Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2016 - Anul XXI, nr. 88 (6201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Educaţie în natură

300 de puieţi plantaţi la Negrileasa de copiii Centrului de Plasament „Mihail şi Gavril” din Solca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunea de împădurire care se derulează în aceste zile în satul Negrileasa, de pa raza Ocolului Silvic Stulpicani, i-a avut protagonişti pentru o zi pe copiii Centrului de Plasament „Mihail şi Gavril” din oraşul Solca. Cei 12 copii care s-au bucurat de o zi în natură au fost invitaţi la acţiune din iniţiativa Asociaţiei pentru Promovarea Educaţiei Elementare din comuna Botoşana, o asociaţie care promovează un stil de viaţă în armonie cu natura şi universul şi care şi-a orientat activitatea spre educaţia sănătoasă a copiilor.

Acţiunea a fost organizată de Direcţia Silvică Suceava prin intermediul Ocolului Silvic Stulpicani, iar în cadrul acesteia se vor planta mai mult de 25.000 de puieţi de molid, pe o suprafaţă de 6,3 hectare, în zona satului Negrileasa. Vremea a ţinut cu organizatorii şi copiii, sosiţi de dimineaţă, au primit informaţii de la personalul silvic despre cultivarea puieţilor şi modul de plantare a acestora. Gropile pentru plantare au fost făcute de angajaţii unei societăţi comerciale din comuna Borca, care au contractat suprafaţa în urma licitaţiei de plantare. Copiii au plantat, pe o suprafaţă de 10 ari, peste 300 de puieţi din specia molid.

Ioan Mihail Robu, preşedintele asociaţiei care a organizat acţiunea, ne-a declarat: ”Copiii au avut parte de o interacţiune cu natura sub diverse forme, au băut apă sănătoasă din izvoare şi au traversat pâraie repezi de munte, au mâncat măcriş şi s-au jucat pe covoare de muşchi. A fost o atmosferă relaxantă, am vrut să se simtă copiii bine. Cei mici au zburdat, au alergat, erau atât de fericiţi şi bucuroşi în mijlocul naturii. În acelaşi timp au pus atât de multe întrebări gazdelor noastre, iar răspunsurile lor au fost atât de valoroase, încât s-ar fi putut scrie o enciclopedie într-o singură zi. Ne-am bucurat să fim în compania unor oameni deosebiţi, care pe lângă abilităţile profesionale ne-au arătat latura sufletească şi umană. Le mulţumim că ne-au făcut să zâmbim.”

 

Acţiunea de plantare a fost urmată de o vizită în Rezervaţia Codrii Seculari de la Slătioara

Acţiunea de plantare s-a finalizat cu o masă oferită în mijlocul naturii de gazdele lor, după care cei mici, însoţiţi de silvicultori, au pornit spre Rezervaţia Codrii Seculari Slătioara. Aici copiii au avut parte de o prezentare despre importanţa zonei, despre cum trebuie să se comporte într-o astfel de rezervaţie, fiind impresionaţi de una dintre cele mai sacre păduri din ţară. Emanuel Havrici, Şeful Ocolului Silvic Stulpicani şi gaza micuţilor de la Solca, ne-a spus: ”Acţiunea a avut un impact pozitiv în ceea ce priveşte schimbul de experienţă între silvicultori şi copii. Copiii au fost foarte receptivi şi curioşi faţă de noutăţile pe care le-am transmis, iar noi am învăţat de la copii bucuria adusă de ei prin modul în care s-au implicat şi comportat în acţiunea organizată. Au interacţionat cu adevărat cu natura din jur, de la plantatul micului puiet şi până la îmbrăţişarea unui copac vechi de sute de ani. Şi cel mai plăcut impresionaţi au rămas de faptul că vechimea acestor codri seculari vine de undeva din Perioada Jurasicului, când dinozaurii bântuiau aceste păduri. Astăzi dinozaurii nu mai sunt, dar pădurea e aceeaşi.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 300 de puieţi plantaţi la Negrileasa de copiii Centrului de Plasament „Mihail şi Gavril” din Solca.
 Vizualizări articol: 2259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
300 de puieţi plantaţi la Negrileasa de copiii Centrului de Plasament „Mihail şi Gavril” din Solca5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei