Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2016 - Anul XXI, nr. 94 (6207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din iunie

Primăria Suceava vinde şi în rate locuinţele ANL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuinţele pentru tineri se pot achiziţiona şi în rate, cu un avans de minimum 15% din valoarea de vânzare. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că în urma publicării normelor metodologice referitoare la vânzarea locuinţelor ANL, acestea vor putea fi vândute şi în rate lunare egale. Termenul în care locuinţa poate fi achitată este între 15 şi 25 de ani, în funcţie de veniturile solicitantului. Potrivit primarului Lungu, regulamentul referitor la vânzarea locuinţelor ANL va fi adoptat în şedinţa de Consiliu Local de luna viitoare, din data de 26 mai. Deoarece administraţia locală trebuie să achiziţioneze un soft în vederea implementării programului de vânzare, proiectul de hotărâre de Consiliu Local nu poate fi pregătit pentru şedinţa din această lună.

Valoarea de vânzare reprezintă valoarea de inventar a locuinţei, actualizată conform prevederilor legale în vigoare, din care se scade contravaloarea  sumelor rezultate din cuantumul chiriei reprezentând recuperarea investiţiei, calculată în funcţie de durata normată de funcţionare a clădirii, reţinută de autorităţile administraţiei publice locale şi virate către ANL, conform legii.

 

Patru noi blocuri ANL se vor construi în zona Metro

Conform normelor metodologice, transferul de proprietate asupra locuinţei către cumpărător se va produce după ce valoarea de vânzare este achitată integral. Până la acea dată locuinţa rămâne în administrarea autorităţilor publice locale.

Odată cu dreptul de proprietate asupra locuinţei, cumpărătorul dobândeşte dreptul de proprietate asupra cotelor-părţi de construcţii şi instalaţii, asupra dotărilor care se pot folosi doar în comun şi dreptul de folosinţă asupra cotei-părţi de teren aferentă acesteia, pe durata existenţei clădirii.

Prin normele metodologice adoptate recent de Guvern a fost ridicată şi vârsta până la care tinerii pot primi repartiţie pentru locuinţă, până la cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani. Actul normativ face referire explicit şi la tinerii specialişti din sănătate, inclusiv medicii rezidenţi, precum şi la cei din învăţământ, ca beneficiari ai facilităţilor locative. Aceştia pot primi fie o locuinţă nou construită, fie una la care a fost reziliat de drept contractul de vânzare cu plata în rate. Analizarea cererilor pentru locuinţele destinate închirierii exclusiv unor specialişti din sănătate şi educaţie se face de către comisii sociale, constituite de primarul localităţii, pe baza criteriilor specificate în noile norme de aplicare a legii.

În municipiul Suceava, unul dintre cele patru blocuri ANL care urmează a se construi în perioada următoare în zona Metro este destinat tinerilor medici care lucrează sau vor veni să lucreze la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, după cum a anunţat primarul Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vinde şi în rate locuinţele ANL.
 Vizualizări articol: 3676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Primăria Suceava vinde şi în rate locuinţele ANL3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei