilor, elevi, preşcolari, cadre didactice. La eveniment au participat prefectul de Suceava, Constantin Harasim, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Gheorghe Lazăr, inspectorul adjunct al IŞJ Suceava Cristian Cuciurean, primarul comunei Păltinoasa, Dumitru Cristian Carpiuc, care a tăiat panglica tricoloră inaugurală, împreună cu invitaţii. Nu au lipsit de la eveniment conducerea şcolii, elevi, profesori, părinţi. Pe feţele copiilor se citea bucuria de a învăţa într-o şcoală nouă, pe care au visat-o de multă vreme. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoală nouă, inaugurată miercuri la Păltinoasa.
 Vizualizări articol: 4075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoală nouă, inaugurată miercuri la Păltinoasa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei