Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2016 - Anul XXI, nr. 94 (6207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Forma şi fondul: agramat şi habarnist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contraperformanţa gimnastelor noastre continuă să fie subiect de dezbateri şi analize nu doar în toată presa noastră de toate tipurile, ci şi de-a lungul şi de-a latul planetei. Cea mai haioasă mi s-a părut a fi reacţia lui Bela Karoly, cel care alături de soţia sa, Marta, a "inventat-o" pe Nadia Comăneci, pe la jumătatea anilor '70. Domnul Karoly, de zeci de ani coordonator al loturilor de gimnastică ale SUA, a crezut iniţial că redactorul "Gazetei sporturilor", care-l sunase să-i ceară opinia în legătură cu marea ratare, glumeşte. Nu glumea. Dar a rămas la rându-i uimit că Bela nu ştia ce se întâmplase. Explicaţia a fost una simplă: Karoly nici nu-şi imaginase o asemenea posibilitate, şi deci nu căutase nici măcar online rezultatele concursului de calificare! A urmat, apoi, luni pe înserate, la TVR, o dezbatere în trei, alături de moderatoarea emisiunii aflându-se Octavian Bellu şi Alin Petrache. Aaa, ştiţi cine-i Bellu, măcar din Guinness Book, unde apare ca fiind cel mai medaliat antrenor din toată istoria sportului, cu cele, parcă, 279 de medalii! ...Şi nu ştiţi cine-i Petrache? Păi, omul care l-a bătut la vot pe Bellu, când au candidat amândoi pentru funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic Român! Ce fapte de vitejie are Petrache în c/v? A jucat rugby. Ce naiba mai vreţi? Vă imaginaţi, cred, că de atunci încoace cei doi nu-şi prea vorbesc. Nici n-ar avea cum, că vorbesc limbi diferite: a lui Bellu e aia fără greşeli grave! Din ceea ce n-a fost un dialog, ci un şir de monologuri (Petrache ar zice monoloage!), am înţeles că Petrache atunci auzea pentru prima oară în viaţă că antrenorii în general, iar cei de gimnastică în special, sunt plătiţi mizerabil sau deloc (adică fac voluntariat, pe la puţinele cluburi de gimnastică rămase), că gimnastele de la lot se confruntă cu probleme grave de sănătate (dincolo de fireştile accidentări), că la lot nu există niciun psiholog, că în ţară nu există nici medici calificaţi şi nici aparatura necesară, şi încă multe altele. Astfel încât ce dracu' să ne mai mire că anul ăsta la Olimpiadă ne vom face de râs total şi definitiv, ba şi în toate sporturile, din moment ce de toată tărăşenia se ocupă unu' care nici mare sportiv n-a fost, nici antrenor, cât despre managementul ditamai instituţiei ce i-ai putea cere unui agramat în fond şi habarnist în formă?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Forma şi fondul: agramat şi habarnist.
 Vizualizări articol: 1567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Forma şi fondul: agramat şi habarnist5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei