Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2016 - Anul XXI, nr. 94 (6207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Discuţii

Lipsa doctorilor la spitalul din Humor şi riscul închiderii căminului de bătrâni de la Solca, probleme ridicate de SANITAS la Prefectura Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderii organizaţiilor afiliate la Uniunea Sindicală Judeţeană (USJ) SANITAS Suceava au prezentat, ieri, un memoriu cu revendicările lor subprefectului de Suceava, Atanasă Nistor. Pe lângă problemele generale pe care le reclamă sindicaliştii SANITAS la nivel naţional, liderii sindicali au supus, ieri, atenţiei subprefectului două aspecte grave cu care se confruntă sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială din judeţul Suceava. Astfel, preşedintele USJ SANITAS Suceava, Romică Balan, a arătat că Spitalul Orăşenesc Gura Humorului are un grad de acoperire cu medici de doar 41,45%, iar la personal mediu sanitar sunt ocupate numai 60,98% din posturi.

”Avem nevoie de strategii de atragere a medicilor, pentru că dacă sunt medici pot fi oferite servicii medicale, care înseamnă contracte cu Casa Asigurărilor de Sănătate, adică finanţare. Toate sunt în strânsă interdependenţă”, a afirmat liderul SANITAS.

În ceea ce priveşte asistenţa socială, sindicaliştii au avertizat asupra riscului de închidere a căminului pentru vârstnici de la Solca, la care Ministerul Muncii a sistat finanţarea. ”Bătrânii nu mai au mâncare, angajaţii nu şi-au luat salariile pe martie. În ultima perioadă au trăit din mila preotului de la Arbore, care le duce ce aduc oamenii la biserică pentru pomeniri”, a spus Romică Balan.

 

Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată pe timpul protestelor

De aceste aspecte acute au luat act atât subprefectul Nistor, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, căruia delegaţia SANITAS i-a lăsat de asemenea un memoriu. În acelaşi timp, sindicaliştii asigură atât autorităţile, cât şi publicul, că pe timpul acţiunilor de protest ”profesioniştii din sistemul de sănătate nu vor neglija nici o clipă îndatoririle profesionale faţă de nevoile pacienţilor, că vor asigura asistenţa medicală de urgenţă conform legii, tratând cu respect şi solicitudine orice persoană aflată în suferinţă”.

Memoriile sunt prima fază de exprimare publică a nemulţumirilor profunde din rândul salariaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, generate de atitudinea Guvernului privind legea salarizării, de lipsa de răspunsuri la solicitările sindicatelor, de eliminare a inechităţilor şi discriminărilor salariale, de faptul că sistemul sanitar din România este lăsat să se zbată între lipsurile materiale şi deficitul de personal de specialitate. Depunerea de memorii va fi urmată de pichetarea ministerelor şi de proteste în stradă, dacă solicitările angajaţilor din sistemul sanitar şi din asistenţă socială nu vor fi rezolvate.

SANITAS cere creşterea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială cu 25% şi în anul 2016; acordarea sporurilor specifice medicilor şi pentru perioada orelor de gardă; acordarea sporurilor la salariul de bază actual pentru întreg personalul din sistemul sanitar şi de asistenţă socială; adoptarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar şi de asistenţă socială; respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar şi adoptarea unui normativ specific pentru asistenţa socială; deblocarea şi finanţarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar şi de asistenţă socială; reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară, a cadrului legislativ pentru echivalarea studiilor asistenţilor medicali şi a unei forme unice de pregătire pentru asistenţii medicali; alocarea a 6% din PIB pentru sănătate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lipsa doctorilor la spitalul din Humor şi riscul închiderii căminului de bătrâni de la Solca, probleme ridicate de SANITAS la Prefectura Suceava.
 Vizualizări articol: 2292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lipsa doctorilor la spitalul din Humor şi riscul închiderii căminului de bătrâni de la Solca, probleme ridicate de SANITAS la Prefectura Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei