Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2016 - Anul XXI, nr. 88 (6201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă

Universitatea din Suceava face demersuri pentru înfiinţarea specializării „Poliţie locală”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vrea să înfiinţeze un nou program de studii de licenţă, acesta urmând să funcţioneze în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. Este vorba despre specializarea “Poliţie locală”, reprezentanţii facultăţii făcând deja primele demersuri pentru organizarea programului.

Potrivit prof. univ. dr. Carmen Năstase, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, “s-au făcut câteva demersuri de început, am discutat despre asta în Consiliul Facultăţii. Trebuie să vedem dacă reuşim să concepem dosarul care trebuie depus pentru autorizare la ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior). Am identificat această oportunitate pentru piaţa muncii, dar suntem încă într-o fază incipientă. Spaţii avem, nu se pune această problemă, au fost ani în care am avut un număr foarte mare de studenţi şi ne-am descurcat, însă trebuie să identificăm resursa umană.”

Carmen Năstase a mai precizat că programul trebuie să primească avizul favorabil al comisiilor de calitate care funcţionează la nivelul facultăţii şi al Universităţii, iar apoi trebuie să primească avizul Consiliului de Administraţie şi al Senatului Universităţii.

În funcţie de perioada de care este nevoie pentru aceste demersuri, acest program ar putea sau nu funcţiona din toamna acestui an. 

Carmen Năstase a mai menţionat că Facultatea de Ştiinţe Economice mai are în vedere înfiinţarea unui program de masterat în domeniul managementului sănătăţi şi a unuia în limba engleză, de diplomaţie europeană.

 

Specializare organizată de mai multe universităţi

La nivel naţional, specializarea de Poliţie locală funcţionează în cadrul mai multor universităţi – Universitatea din Oradea, Universitatea “Ovidius” Constanţa, Universitatea “Spiru Haret” Bucureşti, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea “Nicolae Titulescu” Bucureşti etc.

Conform acestora, paleta ocupaţiilor pe care le pot profesa absolvenţii programului de studii Poliţie locală cuprinde următoarele: inspector de poliţie locală, inspector de securitate, lucrător intervenţie şi pază, asistent de cercetare în ştiinţe administrative, consilier administraţie publică, expert administraţie publică, inspector de specialitate administraţie publică, referent de specialitate administraţie publică, administrator public, administrator, inspector documente secrete, secretar administrativ, consilier instituţii publice, consultant administraţie publică, inspector de specialitate formare, evaluare şi selecţie profesională, funcţionar public cu statut special, consilier administraţie locală, manager în administraţia locală etc.. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava face demersuri pentru înfiinţarea specializării „Poliţie locală”.
 Vizualizări articol: 3986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Universitatea din Suceava face demersuri pentru înfiinţarea specializării „Poliţie locală”2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei