Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2016 - Anul XXI, nr. 88 (6201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 14 – 20 aprilie

Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Primăria şi Consiliul Local Ciocăneşti organizează, în zilele de 16-17 aprilie a.c., în cadrul programului „Paştele în Bucovina”, cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti. Programul manifestărilor este următorul: sâmbătă, 16 aprilie, după deschiderea oficială a festivalului (ora 11.30), la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a Concursului „Tradiţie - Valoare sacră”, iar Casa de Cultură „Florin Gheucă” va găzdui Concursul de Încondeiere „Dr. Anton Setnic”, lansări de carte şi un simpozion (orele 12.00-14.00).

La Casa de Cultură „Florin Gheucă”, care între orele 12.00-15.30 va găzdui Târgul de Ouă Încondeiate, este programat, la ora 12.30, vernisajul expoziţiei de pictură „Spaţialitate şi volumetrie în arhitectura tradiţională bucovineană”, realizată de artistul plastic Radu Bercea.

La ora 13.00, pe platoul de festivităţi din localitate, va fi prezentată expoziţia-concurs „Coşul pascal”, iar de la ora 14.30, după slujba de sfinţire a festivalului şi prezentarea mesajului oficialităţilor, va avea loc primirea oficială în Academia Artelor Tradiţionale a meşterului popular Silvia Şcheul şi acordarea diplomelor pentru păstrarea motivelor tradiţionale ciocăneştene.

După-amiază, la ora 15.15, este programat concertul de muzică folk „Ochii albaştri ai lui Dumnezeu” prezentat de Ştefania Iacob, iar la ora 16.15, actorul Ion Caramitru şi muzicianul Aurelian Octav Popa vor susţine spectacolul „Dor de Eminescu”.

La ora 17.30 vor avea loc festivităţile de premiere ale concursurilor festivalului, iar seara (ora 20.00) participanţii vor avea parte de un concert de muzică de cameră („Muzicamerfest - compromisuri muzicale”) şi un recital cu arii din opere celebre (ora 21.00), susţinut de tenorul sucevean Sorin Ursan Delaclit.

Duminică, 17 aprilie, începând cu ora 8.00, la bisericile din comună va fi oficiată Sfânta Liturghie, iar între orele 11.00-17.00 la Casa de Cultură „Florin Gheucă” va continua Târgul de Ouă Încondeiate. La ora 14.00, David şi Miruna Ţăran şi Ana Maria Chiloti vor interpreta cântece religioase, la ora 14.30 va avea loc concertul susţinut de Maria Dragomiroiu, iar la ora 17.00 organizatorii vor anunţa închiderea festivalului.

 

Joi, 14 aprilie

Conferinţa „Principiile alimentației creștine”

ASCOR - Filiala Suceava, Bucovina Profundă și APOR Suceava organizează, începând cu ora 18.00, în Sala Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor din municipiul Suceava, conferința cu tema „Principiile alimentației creștine”. Invitat - protosinghel Iustin Petre, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan Casian” - Dobrogea. Intrarea este liberă.

 

Vineri, 15 aprilie

Lansare de carte la Gura Humorului

La Hotelul „Toaca Bellevue”, din Gura Humorului, va avea loc, de la ora 15:00, lansarea volumului de poezii „Iubeşte!”, semnat de Brînduşa Sorina Bialy, şefa Serviciului „Echipe mobile” din cadrul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Suceava. Evenimentul va fi moderat de jurnalista Adriana Dascălu Bulină. Printre invitaţii care vor vorbi despre carte se numără Gabriel Cărăbuş, George Checheriţă, Constantin Moldovan, Alexandru Ovidiu Vintilă şi Marius Gabor.

 

Duminică, 17 aprilie

Retro Parada Primăverii, expoziţie de maşini retro, la Iulius Mall

Retromobil Club România organizează şi în 2016, în luna aprilie, „Retro Parada Primăverii”, eveniment în cadrul căruia colecţionari din Suceava şi alte judeţe ale Moldovei îşi vor expune bijuteriile pe patru roţi. Retro Parada Primăverii se va desfăşura între orele 10.00 şi 14.00, pe platoul de la intrarea Iulius Mall Suceava.

Maşini vechi de 30-40 de ani, majoritatea atestate ca vehicule istorice, vor putea fi admirate de suceveni: Dacia 1100, Dacia 1300, Aro, Trabant, Barkas B 100, Wartburg, Fiat 850, VW “Broscuţă” etc.

 

Luni, 18 aprilie

„Un altfel de cabaret” pe scena suceveană

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc, de la ora 20:00, spectacolul „Un altfel de cabaret”, în premieră absolută, un concept unic în România, în care vor evolua artiştii Cosmin Seleşi, Aurelian Temişan, Tania Popa, Doina Botis, Anca Sigartău, Alexandra Velniciuc, Corina Dănilă, Manuela Cara, Monica Davidescu, Ozana Barabancea. Coregrafia: Doina Botis, scenografia: Imelda Manu, costume: Tania Popa, decoruri: Tudor Creţu, light design: Roxana Docan & George Jipa, concept muzical: Manuela Cara (Canada), după un text de Arthur V. Wesker. Regia: Anca Sigartău. Preţul unui bilet este 80 de lei şi 60 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

„Nunta Gâzelor” şi „Chiriţa” pe scena Casei de Cultură Suceava

În cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun 2016”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava se vor derula spectacole de teatru pentru elevi. De la ora 9.00 şi de la ora 10.30, „Nunta Gâzelor”, un spectacol de teatru după basmul în versuri „Călin, file din poveste” de Mihai Eminescu (preţul unui bilet este 12 lei); de la ora 12.30 şi de la ora 14:00, spectacolul „Chiriţa”, adaptare după Vasile Alecsandri (preţul unui bilet este 12 lei). 

 

„Anotimpuri şi locuri”, la Vatra Dornei

Salonul Alb al Casei de Cultură „Platon Pardău” din municipiul Vatra Dornei găzduieşte, în intervalul 18 aprilie - 15 mai, expoziţia de pictură cu genericul „Anotimpuri şi locuri”, a artistului plastic David Croitor.

Vernisajul expoziţiei este programat pentru luni, ora 17.00. Expoziţia, care va fi prezentată la vernisaj de prof. Viorica Ostaficiuc, va putea fi vizitată în perioada menţionată de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.

 

Marţi, 19 aprilie

Trupa DI DO DO din Bucureşti prezintă spectacolul „Noi dăm viaţă personajelor”

În cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun 2016”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de la ora 10.30, trupa DI DO DO din Bucureşti prezintă spectacolul „Noi dăm viaţă personajelor”, alături de „Creionel” şi „Desenuţa” (preţul unui bilet este 12 lei).

 

Miercuri, 20 aprilie

Spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, la Suceava

În cadrul programului „Şcoala Altfel”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de la ora 10.00 şi de la ora 12.00, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani prezintă „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov (preţul unui bilet este 15 lei). Pentru relaţii suplimentare puteţi suna la numărul de telefon 0230 523 718 (Secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei