Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2016 - Anul XXI, nr. 94 (6207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 21-27 aprilie

De Paşte, Shopping City Suceava îţi înnoieşte casa

În perioada 20-29 aprilie, Shopping City Suceava răsplăteşte fidelitatea clienţilor care se pregătesc pentru Paşte cu 1.500 de premii instant, constând în electrocasnice, accesorii şi ustensile de bucătărie, cozonaci proaspeţi şi iepuraşi de ciocolată, dar şi două premii mari: mobilier pentru living şi o canapea Mobexpert.

Zilnic, în perioada 20-29 aprilie, iepuraşul de Paşte te invită să descoperi sub taloanele răzuibile sute de produse pentru o casă nouă: aspiratoare, espressoare, roboţi de bucătărie oferiţi de magazinul Media Galaxy, accesorii şi ustensile de bucătărie, dar şi cozonaci proaspeţi şi iepuraşi de ciocolată Carrefour pentru o masă festivă delicioasă. Doi dintre cei mai norocoşi clienţi vor avea şansa de a-şi înnoi casa, în prag de Paşte, cu un nou mobilier pentru living şi o canapea confortabilă şi în tendinţe, ambele oferite de Mobexpert din incinta centrului comercial. Pentru a participa la campanie, clienţii trebuie să facă cumpărături de minimum 150 de lei pe un singur bon de casă sau pe bonuri cumulate, din magazinele aflate în incinta Shopping City Suceava, şi să se prezintă la Info Pointul special amenajat în faţa magazinului Pepco pentru a extrage talonul răzuibil câştigător. Magazinele din Shopping City Suceava vă aşteaptă cu noile colecţii de primăvară-vară şi cu o gamă variată de produse cu care să vă umpleţi coşul de Paşte. De opt ani, Shopping City Suceava vă invită la cumpărături şi distracţie în familie.

 

Ateliere de pictură pe ouă gigant şi distracţie cu Iepurilă, la Shopping City Suceava

Vrei să te distrezi şi să pictezi? Atunci Shopping City Suceava este locul perfect pentru tine. În perioada 23-28 aprilie, Shopping City Suceava invită copiii, alături de părinţi şi bunici, într-un decor special amenajat, să picteze cele mai frumoase ouă gigant din oraş şi să se fotografieze cu iepuraşul care a poposit la Shopping City Suceava pentru a se distra alături de cei mai cuminţi dintre ei. Mai mult, iepuraşul îi invită pe cei mici să participe împreună la „vânătoarea de ouă” din data de 24 aprilie, ora 12:00 (în faţa magazinului Pepco), pentru a se distra şi a câştiga numeroase surprize dulci. Atelierele de pictură vor avea loc în intervalul orar 14:00-17:00, timp în care cei mici se vor putea distra şi în compania năzdrăvanului Iepurilă.

 

Expoziţia Mineralia - „Flori de cristale”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii

Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava prezintă, în perioada 21-24 aprilie, Expoziţia Mineralia, cu genericul „Flori de cristale”. Sunt etalate şi prezentate spre vânzare bijuterii şi obiecte diverse realizate din cristale naturale. Obiectele de podoabă sunt realizate din agate şlefuite, geode de ametist şi citrin, cristale de cuarţ, rodocrozit, opal, jad, onix sau turmalină.

 

„Labirintul Iepuraşului”, la Iulius Mall

Până sâmbătă, 30 aprilie, ştrengarii sunt provocaţi să descopere „Labirintul Iepuraşului”, din zona Kidsland Iulius Mall. Curajoşii vor intra în labirint şi, folosindu-se de ingeniozitate, vor căuta morcovii şi ouăle de Paşte ascunse. Spre marea lor bucurie, joaca le va fi răsplătită cu delicii din ciocolată. Dincolo de caracterul ludic, „Labirintul Iepuraşului” este o activitate care permite dezvoltarea spiritului de orientare şi a perspicacităţii. Astfel, copiii de până la 11 ani dornici de un mod distractiv şi, totodată, educativ de a petrece săptămâna „Şcoala altfel” sunt aşteptaţi în „Labirintul Iepuraşului”, din Iulius Mall.

Iepuraşul va fi prezent pentru a-i premia pe copii de luni până vineri, în intervalul orar 15.00-19.00, iar sâmbătă şi duminică, între orele 14.00 şi 20.00. Surprizele pentru năzdrăvani continuă la Iulius Mall. Cei mici pot participa la un concurs de desene, iar cei mai norocoşi vor fi ajutaţi să se înnoiască de Paşte, aşa cum este tradiţia. La intrarea în „Labirintul Iepuraşului”, fiecare copil primeşte o broşură, iar pe spatele acesteia va trebui să realizeze un desen cu tematică pascală. Desenele vor fi expuse de jur împrejurul labirintului, iar în fiecare zi va fi desemnat un câştigător, prin tragere la sorţi, care va primi un voucher la magazinul Nan by Danina Line.

 

Sâmbătă, 23 aprilie

Lansare de carte la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene

La Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene vor fi lansate, începând cu ora 10.00, cărţile „Hristos Domnul - mică antologie de colinde omofone - Moldova, Basarabia și Bucovina” și „Aspecte ale folclorului din zona Sucevei”, autor prof. George Sîrbu. La manifestare vor fi alături de autor președintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan-Cătălin Nechifor, Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuţilor, Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural Bucovina, iubitori de folclor autentic și interpreţi consacraţi, care, de-a lungul anilor, au colaborat cu maestrul George Sîrbu. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuţilor şi Centrul Cultural Bucovina, în colaborare cu Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.

 

„Bazar urban - flori, funde şi frumuseţuri”

Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava (str. Apeductului, nr. 4) prezintă sâmbătă, 23 aprilie, în preziua Duminicii Floriilor, între orele 12.00-16.00, un „Bazar urban - flori, funde şi frumuseţuri”, acompaniat de o expoziţie de artă plastică a Asociaţiei de Artă „Nicolae Tonitza” (TAG - Tonitza Art Group). Parteneri în realizarea acestei inedite manifestări sunt Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională, Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Nord-Est, iaBucovina, Casa Atelier, Casa cu Flori şi TAG.

 

Duminică, 24 aprilie

Expoziţia documentară cu „Informaţii inedite despre Genocidul Armenesc. După 101 ani…”

La Muzeul Şcolii Armeneşti din municipiul Suceava va avea loc, de la ora 11.30, după oficierea slujbei religioase de către preotul Torkom Mandalian în biserica Sfânta Cruce, prezentarea expoziţiei documentare cu „Informaţii inedite despre Genocidul Armenesc. După 101 ani…”. Expoziţia se bazează pe documente găsite la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti şi la Arhivele Naţionale ale României - Filiala Suceava, fondul „Comunitatea armenească din Suceava”.

 

Festivalul Ouălor Încondeiate, ediţia a X-a, la Moldoviţa

În Duminica Floriilor – Intrarea Domnului în Ierusalim, după cum este tradiţia, la Moldoviţa va avea loc Festivalul Ouălor Încondeiate, ediţia a X-a. Sosirea invitaţilor şi aranjarea standurilor vor începe la ora 10:00, în sala de sport a comunei Moldoviţa. După o scurtă slujbă religioasă de sfinţire, de la ora 13:00 se lansează concursul festivalului, cu premii. În perioada cât juriul va alege câştigătorii festivalului, la fiecare secţiune, vizitatorii se vor putea delecta cu un program artistic special cu formaţii locale. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Moldoviţa, alături de Muzeul Ouălor Încondeiate „Lucia Condrea” din Moldoviţa. Festivalul cuprinde mai multe secţiuni: Ouă încondeiate (copii, adulţi), Artă tradiţională veche, la care participanţii se vor prezenta cu haine, icoane şi obiecte tradiţionale vechi, Gastronomie, la care participanţii vor pregăti bucate tradiţionale de post şi preparate din peşte. Organizatorii ne-au spus că acest eveniment este o manifestare care are ca obiectiv punerea în valoare şi promovarea tradiţiilor cultural-meşteşugăreşti ale etniei huţule din Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei