Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2016 - Anul XXI, nr. 105 (6218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Toate probele de dezinfectanţi testaţi vineri de DSP la Spitalul de Urgenţă Suceava au ieşit conforme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Probele prelevate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava vineri, în Spitalul de Urgenţă ”Sfântul  Ioan cel Nou” Suceava, pentru a se verifica eficacitatea substanţelor dezinfectante au ieşit conforme. Probele au fost recoltate de pe suprafeţe, tegumente şi pentru aeromicrofloră şi au fost lucrate în laboratorul DSP. Testele au fost efectuate la solicitarea Ministerului Sănătăţii în toate spitalele din România, în contextul ”scandalului dezinfectanţilor”, izbucnit după ce o anchetă jurnalistică a GSP a demonstrat că dezinfectantul Thor produs de Hexa Pharma este diluat faţă de concentraţia din prospect.

Hexa Pharma furnizează produse dezinfectante şi Spitalului de Urgenţă Suceava, dar  Thor nu a mai fost cumpărat de mai mulţi ani.

În momentul de faţă, de la Hexa Pharma spitalul are în stoc Hexio A (Clorhexin A) - 133 litri, Clorhexin B – 169 litri, Hexio-iod (Polyiodine) – 496 de litri, Hexio-cid ( Terasept) - 26 de litri, Hexio-iod (Scrub) – 160 de litri, Anyosine DD1 – 46 litri, Polyiodine tinctură - 44 de litri şi Sprasept – 70 de litri. 

În 2016, de la Hexa Pharma au fost contractate patru produse - Clorhexin A şi B, câte 1.750 de litri, Polyiodine – 1.050 de litri şi Terasept – 1.400 de litri. Toate sortimentele au fost testate acum de DSP în privinţa eficacităţii şi au ieşit în regulă.

 

Jumătate din cantitatea de dezinfectanţi folosiţi la spital este furnizată de Hexa Pharma

Cantitatea de dezinfectanţi utilizată într-un an de unitatea spitalicească este de circa 4.000 de litri. Circa jumătate a fost cumpărată până acum de la Hexa, pentru cealaltă jumătate fiind alţi trei furnizori. Toate produsele au fost achiziţionate după publicarea cererii spitalului în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), la care au ofertat producătorii şi comercianţii de profil. În cazul achiziţiilor publice, condiţiile pe care trebuie să le întrunească cel care vinde sunt respectarea specificaţiilor tehnice şi preţul cel mai mic. Fiecare produs cumpărat a fost însoţit de certificat de conformitate şi de avizul Comisiei Naţionale pentru Produse Biocide.

În condiţiile în care până la izbucnirea scandalului nu au fost nici un fel de sesizări la calitatea produselor Hexa Pharma, nici ofertantul, nici produsele sale nu puteau fi înlăturaţi de pe piaţă. Mai mult, firma figura şi ieri la amiază ca ofertant pe SEAP, cu cele mai avantajoase oferte de preţ. Asta în condiţiile în care fabrica a anunţat, ieri, că a oprit producţia de dezinfectanţi, a întrerupt livrările către unităţile sanitare şi a trimis probe în Germania pentru a se verifica cele sesizate de jurnalistul Cătălin Tolontan şi ceilalţi ziarişti implicaţi în investigaţie. Rezultatele vor fi disponibile în două săptămâni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate probele de dezinfectanţi testaţi vineri de DSP la Spitalul de Urgenţă Suceava au ieşit conforme.
 Vizualizări articol: 2932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toate probele de dezinfectanţi testaţi vineri de DSP la Spitalul de Urgenţă Suceava au ieşit conforme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei