Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2016 - Anul XXI, nr. 88 (6201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Audit

Mecanismul propriu de control al Holzindustrie Schweighofer în ceea ce priveşte provenienţa lemnului depăşeşte cu mult reglementările în vigoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indufor, renumită firmă internaţională de consultanţă din domeniul silvic, a examinat mecanismul propriu de control, sistemul due diligence, al Holzindustrie Schweighofer, ca parte a unui audit voluntar şi suplimentar, se arată într-un comunicat de presă. După finalizarea vizitei la fabricile de cherestea ale companiei, experţii din Finlanda au fost impresionaţi de mecanismul de control cuprinzător şi meticulos de la fabricile Holzindustrie Schweighofer.

“Sistemul due diligence asigură că lemnul achiziţionat şi livrat la fabricile companiei este însoţit de documentaţia adecvată pentru a demonstra legalitatea”, confirmă auditorii finlandezi în raportul întocmit. În condiţiile în care Holzindustrie Schweighofer este singura companie de prelucrare a lemnului din România care nu achiziţionează lemn provenit din zonele tampon ale parcurilor naţionale, mecanismul propriu de control depăşeşte reglementările legale în vigoare. Holzindustrie Schweighofer verifică fiecare furnizor înainte de semnarea contractelor, iar lemnul rotund achiziţionat trebuie să îndeplinească cerinţele standardului FSC Controlled Wood.

Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer Baco, a declarat: „Experţii finlandezi au examinat mecanismele de control de la fabricile noastre, iar rezultatul a fost următorul: sistemul nostru este cu mult peste cerinţele legale, verificările foarte stricte asigură că prin porţile fabricilor noastre nu va trece niciodată lemn cu provenienţă îndoielnică”. Indufor a evaluat şi sistemul românesc în ceea ce priveşte provenienţa, circulaţia, comercializarea şi trasabilitatea lemnului. Firma de consultanţă a concluzionat că volumul de lemn furnizat nu poate depăşi volumul autorizat spre exploatare de către autorităţi. Sistemul SUMAL aliniază şi gestionează actele de punere în valoare,  autorizaţiile de exploatare, documentele de transport, codurile unice şi confirmarea de primire la destinaţie a transportului etc.

Indufor a mai concluzionat că legislaţia foarte strictă exclude practic posibilitatea ca lemnul fără provenienţă legală să fie inclus în transportul legal. Sistemul extensiv due diligence implementat de Holzindustrie Schweighofer excede prin cerinţele sale sistemul reglementat prin legislaţia în vigoare. Indufor a remarcat că Holzindustrie Schweighofer depune eforturi remarcabile privind aceste proceduri stricte de verificare şi implică resurse considerabile în vederea îndeplinirii acestora. 

 

Toţi furnizorii sunt auditaţi

Furnizorii Holzindustrie Schweighofer sunt supuşi unei analize de risc riguroase, se mai arată în comunicat. Se efectuează în mod constant audituri independente la toţi furnizorii care nu sunt certificaţi FSC®. Toţi furnizorii trebuie să fie în măsură să documenteze în mod corect întreg lanţul de aprovizionare de la pădure până la porţile fabricilor. În cazul în care un potenţial furnizor nu îndeplineşte unul din criteriile acestui audit, Holzindustrie Schweighofer nu va semna un contract cu aceasta, iar firma efectuează şi audituri aleatorii la societăţile furnizoare.

“În calitate de lider de piaţă, considerăm că este responsabilitatea noastră să stabilim noi standarde şi să adoptăm o poziţie model pentru întreaga industrie de prelucrare a lemnului. Ca urmare a rezultatelor pozitive în urma evaluării Indufor, vom continua să consolidăm mecanismele noastre de control, implicând mai mult personal”, a mai precizat Dan Bănacu. Indufor a întocmit raportul de evaluare a sistemului due diligence la Holzindustrie Schweighofer din fabricile Sebeş, Reci şi Rădăuţi în luna ianuarie a.c. În plus, pe lângă efectuarea unei analize detaliate la fabrici, experţii au desfăşurat interviuri cu furnizori şi cu proprietari de păduri. Analiza a vizat întregul lanţ de custodie, de la exploatare şi până la recepţia lemnului la poarta fabricii.

 

3.000 de locuri de muncă directe şi mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirecte

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer şi îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activităţi şi în producţia de vâscoză, producţia de bioenergie, în silvicultură şi afaceri imobiliare. Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeş. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuţi şi Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret şi una de panel la Comăneşti, generând aproape 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locaţii şi mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. Din octombrie 2015, din Grupul Schweighofer face parte şi o fabrică de cherestea în Germania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mecanismul propriu de control al Holzindustrie Schweighofer în ceea ce priveşte provenienţa lemnului depăşeşte cu mult reglementările în vigoare.
 Vizualizări articol: 3487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 5 voturi
Mecanismul propriu de control al Holzindustrie Schweighofer în ceea ce priveşte provenienţa lemnului depăşeşte cu mult reglementările în vigoare2.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei