Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2016 - Anul XXI, nr. 88 (6201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

Lenuţa Balan: „Referendumul pentru revenirea oraşului Liteni la statutul de comună este o mare păcăleală”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lenuţa Balan, consilier local în Liteni, este de părere că referendumul de duminică, 17 aprilie, prin care populaţia va fi consultată pentru a se exprima dacă doreşte revenirea la statutul de comună este o „mare păcăleală”.

„Domnul primar a lansat acest referendum să dovedească cetățenilor că a făcut acest lucru, dar nu pentru că el și angajații primăriei sunt convinși că va fi mai bine să redevenim comună. Dacă într-adevăr se dorea revenirea la statutul de comună, de ce nu  a făcut nimic domnul primar cât a fost 8 ani în funcție? De ce se organizează totul brusc, acum, înainte de campania electorală din 2016? Ce campanie s-a făcut pentru acest referendum, doar cu niște afișe? Unde sunt acei angajați ai primăriei care ne sufocau în 2003 că e mai bine să fim oraș?”, sunt întrebările lansate de Lenuţa Balan.

În opinia consilierului local, adevărata problemă cu care se confruntă locuitorii din Liteni şi celelalte localităţi este nivelul taxelor şi impozitelor, unul pe care-l consideră inacceptabil de ridicat pentru condiţiile de trai care li se oferă.

 

 „De ce se doreşte brusc, acum în campania electorală, referendum, şi nu s-a făcut înainte?”

Lenuţa Balan a explicat şi de unde a apărut această mărire a taxelor şi impozitelor, dar spune că dacă în alte oraşe s-au putut găsi soluţii de rezolvare a problemei nu înţelege de ce acest aspect nu a putut fi gestionat în interesul cetăţenilor şi la Liteni.

„După noul Cod Fiscal, taxele și impozitele s-au mărit exorbitant, ajungând să fie chiar și de 5 ori mai mari față de anul trecut, ceea ce a nemulțumit cetățenii orașului Liteni. Întrebarea este de ce în celelalte foste comune, devenite oraşe acum 13 ani, gen Salcea, Broșteni sau Milişăuţi, locuitorii nu plătesc taxe și impozite mai mari față de anul trecut decât cu 30-40 de lei şi nu de 5 ori ca la Liteni. Codul Fiscal nu este acelaşi pentru toate localitățile? De ce nu recunoaște domul primar că odată cu modificarea Codului Fiscal și-a dat seama de proasta administrare a bugetului local și că lucrurile nu merg precum par. Pentru a ieși din acest impas cu taxe și impozite exorbitante, domnul primar a ieșit cu soluția cea mai ușoară: să trecem la statutul de comună. Sunt convinsă că după acţiunea de duminică tot noi, cetățenii, vom avea de suferit, deoarece pentru acest referendum se alocă bani din bugetul local, adică din buzunarul nostru, iar la final nu se va schimba nimic. Acestea sunt problemele noastre predominante, taxele și impozitele, nu jocul politic de a merge la referendum”, a opinat Lenuţa Balan.

 

„Agricultura se face de un număr tot mai mic de locuitori din Liteni”

Consilierul local Lenuţa Balan a vorbit şi despre sloganurile împânzite prin Liteni şi celelalte localităţi, prin care oamenilor li se spune că agricultura se face la sat, nu la oraş. „Omul cu tractorul este unul care stă la oraş şi doar face afaceri cu terenuri agricole. Cei mai mulţi dintre oamenii din Liteni nu sunt implicaţi în agricultură decât pentru a-şi asigura hrana. În realitate, cele mai multe terenuri au ajuns pe mâna unor afacerişti care câştigă bani frumoşi din subvenţii şi alte facilităţi oferite de Uniunea Europeană”, a arătat Lenuţa Balan.

În opinia consilierului local, oamenii din Liteni şi celelalte localităţi nu o duc mai bine pentru simplul motiv că banii au fost gestionaţi prost.

„Localităţile aferente orașului Liteni vor avea foarte mult de suferit dacă redevenim comună deoarece finanțarea pe oraș este foarte mare în comparație cu finanțarea unei comune. De exemplu, în anul 2015 localitatea noastră a avut un buget de peste 60 de miliarde de lei vechi, bani alocaţi de Guvernul României. În schimb, dacă eram comună nu am fi primit mai mult de 15 miliarde de lei. După aceste criterii de finanțare, satele nu se vor dezvolta curând pentru că banii nu vor mai fi suficienți pentru investiţii”, a conchis Lenuţa Balan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lenuţa Balan: „Referendumul pentru revenirea oraşului Liteni la statutul de comună este o mare păcăleală”.
 Vizualizări articol: 3746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lenuţa Balan: „Referendumul pentru revenirea oraşului Liteni la statutul de comună este o mare păcăleală”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei