Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2016 - Anul XXI, nr. 105 (6218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mulţi înscrişi, puţini rămaşi

Mai mult de jumătate din cei o mie de suceveni care sperau să devină poliţişti, eliminaţi din concurs înainte de a începe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul pentru ocuparea unor posturi de agent de poliţie în mediul rural, o întrecere care a stârnit un interes deosebit în rândul sucevenilor, se dovedeşte a fi extrem de riguros, concurenţii fiind triaţi drastic încă înainte de debutul probelor cele mai importante, testarea fizică şi examenul scris din legislaţie. Din cei 956 de suceveni, în majoritate tineri, care s-au înscris luna trecută pentru unul dintre cele 54 de posturi de agent de poliţie scoase la concurs în judeţul Suceava, doar 407 au dreptul de a da probele fizice, în perioada 7-11 mai.

Comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a explicat că din cei 956 de candidaţi înscrişi, doar 630 au avut în final dosarele complete. Restul, fie nu au depus toate actele necesare, fie nu au respectat una dintre condiţiile impuse. Între aceştia, cei mai mulţi sunt cei care nu au depus toate actele necesare. Cei mai mulţi au fost candidaţi care au realizat că au şanse minime de reuşită, din cauza concurenţei mult prea mari, şi au renunţat să mai cheltuiască bani şi energie.

 

Testarea psihologică, picată de peste 200 de candidaţi

Cei 630 de candidaţi cu dosare complete au avut de dat, înainte de sărbătorile de Paşti, testul psihologic, care nu a mai fost de această dată o formalitate. Dintre cei 630 de candidaţi, doar 407 au dreptul de a continua concursul, după testul psihologic.

Cum urmează testarea fizică, foarte riguroasă, este de aşteptat ca cei 407 să fie din nou triaţi serios. Probele fizice se vor da la mai multe centre din ţară, cel mai apropiat de Suceava fiind cel de la Iaşi.

Pentru cei care vor trece de examenul eliminatoriu de testare fizică, va urma proba scrisă care va consta într-un test de tip grilă, elaborat din tematica și bibliografia recomandate, care va avea loc în data de 14 mai 2016. Această probă ar trebui să fie decisivă, însă în cazul în care cei din frunte vor avea punctaje similare se va mai organiza un interviu de departajare. De precizat că fiecare candidat a putut opta doar pentru unul din cele 54 de posturi şi se întrece doar pentru acela, fără a putea fi repartizat pe un altul.

 

Concurenţă enormă, iniţial, la posturi de poliţie din jurul Sucevei

Iniţial, la înscrieri, pentru unele posturi, cele mai apropiate de municipiul Suceava, s-au adunat şi câte 30-40 de candidaţi pe loc. Cea mai mare concurenţă era pentru postul de la Moara – 43 de candidaţi, urmat de cel de la Ipoteşti – 37 de candidaţi şi de cel de la Bosanci – 32. La polul opus, o concurenţă mai mică era pentru posturile din zone mai izolate. Exemple în acest sens sunt posturile de la Straja, Ulma, Brodina sau Moldova Suliţa. Şi aici erau câte zece candidaţi pe loc. În noile condiţii, având în  vedere că urmează şi hopul testelor fizice, este posibil ca la unele posturi să nu mai existe nici un candidat valid şi astfel postul să nu mai poată fi ocupat.

 

Salarizarea şi sporurile atrag ca un magnet civilii spre uniforma de poliţist

Aceste recrutări din sursă externă, dintre civili, fără limită de vârstă şi fără trecerea candidatului printr-o şcoală de poliţie, sunt o variantă de criză la care a apelat Poliţia Română pentru a acoperi deficitul de poliţişti. Deficitul se înregistrează cu precădere la posturile de poliţie din mediul rural.

Criza de personal de ani de zile a fost accentuată şi de pensionările în număr mare din acest an, pe fondul unor prevederi legale favorabile angajaţilor din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Salarizarea a fost principala atracţie pentru cei care au sperat, iar unii încă mai speră, să devină poliţişti. Norma de hrană a unui poliţist este de aproape 1.000 de lei, câştigurile totale dintr-o lună ale unui agent de poliţie pleacă de la 2.000 de lei în sus, încă de la nivel de debutant. Având în vedere că mai sunt şi alte sporuri şi facilităţi, cum ar fi decontarea chiriei, foarte mulţi tineri, inclusiv dintre cei cu studii superioare, s-au înscris la concursul organizat de IPJ Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mult de jumătate din cei o mie de suceveni care sperau să devină poliţişti, eliminaţi din concurs înainte de a începe.
 Vizualizări articol: 10771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Mai mult de jumătate din cei o mie de suceveni care sperau să devină poliţişti, eliminaţi din concurs înainte de a începe3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei