Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2016 - Anul XXI, nr. 94 (6207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbare

Poliţistul Florin Popescu a fost trimis în arest la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproximativ trei luni de arest preventiv, subcomisarul Florin Vasile Popescu, fost ofiţer în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) de la IPJ Suceava, pleacă acasă. Curtea de Apel Suceava a decis ieri înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, măsură care este definitivă.

„Din punctul meu de vedere este o soluţie corectă, având în vedere durata scursă din momentul sesizării instanţei de judecată cu rechizitoriu, poziţia procesuală a clientului meu şi faptul că tot probatoriul a fost finalizat”, a arătat Ionel Andrişan, avocatul care-l reprezintă pe Florin Vasile Popescu.

O măsură mai puţin restrictivă a fost luată şi faţă de cetăţeanul de origine turcă Nihat Palabiyik. Acesta a fost plasat sub control judiciar, cu interdicţiile care decurg de aici.

Turcul care i-a dat 500 de euro şpagă subcomisarului Florin Vasile Popescu a ajuns după gratii după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au constatat că Nihat Palabiyik a luat legătura cu o parte dintre martorii din dosar, încălcând astfel termenii controlului judiciar, măsura care s-a luat împotriva sa pe parcursul anchetei. El a fost arestat la propunerea DNA Suceava şi a stat după gratii aproximativ două luni.

Ofiţerul din cadrul SIC Suceava a cerut 500 de euro pe data de 30 aprilie 2015, bani pe care i-a şi primit câteva zile mai târziu de la cetăţeanul turc care are afaceri în România.

„A pretins, direct şi pentru sine şi a primit, prin intermediul unei alte persoane, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, suma de 500 euro de la inculpatul Palabiyik Nihat, persoană faţă de care anterior efectuase acte de cercetare penală, iar pentru a obţine această finalitate, a uzat de ascendentul moral conferit de această împrejurare, reliefând ajutorul acordat în acea cauză penală şi a invocat, în mod nereal, calitatea sa de ofiţer <la investigaţii criminale la DIICOT>”, au arătat anchetatorii.

Subcomisarul Popescu şi-a încercat din nou norocul cu cetăţeanul turc, solicitând alţi 500 de euro pentru a-l proteja ulterior, bani pe care nu i-a mai primit însă.

Poliţistul Florin Vasile Popescu, de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă şi trei infracţiuni de fals în declaraţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul Florin Popescu a fost trimis în arest la domiciliu.
 Vizualizări articol: 3119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţistul Florin Popescu a fost trimis în arest la domiciliu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei